Цачева: "Калинките" са невинни в сравнение с новите

Кутев: Бяхте ужасно неподготвена за председател на НС
Обновена: 5 сеп 2013 10:22 | 5 сеп 2013 10:20,
19
Цачева: "Калинките" са невинни в сравнение с новите
Цецка Цачева. Снимка: БТА

Истински спор предизвика прекратяването на пълномощията на депутата Любомир Петков. Той е избран за депутат от листата на Коалиция за България от район Плевен. Петков напуска парламента, за да стане консул във Франкфурт. 
Първа думата взе Цецка Цачева, която като Петков е депутат от Плевен.

Тя изрази възмущението си от начина, по който се използва парламентът като трамплин за други длъжности. В
това няма лошо, ако човекът е доказан като професионалист, добави тя.

По думите на Цачева Петков е бил представен като новото лице на Коалиция за България, което ще построи АЕЦ „Белене“ и магистрала „Хемус“.

Новите лица бяха носителите на новия морал. Това ли е новият морал, запита Цачева, която се обърна и към водача на листата на БСП в Плевен Стефан Данаилов и попита дали се чувства излъган.
Обвиняват ни, че бившите управляващи насаждали калинки, а калинката е лежерен вид, съвсем невинно на фона на това, което се случва с новите назначения, заяви Цачева.

Въпреки дългата си тирадата тя обясни, че ще подкрепи прекратяването на пълномощията. Тя видя в желанието на Любомир Петков да напусне поста усещане, че управлението се проваля.

За младостта е присъщо да бъде интуитивна, да търси нови хоризонти. Той много добре е наясно какво се случва с кораба на това управление. Управлението за мен е в улей за бобслей. Позволено му е само свободното падане, заяви още Цачева.

Изказването й предизвика остра реакция у червения депутат Антон Кутев. Той нападна колежката си от ГЕРБ като бивш председател на парламента. Червеният народен представител припомни, че в Народното събрание са наредени портретите на всичките му председатели. По негови думи може да се започне дълъг спор дали Цачева може да се сравни с тези личности.

Искам да ви напомня, че не всички имаме къса памет. Вие бяхте ужасно неподготвена за председател на НС тогава, когато заехте тази длъжност, заяви той.

Думите му предизвикаха скандирания „Оставка“ от страна на парламентарната група на ГЕРБ. Особено активни в блъскането на банките и виковете бяха лидерът на партията Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов.

Колеги, вие можете да викате оставка още дълго, но портретите са тук. Вас няма да ви има, но потретите ще останат. Госпожо Цачева, господин Петков е достоен човек, а позицията, която заемате, е недостойна, завърши Кутев.
В крайна сметка правомощията на Петков бяха прекратени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
СС преди 10 години
Кутев, ти си най-недостойния и некадърен от почти всички *** в парламента, но си там и се изказваш даже!Оставка!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБа си имат калинки,а БСПто си имат обратни...калинки...
15
1
 
1
 
! Отговори
Дърта червена роза преди 10 години
Отново ни обзема страх от управлението на БСП+ДПС! Назначават хора от ДПС с купени дипломи, партийни деятели на дипломатически постове, всичките медии на един човек пак от ДПС, всички крадливи кадри от Тройната отново на отговорни постове, приятели на СерГей във всички етажи на властта. Само На Орехарски изчезна страха, а на нас СЕ ВЪРНА отново! СТРАХ че ще фалират България!! 1 млрд. за "разплащане" с бизнеса - разбирай на "нашите" + Моника. С нашите пари!
14
1
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 10 години
На партийна среща запитали Л. Петков какво е работил до преди да стане общински лидер наБСП , а той отговорил,че е безработен. Единственият опит на този другар е в партията майкакоято се е погрижила за усърдието му
13
8
 
3
 
! Отговори
наесен с песен преди 10 години
Партийната секретарка вместо да плямпа едно и също да вземе да изпее една песничка, пък сигурно умее и хорца да друса!
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ceckaa, Cucka ili ceca-mihneta e brutalen razrusitel na iavlenieto GERB. Tia e edna ot nai-urodlivite sasipiteli na partia GERB. Ca4eva e bezkraino negramotna i nagla plevenska marda koiat napravi vsi4ko vazmojno da zlepostavi, destabilizira i razrusi GERB.Izritaite tova iz4adie ot partia GERB ina4e gubim na sledvastite izbori i to s mnogo.
11
3
 
14
 
! Отговори
milkokolev преди 10 години
Г-н Миков ще блесне на стената с портретите на председателите с чашка кехлебарена ракия.
10
7
 
11
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Да разбираме ли, че ако някога пак вземете властта, пак калинки ще търсите?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Suuuuuuhhhhhh
8
8
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Цецето пияна ли се е изказала или вече е изтрешяла?
7
8
 
10
 
! Отговори
протест преди 10 години
Антон Путев пак говори глупости.Сприсебе.
6
7
 
11
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
"Цъфнал ГЕРБ,цъфнал ГЕРБ"Ха,ха.ха!
5
2
 
12
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Така де. Предните калинки си беха наши, па сегашните не са! Ей, комунето колкото и да се пребоядисва, пак ще си остане тъпо ко**ле.
4
7
 
22
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Цеци Стругарчето от ГЕРБ няма право да се обажда. Самото му съществуване е обида за еволюцията и човешкия род.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецка пее хубаво!!!! Ха ха ха
2
3
 
23
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Някой в Плевенско дали го е чувал този господин или е един от всички безлични политици на страната ни в последните години.Използвайки наистина по-висока позициа за трамплин.Власт,влияние,пари,положение,а народа да вярва и да чака ланския...
1
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберските калинки най-добрите калинки. Герберския слон най-големия слон.хахахахахахахахахахахахаххахаКалинката (ЦАЧЕВА) каза: по-убава калинка от мене няма да гея