Спор за плана "Орешарски". Вляво: Прекрасен е! Вдясно: Провал!

Власт и опозиция се счепкаха за реформите, тока, цените...
Обновена: 20 сеп 2013 14:55 | 20 сеп 2013 13:57,
67
Спор за плана "Орешарски". Вляво: Прекрасен е! Вдясно: Провал!
Бивш и настоящи. Снимка: БТА

Очаквано депутатите не постигнаха консенсус по програмата на премиера Пламен Орешарски, която днес бе представена в Народното събрание.

ГЕРБ не останаха никак доволни от това, което чуха, докато, също очаквано, левицата много хареса програмата.

"Аз съм разочарован, че имаме 43 страници добри пожелания, с които всеки от нас би се съгласил, но няма никакви срокове и конкретика", заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

Още по темата

Той се спря предимно на икономическата програма на кабинета, като по думите му приказките за борба с безработицата не кореспондират с реалността, защото безработицата това лято не е намаляла спрямо предходните години.

Бившият министър видя свръхнационализация и във ВМЗ-Сопот.

"Промяна би било повече поръчки за това предприятие, а не наливане на държавни средства, взети от приватизация", аргументира той тезата си.

Добрев използва повода да прогнозира за пореден път провал на новото ценообразуване на тока и шоково поскъпване на тока.

От БСП пък решиха да върнат лентата назад и да припомнят управлението на ГЕРБ. Не можело "Козлодуй" да се управлява от доставчик на детски закуски, обясниха от левицата. Корнелия Нинова пък остана много доволна от напредъка в социалната сфера.

"Свършихме добра работа с краткосрочните социални мерки, с които помогнахме на над 1 милион българи. Сред мерките са енергийни помощи за социално слаби, увеличаване на майчинските, на помощите за първокласниците, намаляване на цената на тока. По всички тези мерки постигнахме съгласие с всички парламентарни сили", заяви тя.

Колегата й от ГЕРБ Тотю Младенов пък видя точно обратното и обвини управляващите в липсата на реформи в сектора.

Той се противопостави на въвеждането на ранното пенсиониране, въвеждането на гъвкаво пенсиониране, както и замразяването на изискуемия трудов стаж.

"Искам да изкажа разочарованието на ГЕРБ, че когато се обсъждаше криминализирането на укриването на осигуровки, вие го отхвърлихте", припомни на управляващите Тотю Младенов.

Думата взе и социалният министър Хасан Адемов, който призова за коректност, когато се говори за пенсионната реформа и допълни, че такава всъщност никога не имало.

Той отговори и на думите на Делян Добрев, че няма намаляване на безработицата. "Бъдете по-коректни и внимателни към данните", възмути се министърът.

Адемов се позова на данните на Агенцията по заетостта, които сочат, че към края на август броят на регистрираните безработни е 351 438, а от началото на годината броят им е намалял с 10,3%.

"Ние се борим не да спрем реформата, а да я върнем в рамките на параметрите, които са обществено приемливи", заключи Хасан Адемов.

В спор за Сектор "Транспорт" пък влязоха двама бивши ресорни министри – Ивайло Московски от ГЕРБ и Петър Мутафчиев от БСП.

Червеният депутат остана доволен от спирането на приватизацията на БДЖ и Български пощи. "Липсват каквито и да е политики за оздравяване на БДЖ и пощите", опонира му Московски.

ДПС също обяви, че подкрепя програмата на правителството.

Йордан Цонев настоя здравната и административна реформа, както и реформата в бюджетирането, да бъдат отразени още в Бюджет 2014. Цонев настоя за защита от монополите.

"Ние няма да спрем пред никакви вопли на икономически субекти", уверено обеща той.

"Тази есен е есента, през която държавата ще покаже на българските граждани, че не абдикира от ролята си", завърши Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
да бе да преди 10 години
Ш0пе , я виж какво казва "вашата" партия >" Искам да изкажа разочарованието на ГЕРБ, че когато се обсъждаше криминализирането на укриването на осигуровки, вие го отхвърлихте", припомни на управляващите Тотю Младенов."А когато , Атака преди години предложи да се криминализира не изплащането на дължима работна заплата и вие не го приехте - за това какво ще кажеш ?
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете да злословите срещу ГЕРБ,не разбирате ли,че Станишев и Местан това целят,да разделят народа.Сега въпросът е БСП/БКП/+турците и *** или България.Докато ругаете ГЕРБ и Бойко,те правят каквото наредят господарите им,а междувременно и крадат.Сега трябва да се обединим около идеята за оставка на това правителство,а изборите после ще покажат кой/кои ще управляват и най-важното как ще управляват.
50
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 10 години
Е как няма да им е весело...пара си имат..управляват си държавицата...имат поддръжници дето незнаят въобще за какво става въпрос...дреме им точно на.....
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ги гледам как доволно са се ухилили,си мисля,че нищо добро не ни готвят.Щастливи са,че ще откраднат каквото могат,а после друг ще плаща.А ни внушават,че ГЕРБ опропастили държавата за 4 години,а те колко години са във властта? Помислете,идват,крадат,отиват си и след 4 години се връщат пак за да крадат.И винаги има някой друг виновен,световния капитализъм,сезоните,ГЕРБ или ....
48
3
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Орехче, дръж се естественно, че зад теб стоят Местан ,Доган, Сергей ама и Волен, трябваше да пуснеш малко критика за Бойко, че току виж Волен спрял да ти ръкопляска и тогава???
47
1
 
5
 
! Отговори
циклостил преди 10 години
На тайна среща група честни депутати от БСП/фалшификатори/ решиха да гласуват с "да" навота с/у правителството.Към края се присъединиха и недоволни от своя лидер депутати отАТАКА/еничари/.Има и още,но само това обещах да кажа.
46
4
 
8
 
! Отговори
пак от открехвачо преди 10 години
До Бивш Бесепар,няма такова животно, комунист да си не е партийна принадлежност, то е призвание, за цял живот. Бивш ***.ераст може да си, но не и бивш комунист, стегни се другарю
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много им е весело!
44
5
 
7
 
! Отговори
открехвачо преди 10 години
До цирк гербто не е толкова трудно да ги разсмееш, първо щото много им дойде работата, цели 100 дни ей, второ, не се знае утре дали бат Бойко нема да ги зашамари
43
5
 
7
 
! Отговори
Да спасим БГ-Патриот преди 10 години
Да се забрани на всеки който има висше образование да кандидатства за Управление на Страната ни и тогава всичко ще си дойде на мястото.Аз самия имам висше и затова смятам че България е много лицемерна-комплексирана както и меркантилна страна като ценности за 24 години преход и на това може да се сложи край само с Първичните ***-Българи както и Турци но те са скромни в своята същност и не биха свършили тази историческа задача.Защо мислите Герб заблееха срещу Певски?Защото е първичен и.......
42
4
 
7
 
! Отговори
Да спасим БГ-Патриот преди 10 години
Ако Волен Сидеров подкрепи идеята за *** Правителство в името на спасението на България като сложи Х на всички от снимката и Прехода които 24 години правят едно голямо нищо за Народа си става НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ по ДЪРЖАВНИЧЕСТВО и ТОЛЕРАНТНОСТ тип АМЕРИКАБългария няма нужда от лицемери и висшисти в власта..това не ви ли стана ясно..че всеки път като изгоните едните си викате те другите имат по 2-3 висшета ТЕ ще ни оправят.Това е за *** като вас.България ще се оправи само с първични хора
41
11
 
8
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
До Бивш БесепарПринципа е няма да разследваме бившите управляващи, за да може да крадем и ние като тях.Колкото до Волен, смятам, че ви го натика болезнено-първият път като подкрепи правителството на ГЕРБ и вторият път като подкрепи правителството на БСП и ДПС. Заби ви два пирона и ви разпъна на кръста, помаци и еничари. Вие не сте българи щом сте за "Атака".
40
22
 
16
 
! Отговори
цирк герб преди 10 години
Клоунът-Тиква успя да развесели и желязното правителство на Орешарски.
39
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забранете партия ГЕРБ, както Горбачов забрани КПСС за да тръгне България напред!!!
38
12
 
13
 
! Отговори
Ole преди 10 години
До ГЕРБерТи си откровено плиткоумен. ГЕРБ няма нужда да плаща на некадърни и ***, те СА некадърни и ***, начело с лидер-комунист, който е неграмотен, необразован...с една дума - ПРОЛЕТАРИЯ!
37
4
 
10
 
! Отговори
Ole преди 10 години
Кое точно е "в дясно", защото аз в този парламент виждам само комунисти и милиционер, които ДО ЕДИН са леви!
36
10
 
23
 
! Отговори
1000000000 преди 10 години
взехте парите и си пожелахте успех? *** пенсионерчета и комунистчета ще ви дадат по 5 лева от тези 1000000000 и ще вземат по 100лв от всеки работещ (децата ви) като данъци допълнително за да платят заема. Накрая остават с по 95 лв от всеки в джоба си. Толкова сте *** че не можете да разберете елементарната математика. Ходете да ги подкрепяте нещастници!!!!!!!!!
35
10
 
28
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
докато има прости хора, ще има и БСП/ДПС/бАтакагерб няма да ги спомена, щото ми плащат :) Сорос също, дори извънземните
34
5
 
20
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Който и каквото да прави ,коренното населението на нашите географски ширини е обречено!!Но какво да очакваш от народ ,на който за 500 години са му изтребили всеки по буден ген и са останали само *** и гъ.облизци да се разплождат!!
33
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убаф е Боко,много убаф и умен ! За туй му се радват всите! Само дето е много некъдърен и за 3 г. е.а мамата на всичко,до което се докосна!