Плевнелиев: Няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане

Президентът поиска консенсусни решения от управляващите
24 авг 2013 16:32, Петя Славова
194
Плевнелиев: Няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Според президента Росен Плевнелиев ще бъде скандално, ако Националната служба за охрана /НСО/ премине към друга институция в държавата, която и да е тази институция.

Ще се боря категорично и няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане, каза днес на връх Шипка пред журналисти държавният глава, предаде БТА. По думите му през 2012 година , когато се е взело решението НСО да остане към президентството, се е действало с консенсус за реформата в сектора на сигурността.

Според президента НСО не бива да се политизира. Колкото до Националната разузнавателна служба /НРС/ президентът посочи, че има смисъл в това тя да премине към Министерския съвет и изпълнителната власт.

Приоритетите, по които управляващите трябва да потърсят консенсус, са еврофондовете през периода 2014-2020 година, пенсионната реформа и реформата в службата по сигурността, смята президентът.

По думите му напрежението в страната и политическата криза също се нуждаят от консенсусни решения.

Както Dnes.bg писа, президентът Росен Плевнелиев участва в националните чествания по повод 136-годишнината от Шипченската епопея, които се провеждат под негов патронаж. Държавният глава призова чрез речта си към единение и съгласие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
До Офшорко преди 10 години
Никой не те пита дали си съгласен или не си. Ти си независим!.... От теб нищо независи!
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо бе Плевняалиев, защо не защитаваш моите и на цял народ пари? Откъде накъде с моите пари 40 човека от НСО ще охраняват Цвъцко и Бочко. Да си плащат като искат охрана, а не да използват нашите пари, стига толкова - четири години стигат. Ето за туй ще трябва други да отговарят за НСО и да спрат охраната на Цвъцко!
110
3
 
11
 
! Отговори
azm преди 10 години
Този *** пак се помисли за президент, какъвто не е. Видяхте ли колко беше смешен, докато "обхождаше" войничетата на Шипка. Гледаше ги страшно, в стил мистър Бийн. Същински мистър Бийн! Абе голЕм е ***!
109
4
 
13
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Този стана нагъл! Хайде да го свалим!О С Т А В К А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
108
14
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Нали ви е ясно *** руски шпиони че каквото и да говорите срещу Българският президент скоро ще ви изловим и съдим като чаушеску в румъния !
107
5
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
България никога не е имала по-безличен президент. Дори Желю Желев беше 100 пъти по-достоен!Да не говорим изобщо за това, че е *** и е напълно нелегитимен избран феноменално със 100 гласа повече за него в края на вота по времето на Костинбродските бюлетини и отсъствието на Сора да следи за измами!!!Ако имаше грам морал този да си е подал оставката!! Но той само досега е показал, че е 100%-това слуга на Борисов и нищо друго камоли президент на народа!
106
4
 
15
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Президентът вече и за слива го не бръснат!
105
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е така нареченият президент да разбере,че България е парламентарна,а не президентска република.Така,че да не се изхвърля,че няма да допусне НСО да премине на друго разпореждане.Това НСО не е създадено да обслужва само президента и тези,които са го назначили,някой от които вече са и следствени.
104
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много партизанин в тоя сайт,откога манговците могат до пишат!
103
11
 
31
 
! Отговори
damata преди 10 години
Глупчо, ти мислиш само за своята сигурност как да не ти разкрият далаверите,а помисли ли за сигурността на държавата дето я уж управляваш? Народът вижда,че войната е вече до нас само вие горе се правите на ощипани булки.Русия прати към Сирия военни кораби,а вие какво направихте с амер бази в България нищо,защо още ги държите на наша територия и мислите ли че Русия няма да ни гръмне заради тях или ще ни прости заради черните ви очи,а?Вие как мислите, ако изобщо го можете това действиел
102
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ КАРИКАТУРА НЯМА СРАМ.ЖАЛКО КРАДЛИВО НИЩОЖЕСТВО.
101
10
 
33
 
! Отговори
Hristomir преди 10 години
Ама този смешниок наистина се взема на сериозно. Какво зависи от него и кой се съобразява с него? За управляващата коалиция явно не е пречка, те гои зползват както си решат. За гЕРБ - там е длъжен да сушка и да мисли като тях и най-важното да адаптира тяхното мнение като свое. Що за президент е това??? Поне да си мълчи.А той посотянно говори че е обединител на нация. Явно е много късоглед този човек. Той не може да обедини нацията защото се е поставил в ролята на слуга на политиците.
100
8
 
33
 
! Отговори
Бахурчо преди 10 години
Тоз *** назначен за президент, наистина ли се представя за деполитизиран? Марш при тато-то си веднага!
99
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сакън Боко да не е без безплатна охрана...
98
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шефа на Пишман Терористите.
97
14
 
40
 
! Отговори
Танев преди 10 години
Госпожица Роска Плевнелиева пак наду пилешки мускули! Смех!
96
39
 
18
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Наглостта и неприкритата злоба и омраза към президента на диктаторчетата от Гнойната коалиция, държащи се като *** с насъскването на най-тъпите слоеве от народа към Плевнелиев, вече са налудничави. На мястото на президента бих слагал вето на всеки закон, измътен от тая хунта.Типичните за това комунистическо-фашистко управление фашизоидни похвати на война срещу единствената легитимна институция на президента, доколкото правителството и парламентът се харесват само на ония същества с автобусите на комунистическите групенфюрери.
95
18
 
38
 
! Отговори
1chovek преди 10 години
За съжаление президентът ни е потурнак (турчеещ се), мен лично ме е срам от него.
94
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ МУ ДАВАЙТЕ ДУМАТА ПОВЕЧЕ- ДА СЕ НАУЧИ ДА ГОВОРИ НА ТУРСКИ И ТОГАВА.
93
22
 
41
 
! Отговори
Д-р Уотсън преди 10 години
Олеле,Роско-Боско се опитва да се прави на мъж.Да не би да ти бяха много сладки баклавите на Рамазана?И имаш наглостта да ходиш на'Шипка'.