Другарски спор: Кой е новият поп Кръстьо на БСП?

Двама леви, но с различни позиции - Георги Близнашки и Александър Симов
Обновена: 11 сеп 2013 11:36 | 11 сеп 2013 11:36,
33
Другарски спор: Кой е новият поп Кръстьо на БСП?
Снимка: архив, Булфото

Лют другарски спор се разрази в ефира на bTV, където един срещу друг се изправиха бившият червен депутат Георги Близнашки, протестиращ вече 90-и ден, и журналистът от "Дума" Александър Симов, който е член на БСП.

"За разлика от много други, мен не ме изведе на улицата назначението на Делян Пеевски, но това беше, така да се каже, разкъсването на завесата и много хора видяха и прогледнаха за какво става дума, но хора като мен, които са ветерани в политиката, би трябвало да знаят за какво става дума. Аз съм на улицата заради Орешарски и заради Станишев", каза той и поясни, че никак не му е било лесно да излезе на улицата.

"На тези първи митинги аз се срещах лице в лице с хора, с които съм водил тежки идеологически сблъсъци през годините, но повечето хора ми се радваха", продължи той и бе категоричен, че когато се захване с нещо, върви докрай.

"Един да остане на площада, аз ще бъда вторият до него. Ще извървя целия път, твърдо съм решен", зарече се Близнашки, който вече бе охарактеризиран от червени депутати като "новия поп Кръстьо на БСП".

На свой ред Александър Симов също призна, че е бил на протеста срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той обаче се отказал на четвъртия ден, когато протестът бил идеологизиран в десния спектър.

"От едната страна се изкарваха, че са красиви, умни, успели, а от другата страна са грозните, старите, тъпанарите", заяви социалистът.

"Да излизаш на протест с десницата ми изглежда като танц с дявола", обърна се той към опонента си.

Близнашки обаче обори твърдението на другаря си, като обяви, че това не е танц с дявола.

"Просто протестът е един странен дебат, никога не е било това, което се случва. Това е един уникален, исторически шанс, улицата да излезе и да се въпротиви срещу олигархията", отсече той.

"Това не е битка срещу олигархията, защото зад протестите също прозират олигархични интереси. Там са ГЕРБ, така нареченият Реформаторски блок, които смучат като вампири енергията на протеста", настоя Симов.

Близнашки обаче му отвърна, че битката за БСП може да се води само през улицата, защото консолидацията вътре в червената партия била фалшива.

"Няма чуваемост, има едно срастване между ръководните длъжности в БСП. "Червени боклуци" е лека обида за тях, защото има хора, които са навързани в такива схеми, в такива далавери със стотици милони зад граница, разполагат с такива ресурси, така че да им кажеш червени боклуци, това е дребна обида. Тук е нужна хирургическа намеса и затова само улицата може да помогне", категоричен бе той.

Симов обаче обяви, че това няма как да стане, защото Близнашки е редом на протеста до десни лидери.

"Да промениш левицата чрез десницата е все едно да очаквате чрез порноактриса да промените католическата църква. Десницата не иска да има левица в България", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
apolon преди 10 години
Близнашки лидер на БСП! СерГЕЙ СтнаниШЕФ ОСТАВКА!
27
4
 
3
 
! Отговори
!! преди 10 години
Близнашки,ако на площада няма нито един човек ти къде ще отидеш ? на МОЯ ли ?
26
1
 
10
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
"Другарю" Симов, то левица де-факто няма ! БСП е партия на мутро-олигархията, ръководните постове са заети от мутро-олигарси и кремълски блюдолизци и се финансира пак от мутро-олигарси чрез корупционни схеми. Единственото ляво в БСП са гейовете !
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вкопчили са се яко във властта и не пускат кокала. Никога няма да се откажат . Откажат ли се и Станишевците и Мониките отиват в затвора. Само кражби и просташка демагогия за наивници. Кога председателя на БСП с неговата госпожа Моника ще върнат откраднатите 2 млн евро пари от държавната хазна, сигирно , когато Доган върне милионите хидрогеоложки пари.
24
1
 
12
 
! Отговори
ЧЕЧ преди 10 години
ПОП КРЪСТЬОВЦИ МНОГО .1 СЕРИ,,,ГЕЙ КОЛКО ПЪТИ СЕ ЗАРИЧА И ОТРИЧА И ВСЕ В ИМЕТО НА НАРОДА (А НАРОДА ГО НЕ ИСКА;;2 МИНЕТСТАН ДОНОСНИК ПО ВРЕМЕТО НО КОМОНИЗМА ЗАТОВА СЕ Е ИЗУЧИЛ ИНАЧЕ ТУРЦИТЕ БЯХА В КЕЧА;3 БОЛЕН ДО ПОСЛЕДНО ПЛЮЕШЕ БСП И ДПС ТРОШЕШЕ ДЖАМИИ СЕГА ГИ ЦЕЛУВА ,,,,И ВСЕ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА; СЪЩО КАТО ПОП КРЪСТЬО И ТОИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА
23
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 10 години
"От едната страна се изкарваха, че са красиви, умни, успели, а от другата страна са грозните, старите, тъпанарите", заяви социалистът.Ами така си е бе, *** ненаяден! :)ОСТАВКА!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с които съм водил тежки идеологически сблъсъци през годините ..... смях . За какви се мислят тия ? Идеологии , марсизъм ленинизъм , отживели лъжи за пенсионери. Живота е бизнес и нормалния бизнес не може да се развива когато управляващите са крадци.
21
11
 
4
 
! Отговори
!! преди 10 години
Близнашки,ако на площада няма нито един човек ти къде ще отидеш ? на МОЯ ли ?
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бъдещ съдия какъв съдия си бе ти си обикновен мухлъо кажи колко си велик лично на путин иначе си *** точно колко твоя идол винету тиквата
19
18
 
10
 
! Отговори
Antidot преди 10 години
Близнашки е типичен политически неуравновесен бг-интелектуалец. Той е десен социалдемократ, от ония перестройчици в ранните години на антисоциалистическия преврат, които бяха автори на либералната капиталистическа конституция, дето и до днес защитава правата на престъпниците, но не и на обикновените хора. Обиден, огорчен, реваншистки настроен, заради загубеното доверие в средите на левицата. За хората трябва да се съди по делата, а не по думите. Симов е прав.
18
6
 
26
 
! Отговори
ист преди 10 години
Преди няколко месеца когато Сидеров с гласа си узакони престъпната тройна коалиция аз го сравних с ПОП КРЪСТЮ за което съжалявам че назовах косвено поп КРЪСТЯ ЗА ПРЕДАТЕЛ, въпреки че не е доказана вината му, Искрано се извинявам на наследниците на поп Кръстю и на жителите на Ловеч, Що се отнася до Сидеров той е селски интиресчия и турско ***,
17
8
 
27
 
! Отговори
бъдещ съдия преди 10 години
едно стана ясно ***(к)ин и русия не са готови за войната така че руските мекерета в бг да прибират червените знамена и в сибир не ви искаме вече в България които останат ще бъдат съдени
16
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На БСП името е сбъркано.Тя не е лява партия нито е социалистическа.Сами си запалиха партийния дом,документалния филм"Приключено по давност"Луканов след това я преименува на БСП.Тази партия,заедно с ДПС са били почти непрекъснато на власт.Те са търговски дружества.Олигархията ,ВИС,СИК,бухалките,Мултигруп са създадени от Луканов и Доган по времето на Беров.Той е боледувал и държавата се е управлявала от двамата.Сложили са си етикет за заблуда на хората.
15
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проф. Близнашки не успя да стане евродепутат от листата на БСП и заради това намрази партията, на чийто гръб се издигна! Жалък човечец, но както се казва - Никога не е късно да станеш за резил!Ако беше се докопал до евродепутатството по-добри от Станишев и Орешарски за г-н професора нямаше да има!
14
3
 
35
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 10 години
ПОЧНАТ ЛИ ДА СВЪРШВАТ ПАРИТЕ В БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА .....ПОПОВЕ, ДОНОСНИЦИ , ВОЖДОВЕ И АКЪЛЛЙИ ЩЕ СЕ НАРОЯТ КАТО МУХИ НА ***!ЗНАМ ГО СЪС СИГУРНОСТ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ!!!!!!!!!!АМА ТОВА Е ДОБРЕ ---ТОВА ЩЕ Е КРАЯ НА "соц-***"!
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама най-големия е гоцката първанката най-долен най-мръсен най-крадлив с най-много кръв по ръцете руска къртица в България смърт на предателите
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те там са все "поокръстьовци"
11
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е,как няма да муе се радват десните - още един ренегат идва притях, така че няма да им е дискомфортно и унизително... Става дума за властови амбиции и пари, но не и за сериозна политика. Дори Близнашки не си вярва като говори, че чрез уличен протест ще промени нещо вътре в БСП?!
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ognyanzЛе ле лошо му се пише на другаря да се обърне срещу своите:)
9
27
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
На Георги Близнашки "никак не му е било лесно да излезе на улицата", но явно му е харесало. А ако някоя друга партия му предложи депутатско място сигурно няма да откаже. Тая безпринципност докато ти изнася, и демонстрирана принципност когато си вън от играта не е нещо ново.