Станишев: "Белене" и "Южен поток" са важни за България

Протестите са вече чисто политически, оцени лидерът на БСП
7 сеп 2013 19:13, Елка Василева
256
Станишев: "Белене" и "Южен поток" са важни за България
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

Като чисто политически определи протестите срещу правителство лидерът на БСП Сергей Станишев. Той участва в десетия юбилеен национален събор на приятелите на Русия на язовир „Копринка“ край Казанлък. От словото му стана ясно, че управляващите не са се отказали от проекта АЕЦ "Белене". На събора, организиран от Национално движение "Русофили", дойдоха хиляди хора от всички краища на България - работили и учили в Русия, предаде БНТ.

Икономически акцент в българо-руските отношения постави лидерът на БСП Сергей Станишев. "Южен поток" и АЕЦ „Белене“ са важни за България проекти, които управляващите ще развиват въпреки опитите да бъдат очернени от политическите им опоненти, стана ясно от словото на Станишев. Той даде за пример газопровода „Южен поток“, който по думите му носи работни места, милиарди левове инвестиции и поставя България на европейската карта.

„Говоря и за „Белене“. За нас този въпрос не е приключил, защото съм убеден, че този проект е икономически изгоден за България“, подчерта Станишев. Той допълни, че "Белене" дава възможности за технологично развитие и за запазване на ядрената енергетика и ядрения статус на България през следващите десетилетия.

По повод протестите лидерът на БСП коментира, че кабинетът Орешарски се старае да чува различни мнения и да понася критики, за да реализира промяната, за която е избран. Според Станишев след първоначалната спонтанна вълна протестите вече са чисто политически.

„Много силен политически и икономически елемент в организацията е налице, но на 4 септември маските вече окончателно паднаха с действията на ГЕРБ, защото дотогава техните представители, които бяха организирани и присъстваха на протести, но го правиха свенливо и маскирано, сега го направиха открито и нещата си застават на места", заяви Станишев.

Станишев коментира и обявения за 22-ри септември протест с думите, че нещо, което се прави напук и на инат, никога не е продуктивно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
28
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Протестите не са политически,а АНТИ-политически.Почти Всеки средноинтелигентен Българин е наясно с Падението на политическата ни класа.Продажни,Алчни,Некомпетентни слуги на Големите икономически субекти.Мързеливи
168
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първо съживете икономиката и когато държавата има нужда от АЕЦ само ще се появят инвеститорите.
167
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво Белене бе, червен ***!
166
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протесите са политически естествено - протестираме проив двама еврей - станишев и орешарски и двама турци - доган и местан. И един импотентн ром - боленчо.
165
2
 
31
 
! Отговори
GOZE преди 10 години
ПРОДАЖЕН СЪСЕЛ
164
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев, като са толкова важни, защо за 4 г. по време на предишното правителство не направихте нищо? Само глътнахте парите и изкопахте един трап.
163
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже да тормозиш чевенюшките е по-забавно и от Монти Пайтън:1.Къде е прозрачността на управлението?2.Кой предложи пеефски?3.За какво е заема с който заробихте народа?4.За какво ще е следващия заем от над 3 млрд.?5.Защо полицията бие беззащитни жени?6.Кой счупи стъклото на автобуса?7.Къде е по-евтиния ток?8.Къде са 250000-те работни места?9.Къде са 1000лв минималната работна заплата?10.Къде са 500 лева минималната пенсия?11.Какво ви е мнениео за агент гоце след изказванията му?
162
1
 
18
 
! Отговори
akud преди 10 години
:) важени за България или за ДПС & БСП АД
161
8
 
4
 
! Отговори
nhgvetz преди 10 години
Какво е днешна България? Това е пешка, която се жертва на шахматната дъска. Нейната роля - блокираща пешка за всички руски проекти. Ние обслужваме чужди интереси, разваляме отношенията с Русия и губим пари за транзитен нефт и газ. А американските приятели тупат по рамото българите и казват "Браво герои! При вас има демокрация!" valsodar.blog.bg/politika/2013/07/09/kak-umiraet-bolgariia-putevoditeli-v-carstvo-zapadnoi-demokr.1128088
160
1
 
24
 
! Отговори
КРАДЛИВИЯ СЪСЕЛ преди 10 години
До АБЕ СЪСЕЛВ голяма грешка си. Комунистите ще забогатяват с всеки изминал ден от тук нататък. Тях чуждите инвеститори не ги интересуват -никой сериозен инвеститор няма да даде пари под масата. Овладяха всички сектори от които може да се цуца и сложиха свои хора. Енергетика, митници, дърводобив, пътни ремонти....Сега тихомълком готвят и още една голяма лапаница -лекарствата по НЗОК да се договарят ЦЕНТРАЛНО. ОТ КОЙ? МИЛАТА СЕСТРИЧКА НА ДР. ЙОТОВА! А КОЙ ЩЕ ВЗИМА ТЛЪСТИТЕ РУШВЕТИ? ХА ПОЗНАЙ!
159
2
 
16
 
! Отговори
немам думи преди 10 години
Така ли не се намери някой психично болен и за тоя да му покаже, че не е недосегаем. Прибраха си 24 мил. от референдум и айде сега още искаме да цоцаме от Белене. Както каза един виден човечец "комунист без калашник не дава власт" - май трябва да се повтори 1997год. само че с тази разлика този път да ги пребият с камъни на площада.
158
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО АЕЦ БЕЛЕНЕ!
157
18
 
5
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН МИЛИАРДИ ИНВЕСТИЦИЯ ИЗВЪБЮДЖЕТНО ФИНАНСИРАНЕ ХИЛЯДИ РАБОТНИ МЕСТА В СЕВЕРНИЯ ЗАПАДНАЛ КРАЙ СИГУРНОСТ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ КОЗЛОДУЙ НЕ Е ВЕЧЕН
156
1
 
9
 
! Отговори
атомника преди 10 години
до192. Дуко Стоев те никога няма да поискат да се оправи държавата защото нще може да живеят на гърбъ на народа докато са на власт. Затова честният народ трябва да се здружим и ги свалим от власта има достатчно разумни хора. Тези дни чествахме СЪИДИНЕНИЕТО извършено отсмели хора. Време, е сега че ние мож да се освободим от техния геноцид.
155
20
 
7
 
! Отговори
ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ преди 10 години
Тези,които са против АЕЦ Белене са същите,които тласкат света към нова световна война.Това е американо-ционистката ***,активно подпомагана от българските им слуги,наричащи се десни"демократи".Само че на референдума неподкупният българин каза категорично ДА на проекта.
154
2
 
10
 
! Отговори
АБЕ СЪСЕЛ преди 10 години
....МИСЛИШ ЛИ ,ЧЕ ОЛИГАРСКИ ЩЕ ТИ ДОНЕСЕ ПАРИ И ИНВЕСТИЦИИ ОТ КИТАЙ??!!!НА ПРОСИЯ ЗА ДА ОСТАНЕШ НА ВЛАСТ ЛИ ПРАТИ ОРИГАРСКИ В КИТАЙ!!!????МАЙ ПАРИТЕ НЕ ТИ СТИГАТ ЗА ДА ОСТАНЕТЕ НА ВЛАСТ ,***!КИТАЙЦИТЕ ,НЯМА ДА ВИ ДАДАТ ПАРИ , ЗАЩОТО ЗНАЯТ ,ЧЕ ГИ ЛЪЖЕТЕ И НЯМА ДА ИМ ГИ ВЪРНЕТЕ!ДОРИ НЯМАТЕ КАКВО ДО ИМ ПРЕДЛОЖИТЕ В ЗАМЯНА !
153
2
 
8
 
! Отговори
да си дойде на думат преди 10 години
Е,въпрос на време беше да го обяви публично!Едва издържаше!И защо да не си говори и прави каквото си иска?Какво стана с заема:въпреки нежеланието на хората,те си го взеха,така и с Белене.Разбра, че му минават манипулациите,народа нищо не направи,защо да не го строй?Наглостта му е безгранична,колко още експерти трябва да му кажат,че ще зароби народа за години напред.Той чудесно го знае,но ни най- малко не го интересува,нали ще увеличи мил. в сметката си.
152
1
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
24 години Никоя Политическа Партия не се сети да разработи Стратегия за развитие на икономиката на Държавата ни,да определи Приоритетните Сектори за Развитието на икономиката ни спрямо геополитическите ни и пазарните дадености,да изготви план за Инвестиране в ТЕЗИ СЕКТОРИ ицеленасочено да налага тази Стратегия.ЗАТОВА пиша ,че политиците ни са Големи ***.КРАДЛИВИ,МЪРЗЕЛИВИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИ.
151
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още по-важно за България е цялата ви комунистическа клика да бъде изправена пред държавен съд
150
0
 
8
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Когато Повечето Хората Разберат,че НЕ Е ВАЖНО ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА,В КОЯТО ЖИВЕЯТ,А НАЧИНЪТ ПО КОИТО ЖИВЕЯТ-Тогава ще има Истински напредък на Цивилизацията ни.Религиозните,етническите,расовите и НАЙ-ВЕЧЕ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ разграничения са оръжията за МАНИПУЛАЦИЯ на Най-Агресивните Представители начовешката АЛЧНОСТ и Лакомия-Големите Икономически СУБЕКТИ и техните слуги-повечето ПОЛИТИЦИ и ОБЩЕСТВЕНИЦИ.