ДПС предложи Пеевски за ДАНС, призна Станишев

Няма перфектни назначения, обясни лидерът на столетницата
Обновена: 9 сеп 2013 15:45 | 9 сеп 2013 10:11,
232
ДПС предложи Пеевски за ДАНС, призна Станишев
Сергей Станишев не видя първородни грехове на кабинета. Снимка: архив БТА

Делян Пеевски е бил предложен за председател на ДАНС от ДПС, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV. Изборът на Пеевски, впоследствие отменен, предизвика масовите протести срещу правителството. Лидерът на левицата обаче отново отказа да назове персонално човекa, предложил депутатa за шеф на агенцията.

Господин Пеевски е депутат и част от ръководството на ДПС, заяви още Станишев. По думите му от септември досега са се случили много други неща.

Разбирайте го както искате, заяви Станишев на въпрос дали кандидатурата е била предложена от лидера на ДПС Лютви Местан. Лидерът на левицата призна още, че е имало риск кабинетът да падне, ако Пеевски не бъде избран. Този слух се разнесе веднага след скандалното назначение.

Лидерът на левицата обаче не видя „първородни грехове” в политиката на кабинета „Орешарски”. „3,5 г. живяхме при диктатура и България трябваше да се отърси от това”, коментира Станишев. Той отново повтори тезата си, че кабинетът е подложен на натиск.

„Имаше ясен сценарий за дестабилизация. ГЕРБ беше и остава силова партия. В опозиция не могат да си намерят ролята. Нелепо изглеждат. Все повече икономически фактори се опитват да се възползват от протеста”, каза за пореден път Станишев. Той обаче видя и положителната страна на продължаващите вече близо 90 дни шествия срещу кабинета. По думите му след 3 г. мачкане и газене гражданското общество наистина се е събудило.

„Вече никой не ни страхува”, обясни лидерът на левицата. Според него протестиращите са се отърсили от страха от последните години.

Лидерът на БСП категорично заяви, че премиерът Пламен Орешарски има автономия сам да взима решения, а всеки от министрите разбира от работата си.

Все пак Станишев набеляза и няколко недостатъка на кабинета. Според него има некомуникативност, но пък нямало и чуваемост в медийната среда.

Той отново повтори и думите си, че кабинетът трябва да действа по-решително в кадровата политика и да изчисти некомпетентните назначения, които саботират работата на кабинета. Подобна теза изрази в четвъртък и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Няма перфектни назначения, това не е най-важното, обобщи социалистическият лидер. Той пак обясни, че по време на управлението на Борисов са били назначени хиляди хора в администрацията, като едва всеки пети е бил назначаван с конкурс.

По думите на председателя на социалистите не може да се даде срок на работа на правителството, защото това ще го превърне в служебен кабинет. Според Станишев тогава министрите няма да имат стимул да работят.

Същото важало и за администрацията. Няма да има воля за реформи, допълни той.

По думите на Станишев продължителността на живота на това правителство зависи изцяло от самото него, както и от политическата подкрепа в парламента и извън него.

Според лидера на социалистите кабинетът е бил избран с много ясна кауза и трябва да следва програмата си. Според Станишев тогава управлението ще се ползва с широка обществена подкрепа.

Правителството да изпълни програмата си и ПЕС да спечели европейските избори -  тези две задачи Станишев определи като свои приоритети в политиката.

„Политиката на БСП никога не е била подчинена на нито един икономически кръг. Бойко Борисов се държи като един сърдит човек на средна възраст, а преди изглеждаше като господ, от когото зависи всичко", каза още Станишев.

Той коментира и темата за възобновяването на проекта АЕЦ „Белене“. Лидерът на левицата обяви подобно намерение през последните дни. По думите му фирмата, правила оценка на проекта, е получила невярна информация от предишния кабинет. Срокът за гаранция за технологичното оборудване е 40 г., а бил подаден срок 20 г.

За БСП днес е голяма дата - даде старт на една много сериозна промяна и модернизация наред с греховете на този период, заяви Станишев относно днешната дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
23
 
! Отговори
БСП = турцизация преди 10 години
ДПС предложи, а БСП се надупи и прие с охота Пеевски да оглави ДАНС. Така Станишев, който е жена по душа, показа, че представлява мъжката секретарка на своя господар Ахмед Доган. Всъщност в другаря Сергей Дмитриевич почти нищо българско няма. Дори се като се замисля, след като бъде осъден и излежи присъдата си в килия с роми от *** произход, трябва остане без гражданство, и да го пращат с първия *новоз към Северна Корея без възможност да стъпи в България никога повече.
153
0
 
20
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Последните Години взе да става СтрашноДянков,Орешарски ,Станишев,Цонев,Бисеров,Сидеров и сиеСА ЕМАНАЦИЯ НА ПАДЕНИЕТО на политическата ни класа.И НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ ТЯХ и такива като тях поне оше 30 години.са най-Наглите Управленци в цялата ни история от Освобождението насам
152
0
 
20
 
! Отговори
PPT преди 10 години
най големия *** в българската политика
151
0
 
20
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Долно падение на безроден гащник-комунист.
150
0
 
10
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Айде бе ДПС не са те най малко пак доганя хххахахах
149
0
 
13
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Погледнете си боновете/фактурите - токът е по-скъп от първи август: 10 процента увеличение на дневната и 60 процента увеличение на нощната.
148
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да заявиш, че си сложил за шеф на най- важната държавна институция, която трябва да брани националните интереси и суверинитет такава компрометирана личност и то по предложение на партия поддържана с капитали и от чужда държава е национално предателство. Най- голямата наглост обаче е да признаеш, че си го направил под натиск само и само да си запазиш властта, която проформа е на твоята партия , а иначе се дирижира от същата финансова сила, която ти наложи Пеевски. Предател! При това стопроцентов
147
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази "твар" на снимката е сигурно потомък на Берия!?!? И по физиономия, и по наглост, и сътворяване на компромати и лъжи - с нищо не се различава от комунистическите сатрапи. Ако имаш капка доблест другарю СЪРГЕЙ, остави българския народ да си урежда съдбините и незабавно отпътувай за Сибир. Ще ти уредим тържествено изпращане!?!?
146
3
 
17
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
Аз пък си мислех, че Волен Сидеров го е предложил. Нали негов беше "златния" среден пръст, който тури в раната на майка "България" ?
145
1
 
25
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Най после изплю камъчето! Нали твърдеше,че никой не влияе на мандатоносителя БСП? Призна си без да искаш,че ДПС УПРАВЛЯВА! Сега ако си признаеш и коя личност от ДПС беше ще е още по добре,защото и децата вече знаят,че това е Доган! И сега върха на наглостта ти ще е да продължиш да се появяваш по медиите и да вбесяваш народа! Ще дойде време да плащаш руски евреино!Махни се от живота на българите!И ти и останалите ***!
144
1
 
16
 
! Отговори
Спиро Касапина преди 10 години
Пеевски..... *** долен..... идва големия християнски празник Коледа.......
143
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пред вас стои с цялото си нахалство този доказан негодник да управлява, един тлъстеещ комунистически милионер, който иска да мине за българин."
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
станешев ***,в плод и зеленчук продавачите ги назначават с конкурс и интервю,този пеевски и колегите му в следствието на го искаха да се върне на работа.
141
1
 
20
 
! Отговори
Аделина преди 10 години
Смешници!!!
140
1
 
24
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Това не е новина. На всички ни беше ясно още през първия ден, че ДПС и Местан са предложили и наложили синчето Пеевски. Но защо още тогава Орешарски и Станишев не излязоха като мъже да си го признаят? Защо премиерът мънкаше и запъваше като първолак пред буквар? Защо двама журналисти от сутрешен блок бяха уволнени, задавайки този въпрос? Защо 100 дни целият кабинет мълча по този въпрос? Какво криеха или се опитваха да скрият? Това ли е "новата социална демокрация", "новата справедливост"?
139
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако трябва да избирам между Борисов и Станишев, с 2 ръце ще избера Борисов,а колкото до Станишев,вече и в ПЕС разбраха каква *** е.Скоро и Станишев и БСП,и ДПС ще изчезнат и ще си спомняме само с лошо за тях.
138
1
 
26
 
! Отговори
иван преди 10 години
И да признае и да не признава все са си гадове ! ОСТАВКА!
137
1
 
15
 
! Отговори
zzz преди 10 години
*******с!
136
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледай си ПЕС-А и остави България! За нищо не ставаш, освен за интриги, грандиозни кражби, манипулации! Скрий се в миша дупка и не се показвай! Имаш пари за сто живота, свалени от гърба на народа! Предател за много пари!!!
135
1
 
27
 
! Отговори
хм преди 10 години
как не те е гнус от огледалото сутрин - просто не знам... национални предатели!