Коледните добавки вероятни. Колко и кога – скоро

450 лв. заплата е малко, каза министър Адемов
5 сеп 2013 21:50,
70
Коледните добавки вероятни. Колко и кога – скоро
Скоро ще стане ясно по колко, а и кои пенсионери ще вземат добавки за Коледа. Снимка: Булфото

Вероятно ще има коледни добавки за пенсионерите, но колко ще са те, за кои групи ще са и кога ще ги получат е въпрос, който предстои да бъде уточнен.

Това каза в Лозница министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Той каза още, че в бюджета за следващата година ще има малки стъпки за увеличаване на минималната работна заплата.

"Важно е да направим онези стъпки, които да ни дадат възможност в края на мандата да изпълним онова, което е записано в програмните документи - 450 лв. минимална работна заплата", коментира министърът.

По думите му дори 450 лв. са малко, но в крайна сметка "трябва да сме реалисти и да не очакваме чудеса, включително и в следващия бюджет".

Според Хасан Адемов е важно да не се допуска финансово дестабилизиране по никакъв начин и да се създадат възможности за поне малко подобряване нивото на социална защита.

По думите му социалната защита по време на управлението на ГЕРБ е била на заден план.

"Каквото и да направи това правителство в областта на социалната политика, то ще е повече от това, което е направено през последните четири", смята министърът.

В Лозница Хасан Адемов присъства на откриването на реконструираната пречиствателна станция за отпадъчни води на града, заедно с министъра на околната среда и водите Искра  Михайлова и министъра на земеделието Димитър Греков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
решение преди 10 години
Пенсиите могат да бъдат близки до нормалните,ако не беше тази грешна социална политика спрямо ***-те крадат,а държавата им дава детски,за отопление,за лечение Изключително несправедливо е спрямо хората,работили по 40год,един *** ,цял живот,невиждал труд да взема повече от държавата
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повечето от тези с пенсии над тавана, са бивши военни! И ми е много чудно, когато плачат, че са се осигурявали 1-ва и 2-ра категория! Да, ама с наши пари! На тях не се удържа и 1 ст. за осигуровки, на всичко отгоре се пенсионират на 40-50 години и после намират синекурни длъжности и работят! А преизчисляването (намаляването) на пенсиите беше през 1997 г. по времето на Костов с финансов министър Муравей Радев.
58
2
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Хората ,които биха защитили националните интереси бяха изолирани от властта веднага след вътрешнопартииния преврат преди двадесет и три години.
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите,за които гласувате по-голямата част и които са толкова "загрижени" за вас, през 90 - те години по време на техни управления направиха така, че спястяванията ви от целия ви активен живот да се превърнаха в ненужни хартийки. -----И ТИ ИМАШ НУЖДА ОТ ГИНКО - В ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗА КОЕТО ГОВОРИШ, ИВАН КОСТОВ БЕШЕ ИКОНОМИЧЕСКИ МИНИСТЪР И ТОЧНО ТОЙ НАПРАВИ ТОВА. АЙДЕ С МАЛКО ПОВЕЧЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАШАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ , МОЖЕ ЛИ ?
56
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 години
Само коледните добавки да не са като на правителството на тиквата,''нищо но от сърце''
55
4
 
7
 
! Отговори
Руди преди 10 години
ДО 57 - А бе какво си трупал 30 години , като от 12 години има лични вноски и те са 1/3 от цялата вноска , я млъкни, половината работещи на минимална заплата взимат около 250 лв. чисто ,ти ще ми взимаш над 1000 лв пенсия дърт зад.. . от моите данъци.
54
12
 
11
 
! Отговори
bg преди 10 години
МАХНЕТЕ МИ ТАВАНА ,НЕ МОЖЕ ДА МИ ВЗЕМАТЕ ОТ ПАРИТЕ КОИТО 30г. СЪМ ТРУПАЛ ЗА ПЕНСИЯ ИЛИ ТОВА СА МОИ СПЕСТЯВАНИЯ КОИ ВИ ДАВА ПРАВО ДА МИ ГИ СПИРАТЕ И РЕЖИТЕ
53
5
 
12
 
! Отговори
Бареков преди 10 години
Нормално е да има добавки доста усилия хвърлиха горките в контрапротести
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина правят! Ще, може би, надяваме се, следващата година и т.н. Това го може всеки!Действителността е друга - само висши назначения, уреждане на роднини и удобни! За емигрантството - след "отварянето" на границата след промените, беше голямата вълна! Те вече са граждани на други държави! По времето на Борисов връщаха от там матряла заради кризата!
51
3
 
15
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Не те знам какъв си,но че си *** е очевидно. Само да ти напомня, че и ти ще стигнеш /дай Боже/ тази възраст и ще бъдеш пенсионер. Тогава други песнички ще пееш май. Засрами се - заради хората с белите коси! ***!
50
2
 
13
 
! Отговори
така е преди 10 години
По думите му социалната защита по време на управлението на ГЕРБ е била на заден план.това го призна и ББ но чак накрая на мандата си
49
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
До БългаринНе знам какъв си, но щом като почваш с обидите, без да се замисляш въобще върху ситуацията, явно не си от най-умните, което между другото е присъщо на глупаците и комплексарите. Това така наречено "внимание" нали трябва да дойде от някъде ? Обикновено когато хората отричат нещо, представят аргументи в своя защита, а при теб няма.
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпи пенсионери,сега едно хапче гинко билоба - подобрява паметта. Комунистите,за които гласувате по-голямата част и които са толкова "загрижени" за вас, през 90 - те години по време на техни управления направиха така, че спястяванията ви от целия ви активен живот да се превърнаха в ненужни хартийки. Не забравяйте да не се доверявате също на телефонни измамници - явно доста хора от вас държат доста кеш, след като всеки ден някой гърми с хиляди лева.
47
3
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
При 450лв мин. работна заплата най-добре ще са личните лекари - 4.50 такса. А аз нищо не печеля, само ми се вдигат удръжките.Ако сега вземам 200лв на минималната, после ще вземам 50лв, това мен хич не ме топли. Като вдигат, да вдигат всички заплати и пенсиите с еднаква сума, а не с проценти.
46
15
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До From GermanyС този "пилешки мозък" не ми приличаш на човек" за и от"Германия.Тук не става въпрос за "подхвърляне на помийка" ,а за внимание към пенсионерите, такова каквото липсваше при управлението на ГЕРБ.Не съм "платен драскач" ,но бих започнал да отговарям на всеки "полуинтелигент" като теб,ако не знаех ,че е излишно да се спори с ***.
45
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Жалки хорица в жалка държавица . Управлявани и поскани от някви АЛЧНИ дребни душички . Тази снимка казва всичко , няма нужда от статията под нея .
44
5
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Свържете тази с другата "новина" -за поршето и кифлата по магистрала тракия!Е, честито Ви съединение!Не желая да съм част от ТАЗИ държава.Не виждам скоро да си направим друга. Не вярвах да го кажа, но през социализма беше май много по-добре!
43
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА САДЯТ КАРТОФИ! САМО ГЕРБ!
42
11
 
22
 
! Отговори
From Germany преди 10 години
Тройната Чума пак ще подхвърли помийка на електората си. Но нали техните полуинтелигентни фенове са свикнали на това и сега ще ги възнасят до небесата. А платените драскачи на БСП, ДПС и Атака по форумите много ясно си личат. ДПС-рите, надали завършили и средно, са зле с българския, стават само за Анадола или за строители.
41
8
 
14
 
! Отговори
БГ пенсионер преди 10 години
Възрастна българка бои 3000 лв, събрани от дребни банкноти, за да ги даде за златен пирон за счупения крак на внука си, катастрофирал със старото БМВ, което тя му купи с мизерната си пенсия