Кърпят второ и третокласни пътища с 500 млн. лева

Европарите ще отидат за рехабилитацията на над 900 км
Обновена: 28 авг 2013 12:36 | 28 авг 2013 12:34,
15
Кърпят второ и третокласни пътища с 500 млн. лева
Снимка: архив, Булфото

Над 501 милиона лева са договорени по оперативната програма "Регионално развитие" за ремонти на второкласни и третокласни пътища в страната, съобщи във Варна Генчо Георгиев – главен експерт в Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му с парите ще бъдат оправени различни участъци с обща дължина над 900 километра.

Георгиев уточни, че вече е приключила рехабилитацията на 639 километра пътища. В момента е ремонтът на други 268 километра.

Според експерта до края на годината могат да бъдат сключени още около 15 договора за обновяване на второ- и третокласни пътища по тази оперативна програма.

Във Варна Георгиев отчете изпълнението на ремонта на два обекта. С над 6,4 милиона лева е обновен участъкът "Нови Пазар-Балчик", който осигурява връзка между областите Варна и Шумен и по-добър достъп до пристанището в Балчик.

Вече е приключила работата и по участъка "Владимирово-Суворово", който свързва редица села в областите Варна и Добрич. Стойността на този проект е близо 4,3 милиона лева, уточни той.

Във Варненския регион е започнало изпълнението на още два обекта, които трябва да завършат през 2014 година. С близо 5,4 милиона лева ще бъде ремонтиран пътят от крайморския град до Езерово и Повеляново.

Другият обект е участъкът "Варна-Белослав-Житница". За него са осигурени 10 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Десен преди 10 години
над 500хил на км ухаааааааа това си е разценка за цялостно преасвалтиране какво кърпене.Май пак ще ни врътнат кранчето от ЕС
13
0
 
6
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Не вярвам на това! Защо веднъж не се похвалят след свършена работа ами само се хвалят с мераци?
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека позакърпят малко, защото хората карат не само по магистрали... Евала.
11
0
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
но въпросът остава открит - дали ще бъдат положени всичките 501 милиончета?!???а не - а дали ще ги усетим??
10
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
az kato gledam edno karpene ama dano izkarat zimata tiq krapki,pak nqkoi firmici 6te gu6nat pari4ki i 6te si ostavqt ra4i4kite e kakto vinagi stava de
9
6
 
4
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Аха, сега се сетих *** то 639 км. от 900 то Бойко ги бил сторил преди да направиш февруарския преврат и са останали много малко я има я не 300км. па са и договорени от ГЕРБ та нема как батко и братко да гушнат некой лев, а най-лошото е, че тепърва ще трябва да договаряш останалите и нема да видиш пукнат грош от ЕВропа. Ква я мислихте с Доганя и Волчо, ква стана.Май Бойко и на вас трябва да забрани да използвате "ЩЕ" а само "НА ДАЛИ"
8
0
 
10
 
! Отговори
Пътното преди 10 години
Ако минете през пътя покрай искърското дефиле(успореден на влаковата линия), ще видите хиляди роми, заети с подновяването му. Храним електората. По пътя срещнах 7-8 МПС-та общо, но препоръчвам да се мине оттам, защото природата е прекрасна. Царския път София-Ботевград с всеки изминал ден се набръчква, като мозък на депутат, подпомаган от камиони, избрали жегата да дефилират през РоДиНаТа (чат пат и да премажат някой с по-леко МПС). Ефекта в строителството е подобен. Ром-арматурист/чукча сърфист.
7
15
 
10
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Евала , някой се сети , че има и други пътища освен магистралите. Сега трябва да се контролират особенно внимателно местните общински кметове , които договарят изпълнението. Там е голямата далавера , един кмет получава 10% от сумата ако си затвори очите за некачествено изпълнение (говоря за вложени материали).
6
3
 
22
 
! Отговори
tuttt преди 10 години
тези пари са договорени от ГЕРБ .... сега Европа като види пак как комунисти усвояват средства пак ще затвори кранчето - гарантирано от бсп
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
половината комисионни, а догодина пак дупки, заради "качествено" изпълнение. Аз не мога да разбера, защо гласувахте за тях, като те още преди да влезнат във властта са набедени и са под съмнение, че крадат.... странна работа сте вие гласоподавателите
4
1
 
21
 
! Отговори
ПЕСФЕСЦАЦА преди 10 години
Ухаааа, батко и братко ше залебят!!!!!
3
2
 
35
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
опа, *** Станишко мамин народа асфалт не яде бе *** недоносен, нали това беше твое мото?! или просто нема къде да идеш щото Европа не дава да ги пренасочваш за социален циганизъм, *** нема страшно мамин нали си взе заемче, ааа!!! не ти стига един милярд, па вземи си още няколко та дано с Доганя се задавите и спрете да гълтате
2
0
 
28
 
! Отговори
typ преди 10 години
560 хиляди на километър ... е една добра цена за ремонт!
1
7
 
34
 
! Отговори
k5110 преди 10 години
ПАК С ПАРИТЕ ДОГОВОРЕНИ ОТ ГЕРБ И Б.БОРИСОВ!