Коледните добавки вероятни. Колко и кога – скоро

450 лв. заплата е малко, каза министър Адемов
5 сеп 2013 21:50,
70
Коледните добавки вероятни. Колко и кога – скоро
Скоро ще стане ясно по колко, а и кои пенсионери ще вземат добавки за Коледа. Снимка: Булфото

Вероятно ще има коледни добавки за пенсионерите, но колко ще са те, за кои групи ще са и кога ще ги получат е въпрос, който предстои да бъде уточнен.

Това каза в Лозница министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Той каза още, че в бюджета за следващата година ще има малки стъпки за увеличаване на минималната работна заплата.

"Важно е да направим онези стъпки, които да ни дадат възможност в края на мандата да изпълним онова, което е записано в програмните документи - 450 лв. минимална работна заплата", коментира министърът.

По думите му дори 450 лв. са малко, но в крайна сметка "трябва да сме реалисти и да не очакваме чудеса, включително и в следващия бюджет".

Според Хасан Адемов е важно да не се допуска финансово дестабилизиране по никакъв начин и да се създадат възможности за поне малко подобряване нивото на социална защита.

По думите му социалната защита по време на управлението на ГЕРБ е била на заден план.

"Каквото и да направи това правителство в областта на социалната политика, то ще е повече от това, което е направено през последните четири", смята министърът.

В Лозница Хасан Адемов присъства на откриването на реконструираната пречиствателна станция за отпадъчни води на града, заедно с министъра на околната среда и водите Искра  Михайлова и министъра на земеделието Димитър Греков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Какво означава да си дясно мислещ ? Според мен да подкрепяш едрия капитал и всичко да се определя от пазара т. е. от монополите( преди сто год. е нямало такива монополи) е присъщо на 2% от населението на нашата бедна държава, но беден работник и синдикалист да подкрепя монополите , а не социална държава е лудост или подкупност.
19
7
 
7
 
! Отговори
ФАНАТ преди 10 години
До gost55Абе ти ли ще плащаш заема дето го деглят сега. Сигурен съм че не. Най-вероятно последните 10 години не си платил и един лев данък. Ама тия дето плащат знаят как се изкарват тези пари. и колко е трудно. Но явно всички дето подкрепят комунистите са свикнали само на мързел и да викат "дай'. ама тея дето дават вече не искат да ги крадат. А и стават все по малко в тази държава. няма и 1млн. дето си плащат осигуровките. Държаните служители осигуровки не плащат. пак е от данъците на др.
18
10
 
11
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Аз например ;иналата година заради това ще герб не даде коледни добавки не купих нито подаръци и коледата е карах на сух хлябНе, че Ви вярвам много, ама колко добавки очаквате тази година, че да стигнат за подаръци и ядене? Или, викате, 20-30 лева ще стигнат?
17
7
 
20
 
! Отговори
ФАНАТ преди 10 години
до 15 Ял си само хляб заради комунистите от последните 65 години не заради бойко. докато няма икономика в тази държава няма как да има пенсии. А икономика се гради с происводство а не с търговия. Не комунистите да ми говорят как ще затварят магазини. Ами да говорят как ще направят климат за производство и бизнес с висока добавена стойност. ама не те могат само да рушат. министърката на строителството ми разправя как щели да дадът магистрала хемус на частен инвеститор. С какво право. ГЛУПОСТИ
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дано, ама надали! Поредната доза прах в очите!
15
10
 
18
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Ясно е, че нацията е изпростяла, 45 години соц. и още почти 20 г. ни управляват червените, но тъпия народ не схваща какво правят с него. Глупендарите продължават да реват в полза на станишев и компания.... Тогава нека ги яхат, това иска народа, нека си бере плодовете на глупостта. Другите партии също са пословично български, няма как да е иначе, народопсихологията ни е такава, че който се докопа до власт краде безогледно. Така е било винаги без значение кои са на власт и през коя година.
14
22
 
12
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
До Т2 До gost55 Българоубийство е това което правиха герб.Аз например ;иналата година заради това ще герб не даде коледни добавки не купих нито подаръци и коледата е карах на сух хляб благодарение на бойко тиквето и компания
13
11
 
19
 
! Отговори
Т2 До gost55 преди 10 години
Отговори ми! ти или *** ще връщате заемите за увеличението на пенсиите (1 + 3 млрд.) Това което правите е българоубийство. Колко заеми ще вземете без работеща икономика. Смешници, ама ме боли мене вече за вас. Гнийте в разграбената държава, аз вече си уредих живота другаде!
12
7
 
26
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н gost55,Викате, друго си е да теглим заеми - я 1 млрд, я 3 млрд, да дадем на *** детски и помощи за първолаци и на бабките по 10 кинта (останалото ще отиде я при Моника, я при Местан), пък как ще ги връщаме - друг да му мисли ;) Социална политика като слънце.
11
12
 
16
 
! Отговори
робокоп преди 10 години
Коледни надбавки само за пенсионерите...До кога бре джанъм?Тези пенсии и без това гласуват само за червените. Да ги оставим сами тук със Станишев, а ние всички останали да се изнесем навън. Тогава да си ходят на Бузлуджа всяка седмица, но да видим какво ще ядат!
10
10
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Като си получат сметките за ток по Коледа, бабите защитаващи БСП ще запеят друга песен! Но сега ги ухажват заедно с *** и ги мотаят по контрапротести!
9
18
 
18
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Истината е ще при българоубийеците от герб нищо не се даваше а само се взимаше и си облагодетстваха само хората които подкрепяха тиквеника Бойко Медотиев Борисов
8
13
 
23
 
! Отговори
Т2 преди 10 години
Кажете другари, от къде ще вземе парите?? от 1 млрд заем ли? Взимаме заем и вдигаме пенсии и надбавки, това ли ви е социалната политика? После кой ще ги връща, вие ли???? Защото повечето от тези които се осигуряваме на максималния праг вече сме си осигурили билети и се махаме. Пенсионерите или ромите (пфу) ще ги връщат. На това му се вика популизъм!!!
7
6
 
18
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Aleks 1969,ще живне, я :) Я питайте оня шебек Адемов какво стана с програмата "Аз мога повече", която даваше допълнителна квалификация на хиляди амбициозни българи и защо средствата по нея се пренасочват към разни прости меринджеи с тъмен цвят на кожата :))) Ще ми е интересно какво ще Ви отговори този радетел за живването на нацията :)
6
6
 
17
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Вие сте крадци,лъжци и наглеци,затова ви пожелавам така както тази отрудена бедна женица от снимката брои пенсийката си и се пита за кое по напред ще и стигне до такава ситуация да изпаднете и вие!Да ви пресяда всеки залък така както пресяда на бедния български народ! Тънете в охолство и продължавате да крадете!Проклети да сте от БОГА и от народа
5
12
 
15
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
"трябва да сме реалисти и да не очакваме чудеса, включително и в следващия бюджет". Хасанчо отсега стяга бабите и *** да не очакват нищо. Пък и като токът скокне, в комбинация с горивата, свет ще им се извие :)
4
22
 
20
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
Ако остане това правителство на власт до края на мандата си държавата и народа ще живнат,ще има увеличение и на пенсий и на заплати.Другаря Бойко Борисов донесе само мъка и страдания на българския народ,но Бог ще го накаже,помнете това.
3
11
 
25
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
А дано да има коледни надбавки.При герб нищо не се даваше за Коледа а само се взимаше
2
23
 
15
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Върнете ГЕРБ на власт да стегнат малко нещата че хората ще могат да си позволяват и други неща освен сух хляб!Браво Орешарски! Парите от данъци трябва да се връщат към хората които имат нужда а не да се крадат от капиталисти с офшорки!
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kajete na babite kolko 6te se yveli4i toka prez zimata samo sas 42 %