ДПС предложи Пеевски за ДАНС, призна Станишев

Няма перфектни назначения, обясни лидерът на столетницата
Обновена: 9 сеп 2013 15:45 | 9 сеп 2013 10:11,
232
ДПС предложи Пеевски за ДАНС, призна Станишев
Сергей Станишев не видя първородни грехове на кабинета. Снимка: архив БТА

Делян Пеевски е бил предложен за председател на ДАНС от ДПС, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV. Изборът на Пеевски, впоследствие отменен, предизвика масовите протести срещу правителството. Лидерът на левицата обаче отново отказа да назове персонално човекa, предложил депутатa за шеф на агенцията.

Господин Пеевски е депутат и част от ръководството на ДПС, заяви още Станишев. По думите му от септември досега са се случили много други неща.

Разбирайте го както искате, заяви Станишев на въпрос дали кандидатурата е била предложена от лидера на ДПС Лютви Местан. Лидерът на левицата призна още, че е имало риск кабинетът да падне, ако Пеевски не бъде избран. Този слух се разнесе веднага след скандалното назначение.

Лидерът на левицата обаче не видя „първородни грехове” в политиката на кабинета „Орешарски”. „3,5 г. живяхме при диктатура и България трябваше да се отърси от това”, коментира Станишев. Той отново повтори тезата си, че кабинетът е подложен на натиск.

„Имаше ясен сценарий за дестабилизация. ГЕРБ беше и остава силова партия. В опозиция не могат да си намерят ролята. Нелепо изглеждат. Все повече икономически фактори се опитват да се възползват от протеста”, каза за пореден път Станишев. Той обаче видя и положителната страна на продължаващите вече близо 90 дни шествия срещу кабинета. По думите му след 3 г. мачкане и газене гражданското общество наистина се е събудило.

„Вече никой не ни страхува”, обясни лидерът на левицата. Според него протестиращите са се отърсили от страха от последните години.

Лидерът на БСП категорично заяви, че премиерът Пламен Орешарски има автономия сам да взима решения, а всеки от министрите разбира от работата си.

Все пак Станишев набеляза и няколко недостатъка на кабинета. Според него има некомуникативност, но пък нямало и чуваемост в медийната среда.

Той отново повтори и думите си, че кабинетът трябва да действа по-решително в кадровата политика и да изчисти некомпетентните назначения, които саботират работата на кабинета. Подобна теза изрази в четвъртък и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Няма перфектни назначения, това не е най-важното, обобщи социалистическият лидер. Той пак обясни, че по време на управлението на Борисов са били назначени хиляди хора в администрацията, като едва всеки пети е бил назначаван с конкурс.

По думите на председателя на социалистите не може да се даде срок на работа на правителството, защото това ще го превърне в служебен кабинет. Според Станишев тогава министрите няма да имат стимул да работят.

Същото важало и за администрацията. Няма да има воля за реформи, допълни той.

По думите на Станишев продължителността на живота на това правителство зависи изцяло от самото него, както и от политическата подкрепа в парламента и извън него.

Според лидера на социалистите кабинетът е бил избран с много ясна кауза и трябва да следва програмата си. Според Станишев тогава управлението ще се ползва с широка обществена подкрепа.

Правителството да изпълни програмата си и ПЕС да спечели европейските избори -  тези две задачи Станишев определи като свои приоритети в политиката.

„Политиката на БСП никога не е била подчинена на нито един икономически кръг. Бойко Борисов се държи като един сърдит човек на средна възраст, а преди изглеждаше като господ, от когото зависи всичко", каза още Станишев.

Той коментира и темата за възобновяването на проекта АЕЦ „Белене“. Лидерът на левицата обяви подобно намерение през последните дни. По думите му фирмата, правила оценка на проекта, е получила невярна информация от предишния кабинет. Срокът за гаранция за технологичното оборудване е 40 г., а бил подаден срок 20 г.

За БСП днес е голяма дата - даде старт на една много сериозна промяна и модернизация наред с греховете на този период, заяви Станишев относно днешната дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Да ви се не знае в червените ***. Сега пък ДПС са виновни за Пеевски. А февруари месец кой поръчваше по 30 и по 50 лева хулигани да трошат витрините? Мъ не сте вие, нали, червени столетни води ненапити, пак ли ДПС бяха? Ей, знаете ли как падна пазара на недвижими имоти в тази криза благодарение на вашите национализации по примера на НСА? Чужденците вече не искат да купуват и да идват тук, само бежанци от третия свят се нанасят, сякаш са ни малко катуните.
193
0
 
3
 
! Отговори
anonomen преди 10 години
Tozi Stanishev e chovek,koito ti go pleesh,a toi si misli ,che dajd vali.Palna otrepka,koito ne zaslujava dori da jivee v BG
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МНЕНИЕ Ей ***, той ако имаше намерение да я изпълнява тази програма, нямаше да гласува за ДПС.
191
16
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 10 години
Единствената програма,която защитава националните интереси е на Атака...,а това че досегапочти нищо от нея не е изпълнено е защото изолират Волен чрез медийни манипулации итой няма изпълнителната власт да я приведе в действие....
190
0
 
6
 
! Отговори
kmeta преди 10 години
И ако това не е заявка за оставка ... Седващия проектозакон ще бъде - всички държавни служители да носят фесове по време на работния ден.
189
0
 
11
 
! Отговори
Серьожа Дмитриевич преди 10 години
Станишев си призна, че е куче на каишка в скута на господаря си Ахмед Доган.
188
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този здраво го държат за т.о.п.к.и.т.е
187
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 10 години
И ти защо се съгласи бе, плазмоид?
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГРАЖДАНИН извинявай ама правителдтвото само не си даде спокойствие отначало всичко бе мирно и тихо но започна гаф след гаф
185
0
 
20
 
! Отговори
турчин преди 10 години
цялата далавера идва от бюлетините.тогава обещаха на Пеевски поста в данс
184
0
 
16
 
! Отговори
Драгомир преди 10 години
Каква, проза! Станишев, Станишев ти съвсем за *** ни взе! ДПС били прдожили Пеевски,ти Пеевски ДПС ли го наричаш. Да той е депутат от партия, с която най-лесно може да стане такъв.Но той самия, не е ДПС! Той се е предложил сам, а ти си приел, като си се надявал, че една мутра ще измете друга такава. Честито Станишев, браво добър ход, но не добре премислен......
183
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ИМЕТО НА ВЛАСТТА,НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ,Е ПРОДАЛ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ АКО ПЕЕВСКИ СИ БЕШЕ ОСТАНАЛ НА ТОЗИ ПОСТ. И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ГОВОРИ ЧЕ ГЕРБ БИЛИ ПАРТИЯ КОЯТО Е СИЛОВА И СЪЩЕСТВУВАЛА САМО ЗА ДА Е НА ВЛАСТ. ЯСНО Е ВЕЧЕ ЗАЩО И ДПС НЕ ХАРЕСВА БОЙКО,ЯВНО НЕ СА МОГЛИ ДА СИ РАЗИГРАВАТ СЦЕНАРИИТЕ ПРИ НЕГО. УКРАИНСКА ***.
182
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е НА НАКРАЯ СИ ГО ПРИЗНА ЧЕ ДОГАН ГО ОПЪВА НА ЗАДНА ПРАШКА И ТОЙ Е ЗАВИСИМА ***
181
0
 
16
 
! Отговори
pitasht преди 10 години
Серголета, в каква обстановка ти го предложиха от ДПС и този човек от ДПС има ли си име, защото и самото Пеевски е от ДПС. Ако те е хванал за връзката и ти е бил един шут и те проверил дали си напълнил гащите - ясно. За всички ни е ясно, че ДПС са го предложили, но кой от ДПС - Доган, Местан(мазния), Ментата, Бисеров, оня с голямата глава като футболна топка, който беше в БФС. Кажи ни кой, то е все да кажеш, един от нас краде повече, ние това го знаем, но кой е този герой на комунистическия труд
180
0
 
25
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Станишев е кукла на конци!
179
0
 
24
 
! Отговори
NBC преди 10 години
До ГРАЖДАНИН:Какъв "гажданин" си ти бе???Виж си просташкия "език"!!!Ставаш само за каруцар!!В този форум има различни хора,с различни политически възгледи!Я си погледни другаря Станишев,на какво посмешище се е превърнал!!Политическа ку..а!!!Какво ще кажеш,кой го командва...Доганчо!!Да се "благодарите",на ***,от турския етнос,възрастни "***" и психично болни,които ви доведоха на власт!!Ражда се новото гражданско общество!!На следващите избори ще бъдете за винаги в историята!!
178
0
 
12
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До ГРАЖДАНИНТи ли даваш пари бре Гражданино Х Каква е тази злоба давай по ред на какво отгоре ми говориш за спокойствие .На теб кой ти го осигорява ?!?Докажи че се получват пари за протестите и най вече че съм обвързан с някоя от тези партии който си изброил .Остани си със здраве и с надежда че тези в който се кълнеш в момента ще доведът светлото бъдеще за България .Все пак 24 години не са малък период от време данно да можеш да почакаш още толкова
177
0
 
6
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До ГРАЖДАНИНТи ли даваш пари бре Гражданино Х Каква е тази злоба давай по ред на какво отгоре ми говориш за спокойствие .На теб кой ти го осигорява ?!?Докажи че се получват пари за протестите и най вече че съм обвързан с някоя от тези партии който си изброил .Остани си със здраве и с надежда че тези в който се кълнеш в момента ще доведът светлото бъдеще за България .Все пак 24 години не са малък период от време данно да можеш да почакаш още толкова
176
4
 
5
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 10 години
До акуд: СЕДЕСАРИТЕ ДОКАРАХА ДПС ВЪВ ВЛАСТТА ,КАТО СЕ НАДЯВАХА ,ЧЕ ТЕ ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА СДС И ЩЕ ГИ ПОДЪРЖАТ ,ЗАРАДИ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ! ОКАЗА СЕ ОБАЧЕ ,ЧЕ ЧЕНГЕТАТА БИЛИ ПОВЕЧЕ В РЕДИЦИТЕ НА СДС И СА УЧАСТВАЛИ ПОВЕЧЕ В ТОЗИ ПРОЦЕС !
175
0
 
15
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Ако родната полиция не беше толкова "добра" и не беше изловила всички килъри сега можеше някой да ни отърве от тоя и всички като него в парламента!