Няма да приватизираме "Български пощи"!

Папазов: Дружеството ще получи 9 млн. лв. като компенсация за 2013 г.
6
Няма да приватизираме "Български пощи"!
Данаил Папазов. Снимка: архив, БулФото

Транспортният министър Данаил Папазов увери, че „Български пощи“ няма да бъдат приватизирани.

Както Dnes.bg писа, КНСБ заподозря скрита приватизация на дружеството. Синдикатът отправи конкретни искания към министерството и заплаши със стачни действия на 25 септември, ако те не бъдат изпълнени.

„Нямаме никакво намерение да приватизираме „Български пощи“, бе категоричен Папазов. В момента се изпълнява оздравителна програма в дружеството. В същото време започват срещи със синдикатите за обсъждане на нов план за преструктуриране.

Още по темата

Мерките ще предвиждат оптимизиране на разходите, премахване на дублиращите се функции, въвеждане на нови дейности като продажба на услуги на Спортния тотализатор в клоновете на пощите, както и в бъдеще - на билети за влак.

„Български пощи“ е изключително важно предприятие за българската икономика и за социалния живот, особено в отдалечените райони на страната, затова ще положим максимални усилия за оздравяването му и за осигуряване на качествени пощенски услуги, каза още Данаил Папазов.

Общата компенсация, която „Български пощи“ може да получи заради извършването на универсалната услуга в икономически неизгодни райони, е 9 млн. лева, съобщи транспортният министър.

Преди няколко седмици бяха отпуснати два милиона лева, които бяха предвидени в държавния бюджет. Сега Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е успяло да намери допълнителен резерв от собствени средства в размер на още 2 милиона лева.

От актуализацията на държавния бюджет се очаква да дойдат 5 милиона лева в рамките на 2013 година, каза министър Папазов. Той подчерта, че правителството полага големи усилия за осигуряване на полагащата се компенсация на „Български пощи“.

Дружеството разчита на компенсацията, за да подобри финансовите си показатели. Синдикатите обявиха готовност за протестни действия, ако заради липсата на пари започнат съкращения. Папазов вече увери, че това няма да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Данаил Папазов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раздавайте, нали не раздавате вашите пари а нашите !
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е луд този, който яде баницата.
4
1
 
5
 
! Отговори
DA преди 10 години
Не се сещам за нито едно правителство, което да е искало да приватизира БП. Въпроса е друг- не ви ли се струва странно, че синдикатите през три месеца "заподозират"(странна дума, нали?) скрита приватизация? Все си мисля, че театъра които играят е едновременно необходим (за да се усвои месечната субсидия от бюджета ) и в същото време жалък. Кой измисли израза "на хранилката"?- не вярвам да са тези които работят.
3
3
 
17
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Ама дайте и на тях, както дадохте на ВМЗ-то. Що да не дадете? Дайте и на БДЖ 50-60 милиона след това. И коледни надбавки дайте. Нека се радва народа. Скоро като "случайно" пребият някой политик (или нещо по-лошо) да не се чудите що така е станало.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А герберите искаха приватизация на български пощи,вмз и товарни превози.Негодници!
1
4
 
19
 
! Отговори
kostandb преди 10 години
Приватизация? Ко? НЕ! Направо ще си я подарим на нашите си хора!