Нямало решение за скок на здравната вноска

Трябва да има повече от една здравна каса, смята здравният министър
Обновена: 21 авг 2013 10:23 | 21 авг 2013 10:22,
46
Нямало решение за скок на здравната вноска
Таня Андреева Снимка: Impact Press Group

Няма политическо решение за повишаване на здравната вноска, каза здравният министър Таня Андреева пред Нова телевизия.

По думите й предложението се е появило като вариант по време на общественото обсъждане на проекта за Здравна стратегия в светлината на недостига на средства в здравеопазването.

"Задлъжняването на болниците се дължи до голяма степен на недостатъчно финансиране на дейността им. Трябва да се търси начин това да се преодолее”, коментира Андреева.

Една от възможностите е по-малко лечебни заведения да сключват договор със Здравната каса. „Навсякъде по света се откриват болници, но не всяка работи със Здравната каса. При нас се закриваха болници там, където не трябваше, и се откриваха на места, където вече има твърде много лечебни заведения”, посочи министърът.

Според министъра трябва да има повече от една здравноосигурителна каса. Така хората сами ще избират кой да се грижи за тяхното здраве и изразходването на финансовия ресурс ще бъде по-прозрачно.

За да стартира втора Здравна каса обаче е необходим финансов ресурс, посочи Андреева.

Експертна група ще работи за промяната в спешната помощ, която ще се усети следващата година, обеща още тя.  „Не е въпрос само на ресурс, а и на организация. Толкова дълго нищо не се е правило, че не очаквайте за шест месеца да се случи всичко”, предупреди  все пак тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Люси преди 10 години
Всеки месец по 8% от заплатата ми!!!!!!!!!!!Къде са парите??????????????????? В джобовете на администрацията на здр.каса, МЗ и 0,1% от тях в здравето ми
38
0
 
5
 
! Отговори
А преди 10 години
ОТИВАЙТЕ НА БУНИЩЕТО
37
1
 
8
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
Дигайте би , дигайте ги! А качеството на здравеопазването кой ще оправи?! Я идете в пирогов, коремна хирургия да видите как мъже в разцвета на силите си лежат в*на защото санитарката я мързи да им смени чершафите. *** държава, само искат да взимат, а подобрение няма! Не може да даваш постоянно и да не получаваш нищо в замяна. Идете в децко инфекциозно да видите как се люпи мазилка върхо леглата на бебчетата. Свинска работа!
36
1
 
7
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Добре, здравните вноски от 2010 г. построиха магистрали. А къде са тогава всички останали вноски от неколкократното управление на столетницата през последните 20 години .. а пенсионното осигуряване!?
35
0
 
8
 
! Отговори
Knock преди 10 години
Нямало решение...споко! Щом се заговори ще има. Мръсни гадове! ОСТАВВВКАААА!
34
1
 
6
 
! Отговори
agata преди 10 години
taya ot koy grad e , ubava izglejda
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Министър, зад това високо чело...бръмбари- вишисти ле се блъскат?Какви съкращения бълнуваш?Какви по-високи здравни вноски!Нали само преди дни актуализирахте бюджета, че да има повече и за здравеопазване!Вие ли сте луди...или мислите, че ние /народа/ не сме със всичкия си;)..я се абстрахирайте от пенсионерите в деменция, които ви подкрепят/срещу 40 лв. на ден де ;)/..все още има в България млади и мислещи хора...МИСЛЕТЕ МУ!Няма да позволим да си играете с нас!Отивайте си!Некадърни ***
32
1
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Малеее тая колко е противна ! Тая ще понесе ли отговорност за убитите родилки и бебета в болницата на която беше директор ? ДОЛНИ И МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ *** КАК ЩЕ НАКАРАТЕ МРЪСНИТЕ *** ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ И ДА НЕ РАЗНАСЯТ ЗАРАЗИ ПО БОЛНИЦИТЕ !
31
0
 
15
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Двойно пенсионно осигуряване,две ,ако искат и три здравни каси ще направят за електората си защото са обещали високи пенсии и адекватно здравеопазване.Писна ми да чакам по един катун сополиви и мръсни *** пред кабинета на джипито си социално слаби.Колко пенсионери има в България с минимална пенсия поради навършени години без трудов стаж?? Колко *** са трудоустроени затова ,че ги боли *** да работят??? Не не са виновни те, виновни сме ние ,че търпим маймуните в парламента .
30
0
 
16
 
! Отговори
Пирамиди преди 10 години
Какво стана с втори и трети стълб в Доверие за пенсиониране-пирамида.И Бойко сложи ръка на личните пенсиони сметки(национализира) и за какво съм внасял да папка някой друг.И със здравната каса същото.Къде отидоха двата милиарда в повече в касата къде изчезнаха.Те хората са прости нали.Да внасят.Войската и родната милиция държавата защо не им покрива вноските, и за тях ли да мислим.
29
0
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
ъъъъ, искам *** да започнат си плащат редовно и в срок здравните осигуровки, в противен случай не искам да ги виждам по болници и поликлиники. Ама надали ще го видя някога.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
taka e kato negramotnici ni upravlqvat .. Edin svesten zakon ne mogat da izmislqt ...da vi pikam na socialnata politika.. Ne moje edni da plashtat .. Drugite da jiveqt na gurba na plashtashtite ... ima neshto sburkano i sburkanoto e v horata ... Che kakto vsichki neshta v bulgaria taka i socializma beshe razbran pogreshno ... Edni se nauchiha da kradut za smetka na raboteshtite tva vi nauchi socializma v i populiski obeshtania .. Ot sorta na she zabogateete ama nishto nqma da davate .
27
3
 
16
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
какво блъскате минуси бе ***,за здравната реформа трябват три прости действия:1.Здравните осигуровки ги искам на собствена дебитна сметка2.Джипитата да си лекуват собствените деца и желаещите цигани3.Лекарите в болниците с касов апарат и да си плащат наем на техника, помещения, ток, вода и отопление4.Здравната каса 50% съкращение и да стане дирекция към М.Ф.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформата в здравния сектор течевече 22години много хора ходиха в командировки да гледат как е по-света и пак като се върнат тук се създава батак .Ако има оценка на здравната услуга и пациента я заплаща реално после му се издава касова бележка и отива да му се върнат 100% или определен % от ЗК с амб.лист и касова бележка ,тогава в ЗК ще се обясняват каква част от сумата ще му се възстанови т.е ЗК ще си гледа парите а лекаря лечението и никой няма да ходи просто така да плаща на лекар .
25
0
 
17
 
! Отговори
1chovek преди 10 години
Трябвало да има повече от една Здравна Каца?КО? НЕ!
24
0
 
15
 
! Отговори
До тома неверни преди 10 години
а тук знаеш ли как е? Ако ти се наложи да си купиш лекарство (за хронично болен с непрекъснати усигоровки) - няма го. Не се внася. Ако искаш *** на никой не му пука. Плащам 100лв здравна осигоровка на месец + 100 лв за жена ми. Отиваме в ДЪРЖАВНА АГ болница. И ми казват - не работим с касата (с направление сме), трябва да платите за преглед. Защо е това? Да я закриват тази болница или да става частна. Веднъж аз я издържам с мойте осигуровки, и още веднъж да давам за преглед.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лично осигуряване по ЕГН, ако не няма да видят 1 ст. от мен. Пък направете вноската и 1000 %
22
3
 
29
 
! Отговори
88 преди 10 години
край , повече не искам да съм солидарен, защо трябва да плащам здравните осигуровки на *** и пенсиите на пенионерите ? ЗАЩО ? за да ги докарват с автобуси и да се прегръщат със СерГей ?
21
0
 
29
 
! Отговори
плащам преди 10 години
от милион и триста хиляди *** БЕЗ ОСИГУРОВКИ и 240 000 държавни хрантутници се плащат от работещите малко на брой нормални българи
20
3
 
3
 
! Отговори
Mareshki преди 10 години
Kak s bashta si i s 2 vinkela e napravil parvata apteka?....i kak e stovaril chuval s recept za 1 milion leva ?......koi mu nabavi lekarstvata dokato pribirashe bilejkite....tezi neshta e prekaleno kasno da se pitat , kasno info , kasno pitane.... Meditcinata vav Varna e sobstvenost na Mareshki.....Gospod da prosti zaspalia Balgarin!!!!