Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
35
 
! Отговори
Стоичччко преди 10 години
Господи боже! - тоя слд 800 дни пак ли се появи? ***.
18
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от царе!
17
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** защо му взимат мнението? Изкуфели дъртаци има над 2 млн., с нищо не е по-различен от тях. Добре направи, че се махна от политиката, ама нещо се опитва да ни съветва (казва) какво да правим и започва да ме дразни.
16
10
 
31
 
! Отговори
брей преди 10 години
Като видях снимката, реших че са го повели на съд - а то пак "мъдрости" ръси разбойника. ПС:Да се отменят всички договори, концесии и приватизации на неговото правителство и ще махнем голяма част от воденичните камъни, с които ни мачкат.
15
7
 
28
 
! Отговори
kmeta преди 10 години
Определено тизи сайт се субсидира от Доган и Станишев...
14
7
 
35
 
! Отговори
teo преди 10 години
Правилно, НОВИ ИЗБОРИ, ПАК ПРОТЕСТИ, после пак НОВИ ИЗБОРИ... до като не се СМЕНИ ТОВА ПРЕСТЪПНО ЗА ДЪРЖАВАТА КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО, ПРЕД КОЕТО ТУРСКОТО РОБСТВО БЛЕДНЕЕ !!! СИМЕОНЧО сега поддържа БКП-БСП-ДПС, защото тези престъпници му позволиха да открадне толкова много, КОЛКОТО НЕ СИ Е ПРЕДСТАВЯЛ, ЧЕ ЩЕ МУ ПОЗВОЛЯТ!!! Българи, събудете се и СМЕЛО КЪМ ИЗБОРИ, ДО ПЪЛНАТА ПОБЕДА НАД КОМУНИСТИТЕ-СОЦИАЛИСТИ !!!
13
10
 
41
 
! Отговори
Един преди 10 години
Пфу! Плюя по този жалък ***. Червените изгониха семейството му, и разстреляха като куче чичо му през 45-та година, той целува червените им ***. Срам за семейството му, срам и позор! Ако баща му беше жив, щеше да го заплюе в лицето и да се отрече от него. Продаде семейните си ценности на търг, за да си изплати заемите. Част от историята на България. Продаде земите си. Продаде народа си на червените ***. Да не се показва повече в България този ***!
12
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кобургски ПРЕСТЪПНИК!
11
8
 
30
 
! Отговори
Imota преди 10 години
Симеончо, няма ли да отидеш днес да празнуваш с ***, детронирането или толкова се накраде, че се компенсира. Всички знаем за парите, които до 1989 си получавал от режима. Да си чул някой да *** по улиците искаме си царя, с такива надежди те посрещнаха хората, а ти се провали тотално и сега един се провалил ще дава съвети, ами това е демокрацията, когато обещаеш едно, а правиш друго - народът иска избори, както и ти легна с БСП, а се кълнеше, че с тях няма да се коалираш.
10
7
 
30
 
! Отговори
преди 10 години
Да това е демократичното - АЛЧЕН СТАРЕЦ
9
4
 
31
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
За едно е прав тоз крадец, требе да се гласува!
8
6
 
30
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Дааа, царчето си показа червената душица. Още навремето го купиха със земята и някой и друг милион. Няма как да плюе по другарите, на една люлка се люлеят.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То, така казано, принципно наистина е най-хубаво да няма протести, всички да сме добре и да сме обединени, ноо....когато на власт са тази пасмина БСП/ДПС...как да стане?Иначе и аз искам да няма протести и всички да сме удовлетворени, но...докато има БКП...така ще бъде.
6
0
 
30
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Мене ме кефи как всичките ни "политици" се изказват сякаш непрекъснато се работи за благото на държавата и държавата е полетяла нагоре и напред ..."гледаме напред и сме спокойни" ...как гледаме напред !? Гледаме настрани докато ни доят , с престъпници държава не се гради !
5
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да мадридски крадецо ! Това е НАЙ-ДЕМОКТИЧНОТО - АМА НАЙ НАЙ НАЙ . Това е демокрацията - свободата на избора , ама ти няма как да го разбереш щото няма кой да ти смени чипа с петолъчката.
4
8
 
39
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Крадлив дедо от ДС си чака реституцията и вече открито лобира за БСП-ДС. Истината за този уж Цар на България ще излезе за съжаление много късно.Това, което със сигурност знаем е, че се върна в България единствено и само за имоти и пари.
3
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намерил се кой да дава акъл! Тоя що не вземе да се скрие някъде и да спре да дразни с присъствието си!!!
2
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадливият мадридски старчок е особено активен напоследък. Защо ли? Явно неговите господари от "несъществуващата" ДС са му възложили задача да брани приятелчетата от БСП и ДПС. А е известно ,че дедо "Цар", дедото на Хасан, се активизира само, когато става въпрос за много имоти и пари, изработени и взети от нещастния български народ, който дори в началото на 21 век повярва в детските приказки за добрия цар и царската дъщеря!
1
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох дедо ходи се скрий някъде. Нали ни оправи за 800 дни. Направи услуги на всички и просто не се показвай.