Нямало решение за скок на здравната вноска

Трябва да има повече от една здравна каса, смята здравният министър
Обновена: 21 авг 2013 10:23 | 21 авг 2013 10:22,
46
Нямало решение за скок на здравната вноска
Таня Андреева Снимка: Impact Press Group

Няма политическо решение за повишаване на здравната вноска, каза здравният министър Таня Андреева пред Нова телевизия.

По думите й предложението се е появило като вариант по време на общественото обсъждане на проекта за Здравна стратегия в светлината на недостига на средства в здравеопазването.

"Задлъжняването на болниците се дължи до голяма степен на недостатъчно финансиране на дейността им. Трябва да се търси начин това да се преодолее”, коментира Андреева.

Една от възможностите е по-малко лечебни заведения да сключват договор със Здравната каса. „Навсякъде по света се откриват болници, но не всяка работи със Здравната каса. При нас се закриваха болници там, където не трябваше, и се откриваха на места, където вече има твърде много лечебни заведения”, посочи министърът.

Според министъра трябва да има повече от една здравноосигурителна каса. Така хората сами ще избират кой да се грижи за тяхното здраве и изразходването на финансовия ресурс ще бъде по-прозрачно.

За да стартира втора Здравна каса обаче е необходим финансов ресурс, посочи Андреева.

Експертна група ще работи за промяната в спешната помощ, която ще се усети следващата година, обеща още тя.  „Не е въпрос само на ресурс, а и на организация. Толкова дълго нищо не се е правило, че не очаквайте за шест месеца да се случи всичко”, предупреди  все пак тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да са повече каси за да се източват по лесно!!!А бирниците да се множат за да не знае никой кой какво и защо плаща важното да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При тази популация на ромите, и кожата от гърба ще ни смъкнат.
17
2
 
3
 
! Отговори
China преди 10 години
Exxo zashto nikade ne prochetox za skandala v Kitai. ZA korupcionnata praktika aptekite da plashtat na lekarite da predpisvat lekarstva, za tova che moje da si kupish chas za lekar pred bolnitcata?.........u nas e sashtoto no s xorata koido davat krav te se sabnirat ot van za 30-40 leva koi vzema parite ot bankite edna 400ml torbichka s krav v BG e 120 koi vzema tezi pari ??? Zashto ne pishete nishjto za Aptekite na Mareshki?.....kak s
16
0
 
9
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
..... Като само бих допълнил,че дори да си кинтаджия тук... пак е съмнително какво "лечение" ще ти праснат при положение,че почти не останаха качествени лекари :( а главно "бизнесмени и далавераджии в бели престилки" :( ! А нямаш ли за "подаръци" и за "под масата" направо си си загубен в средностатистическо Българско лечебно заведение! Ще те разкарват като панаирджийска мечка и накрая ще ти бият шута! :( Затова..... е_ _л съм му парите и милионите... Искам да сме здрави! Това си е най важното!:)
15
0
 
19
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Какви "здравни каси"?!?! Какво ш_ _ано "здравно осигуряване"?!?! Всичко тук е пълен Т_ _ АК на фона на все още вярващите в каквито и да е "медийни изяви" на политици хора! И 20 "здравни каси" да направят.... все тая.... тогава просто ще имаме 20 "черни дупки",които ще бъдат източвани от определени политически и лекарски кръгове,лекари,аптекари.... :( ! Едно е ясно в Абсурдистан! Имаш ли много кинти... отиваш в чужбина да те лекуват! Имаш ли кинти...лекуват те тук! Нямаш ли кинти... бият ти шута!
14
3
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Задълженията на болниците се дължи нанедостатъчно финансиране, гати и министъра ти от Марс ли идеш бе, а от къде ще ги дофинансирате пак от нас няма да са *** щото ви чакат избори, *** с патката. Нали сте много социални вземете на манговците от партийната субсидия да им плащате здравните осигуровки и не барайте нашите. Много ревяхте, че Бойко затварял болници, че БСП това го заложи още 1996г. бе
13
1
 
8
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
До АнонименЛошо няма нека си купуват и за по 200 000,но да не крадът
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И 10 здравни каси да има, като се източват от лекарите и аптекарите, пак няма да стигнат. Има лекари и аптекари с джипове за по 100 бона.
11
3
 
16
 
! Отговори
тома неверни преди 10 години
Нека за незнаещите,да кажа ,как е в САЩ.1-майчинството е 3 месеца,не отидеш ли на деня сед,губиш си работата.2-Ренгенова снимка е 500$.Ако се потрошиш(напр.катастрофа),те закърпват,но ако нямаш здравни осигуровки,отиде ти къщичката.3-на задължителните год. на раб. място прегледи,не си ли в норми(например холестерол),дават ти 6 м. срок за поправка,и ако ли не,следващата год те осигуряват здравно ,на по-ниско ниво(изнудват те да си цениш здравето:))).Това за доктор Хаус,е утопия,ако нямаш солидна
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vesko02Зависи от гледната точка. От тяхна и всички стари комунистическо закоровели мислещи хора явно има. И са толкова нагли.
9
1
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Това правителство изобщо има ли решение на нещо?
8
0
 
24
 
! Отговори
Vesko преди 10 години
До здравната министърка,Преди да почнете да цоцате повече от народа, помислете да запушите пробойните в системата. Има толкова много кражби, не основателно високи цени на лекарствата и увеличаването на здравната вноска ще доведе само до пропорционално увеличение на алчността на хората по системата. Хванете си вършете работата. Поне докато още сте на позиция помислете правилното решение преди да правите глупости.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че защо ще карате 2 милиона българи, които не живеят в България и не консумират нищо тук , да ви пълнят здравната каса?Естествено че тези хора ще се осигуряват в държавите, където живеят и работят.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да се чудите как да оберете повече народа, вземете накарайте тези, които не пращат здравни осигуровки да си платят!От години плащам, не съм ползвала болнични услуги, с изключение на профилактични прегледи...Къде отиват парите, които ежемесечно ми се удържат от заплатата Г-жо Министър?Огледайте се внимателно - болниците са пълни с ***, които НЕ плащат осигуровки!Осигуровките на всеки трябва да са индивидуални и да знаем с какви пари разполагаме!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
глупотевини на една па-ча
4
1
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Няма политическо решение още ,но сигурно ще има.Няма да откажете да ни съдерете още по една кожа.Но преди това накарайте онези 2 млн.които не плащат за здраве да платят.
3
1
 
17
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
"Всяка крива успоредна на партийната линия е права линия!"
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Частинте болници аут от здравна каса - ДАВтори и трети стълбове - НЕ . Пример Доверие!Другарката щяла да съкращава персонал, което веднага разбива на пух и прах пропагандата, че имало недостиг на лекари и мед сестри.Тази министърка рецитира като ученичка пред черната дъска. Не се забелязва изказването на разсъждения и собствени мисли. Защо така?
1
1
 
22
 
! Отговори
yurush преди 10 години
Министърката: Ще има скок на здравните вноски, няма да има скок... съгласна съм с падането на закона за забрана на тютюнопушене , не съм съгласна...... не ти си безгласна..и цялото правителство сте такива, каквото каже Доган това е.