Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
28
 
! Отговори
! преди 10 години
Тоя лъжец защо изобщо го интервюират?
38
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
един път тоя хубостник да каже нещо умно а вие тръгнахте да го оплювате..
37
6
 
24
 
! Отговори
Пипи преди 10 години
На тоя пак ще му връщат явно имоти. Протестите пък изобщо не са добри за бизнес средата, а хората ще протестират, защото не може повече да бъдат унижавани от некомпетентни и корумпирани ***.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toia da se skrie i da ne se pokazva pove4e da ne useti narodnata liobov mrasnik kradec lajec bezsramnik
35
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя... най-малко има право да се обажда за каквото и да било!
34
7
 
21
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
А още четири години крадене по-демократично ли е?????
33
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ШИМОН, масонска гад *** крадлива! Цар на блюдолизците и егоистите!
32
4
 
18
 
! Отговори
ДВА ИЗРОДА преди 10 години
НА СНИМКАТА МАДРИТСКЛИЯ КРАДЕЦ СИМЕОН-ХАСАН ,А ЗАД НЕГО ВИЩE КОЙ СЕ Е ОЛЕНЗИЛ КАТО ПРИДВОРНА ПУ...КА ПЕЛТЕКА -*** .
31
5
 
17
 
! Отговори
az преди 10 години
господине Цар,вън от държавата ни, аман!
30
3
 
4
 
! Отговори
CS преди 10 години
Kak samo v tipi4en 4engedjiski govor protivopostqva horata ot protesta i drugata polovina ot kontraprotesta .Da gi ostavim da porabotqt da vidim mojem i v kraina smetka da si otkradnat ,kakvoto mogat .puk nas ku4eta ni qli .Tova e to Simeon4o DC agent dokaran ot 4ervenite i multigrup .Ako nqkoi ne mu e qsno ,za6to se vklu4va sega .Da se zamisli koi upravlqva i koi za6titava tova lujlivo ov4ar4e .
29
3
 
14
 
! Отговори
thqenqe преди 10 години
Снимката си струва, вижте кое г"но е до дясната му ръка, то все още ни "учи" ат ТВ екраните
28
28
 
12
 
! Отговори
изтървахме го преди 10 години
За всичко е прав Царя, а грешката на народа е, че не го остави по-дълго на власт. Само при него бяхме поели пътя на нормалното и цивилизовано общество.Само при него имаше бум на чуждестранни инвестиции и се предприеха много важно социални мерки, които дадоха възможност да се изгради средна класа. Само от него не ме е било срам, че ни е Премиер.Не знам дали ще доживеем по-интелигентен, начетен и културен български политик да се появи на сцената.
27
9
 
19
 
! Отговори
3 преди 10 години
Този тип искаше да тегли 2 млрд заем за автомагистрала тракия, и после тази магистрала да е платена. 2 млрд. КРАДЕЦ.ОСТАВКА БЕ!
26
10
 
25
 
! Отговори
ss преди 10 години
Този анти-българин НЯМА право на мнение!
25
6
 
15
 
! Отговори
Край преди 10 години
И Бай Тошо си управляваше след избори. По тая логика сега щеше да ена власт Тодор Славков.МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА СЕГА. ДОЛУ ПАРТИИТЕ. Партиите в България изядоха демокрацията.
24
3
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Цар в хармония с комунисти,националисти гласуват с етническа партия в синхрон,хора сменящи партиийната си принадлежност по често от гащите си и забележете убедени че това е най доброто за България.Трябва ли ни спешна намеса било тя и медицинска?
23
7
 
19
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Мадридският лъжец не спира да хули Гражданското Общество, защото са му обещали от крадливата партийка БСП, че ще му махнат мораториума върху заграбените от Държавата имоти.
22
6
 
18
 
! Отговори
eeha преди 10 години
този "цар" на алчността да се скрие някъде в дън земя и да не се показва! предател!
21
6
 
19
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Да царче-старче, изборите са най-демократичното средство, но ти като роялист няма как да го разбереш. Царизма е първопричината на раждането на олигархичните модели на управление било то боржуазно-олигархични Франция, социално-олигархични Русия или фашистко-олигархични Испания. Ти обаче никога не си бил и няма да бъдеш исторически фактор какъвто е бил баща ти, затова престани да даваш акъли, що е демокрация
20
11
 
30
 
! Отговори
ненууужееен преди 10 години
Ей мушмурок, ти не разбра ли , че думата "цар" те докара на власт , а не твоята личност , защото хората ако те познаваха , че за нищо не ставаш , щеше да си *** мухите по казината. Скрий се завинаги .