ГЕРБ искат ли изобщо кабинетът да падне, зачуди се Станишев

Борисов бил като джентълмен, който кани на вечеря, пък не отива
Обновена: 25 сеп 2013 14:07 | 25 сеп 2013 11:41,
53
ГЕРБ искат ли изобщо кабинетът да падне, зачуди се Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Всъщност ГЕРБ искат ли правителството да падне, попита риторично лидерът на БСП Сергей Станишев след проваления дебат по вота на недоверие срещу кабинета заради липсата на кворум в парламента.

Според лидера на левицата ГЕРБ са провалили днешното заседание на Народното събрание.

По думите на Станишев днешното поведение на лидера на опозицията Бойко Борисов и партията му показва как се е управлявала цялата държава по време на правителството на ГЕРБ. Той обясни, че тогава всичко е зависело само от Борисов и неговата воля.

Лидерът на левицата се спря подробно на факта, че опозицията дълго време се е чудела какъв вот да внесе, а Борисов обяснявал, че това е демократичният начин да бъде свалено едно правителство и да има предсрочни избори.  Поведението им става комично, противоречиво и несериозно, отсече Станишев. 

Според лидера на левицата ГЕРБ са разбрали, че мандатоносителите имат сериозни аргументи. 

Соцлидерът оприличи поведението на ГЕРБ на поведението на един джентълмен, който ухажва една дама в продължение на седмици, кани я на вечеря, накрая тя се съгласява и той не отива на вечерята.

Защо? Всеки може да гради свои хипотези – дали има свои притеснения откъм представяне, дали нещо друго, заяви още Станишев. По негови думи ако и утре ГЕРБ не се регистрират, това на практика показва, че те оттеглят на практика вота. Те не могат да се държат като парламентарна сила, заяви още Станишев.

Още по темата
По негови думи единственото, което умеят, е силоващината, но това няма да се завърне.

Няма никакъв проблем да се сблъскаме в сериозни дебати с Бойко Борисов и с ГЕРБ. Нямаме притеснения и от гласуването, заяви още Станишев. Аз лично съм убеден, че много от депутатите от ГЕРБ не одобряват това решение, смята още той.

По думите на Станишев „Атака“ не иска предсрочни избори, не иска ГЕРБ да се върне на власт, но не подкрепят правителството. 

Повече от ясно беше, че БСП и ДПС не могат да направят кворум. Днешното действие на ГЕРБ увеличава политическата цена на „Атака“. Ние този вот искаме да се проведе независимо дали „Атака“ е в залата, заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Петър Курумбашев. Според него има три партии, които ясно са изразили своята позиция за правителството и именно те трябва да проведат разискванията. 

Кой има интерес да се вдига политическата цена на „Атака“? Днес ГЕРБ показа, че те имат интерес, заяви още Курумбашев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
Народняк преди 10 години
Как допуснахме ,ние българите, отново да дойде да ни управлява един *** като Станишев,който може само да закопчава и откопчава шинелите на Червената армия,който не знае що е работа и ръси само простотии облечени в комунистически кухи фрази? Този абсолютен червен некадърник ,плюс червения фес Местан ,плюс червените *** от студ на *** ,тази червена пасмина УПРАВЛЯВА България !!!! Как позволихме,българиииииии!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За ГЕРБ не зная,но народа със сигурност иска и е прав.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комуно-социалистите са толкова униикално подли,нагли ,крадливи,некадърни, агресивни,и безсрамни че могат да се ликвидират само чрез себеподобните си... Което и наблюдаваме в момента, с чувство на кротко ЗАДОВОЛСТВО...Да им пожелаем траен успех в себеизтребването.!!!! А М И Н !
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешно и перверзно:*** с/у ***....*))) Като едните мислят,че са социалисти,а двете глутници са били членове на БКП...*)))Мили ми говедари,гейчета,свинари,оФФФчари,орешари и тем подобни твари,че вие отБСП(БКП)дс сте си сЪщите като сиамските близнаци с ГЕРБ(БКП) ...*)))Една майка БКП ви е пръкнала и престанете да правите циркове...мутрата си е ваш...искате не искате...*)))КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ...И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ...С една дума НЕ заблуждавайте ШАРАНИТЕ!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагли и безсрамни, както винаги до сега. Дошли на власт на 9.Х.44 г. с помощта на щиковете на една чужда армия, най-некадърната и лумпенизирана част на българското общество, избили цвета на нацията в лагерите Белене, Скравена, Ловеч, както и хиляди без съд и присъда. Такива като Първанов агент Гоце, Станишев, БКП/БСП и мутантите им, ДС, след 45 год. комунизъм + 20 год посткомунизъм, с вродения си инстинкт на крадци и пладнешки разбойници ограбили държавата след т.нар. Промяна, днешните милионери и милиардери, довели народа до просешка тояга. Днес представящи се за защитници на бедн
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" ...мили ми Смехурко, що можа направи ...", като дойде Болен ще довършим!
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО ИСКАТ ОТ ГЕРБ -НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!НАРОДА ВИ КАЗВА :ОСТАВКА вече над 100дни и ВИЕ НАХАЛНО И НАГЛО ПИТАТЕ ЗАЩО? ЗАЩОТО СТЕ НАГЛИ,КРАДЛИВИ,БЪЛГАРОУБИИЦИ,ПРЕДАТЕЛИ НА НАЦ.ИНТЕРЕСИ!НЯМАТЕ МОРАЛ! ЗЕМЯТА ДА СЕ ПРОДЪНИ -ВИЕ ПАК НЯМА ДА ДАДЕТЕ ОСТАВКА!ГЕРБ-няма значение!НАРОДА ,тези които ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕказват ОСТАВКА,вие ни докарвате БАБИЧКИ И СТАРЦИ ДЕМЕНТЯСАЛИ И *** НЕУКИ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ и се пъчите:СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ!НАПРОТИВ от 6 мил.население в СОФИЯ има около 2мил.,с над80%РАБОТЕЩИ +Варна ...
38
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво става бе, гейберягите? Що се изпокрихте като лалугери, да не кажа суеци бе, ***? Боли, нали?!)
37
15
 
9
 
! Отговори
До Герберастите преди 10 години
Много обичам на обед като седна да обядвам ,да отворя лаптопа да цъкна на новини, после на коментари и да чета как *** от злоба и безсилие герберастите. Мммммм, направо супер кеф ми прави и студената биричка много ми върви.:))Кефите ме герберасти :)) само така, ревете с пълно гърло,боли нали :))))))
36
15
 
9
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 10 години
Г-да гейберясали ***,явно паметта ви е толкова къса,че забравихте миналия парламент в който агент Буда управляваше със 117 депутати и с подкрепата на същата тая АТАКА която сега плюете,както и в страстна прегръдка с Янка партизанка!Е,това ако не е тройна коалиция,моля обеснете ми какво е?
35
10
 
17
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Гейчееееееее....:))) Националсоциалистчееее..Фашистчеееее..:))))Хахааааааа..........Комунистчета и фашистчета - в единен стрй ::)) Хахахаааа.....Ами ходът е добър ::)) Без да съм гербаджия - го подкрепям::)Тези дни , руският агент , воленчо, облякъл костумче за 4000 лева - дадени му от тези с кръпките в България , ще се изказва в ЕС::))Тук ние го знаем ..Но сега всички в ЕС ще видят - КОЙ подкрепя "социалистите" и ДС- ДПС -"либералите в България ::)) И не могат без него - "светилото ::))Колкото повече ЛАЕ в Брюксел, сидеровчето, толкова по- добре за "имиджа" на гейчо и доган - ТАМ
34
11
 
24
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
До АнонименБойко ви качи на сърфа и сега сте смешни, ама много смешни ! Хайде де, гласувайте..Днес за пореден път лъсна кой стои зад това правителство,големия смелчага който вдига стойки пред микрофоните но се крие под масата като види дебелия Ясно стана че ни управлява малцинство слъжи и парламентарни хватки.. много жалко. Браво на Бойко и депутатите на ГЕРБ ! Да е жив и здрав и все така да ви е*ава !!
33
13
 
22
 
! Отговори
Spacer преди 10 години
Ама голям трън в очите ви е Бойко...И на власт, и в опозиция, само за него се говори.
32
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първи, че това правителство дойде на власт само с 20% от гласовете на българите, че и отгоре на всичкото тия не идват на работа и няма кворум, какво излиза само с 15% гласове, този *** ни управлява. А най-жалкото е че тия 15% са точно платените *** и заблудените пенсионери... Двете звена, които не допринасят с нищо за материалното благо на родината ни... само смучат. Когато човек не плаща данъци, не трябва да гласува.Когато жена ми почне да носи пари в къщи тогава ще има думата!
31
7
 
10
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Даже нещо повече искат - да уморят плъховете като тебе!
30
10
 
9
 
! Отговори
Райчо преди 10 години
Дреме ми за орешарски и министрите му.До края на годината зелената карта е в джоба ми.Пожелавам ви дълга и студена зима, корекция на цените всеки 3 месеца и много сирийски бежанци.Айде със здраве.
29
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към Богдан:ти добре ли си бе човече?!каква тактика от мУУУУтра и то ченге?!нали друг ден ще има кворум?само *** мутра и още по-тъпо ченге може да постъпва така!за какво се е кандидатирал за дуПедат?да прави *** пинизи,типично по мутренски?!аз лично не познавам мъж който де заявява че "няма приятели"!значи е ***!А за тези,които са си дали гласа за него,да не говорим!А пък тия дето все още го "боготворят" като теби Господ не може да им помогне!
28
16
 
25
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
По голям тактик от Генерала няма, ако няма вот ТАЗИ седмица, следващата пак може да има, но той тактично им показва колко са жалки от новата тройно извратена коалиция, а най жалък ще е Сидеров, ако специално се върни за това. Видя се Станишев как се мисли за победител, който реално не е. Наистина не е работа на ГЕРБ да ви правят кворума, те са опозиция!Помните ли Волен какви плакати размахваше преди година пред Президентството: "Плевнелиев, не предавай народа и НЕ давай мандат на Турците"..ха-х
27
8
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До кТези дето скачаха по площадите с вдигнати ръце с двата пръста ли питаш?
26
10
 
21
 
! Отговори
к преди 10 години
Скъпи родители, баби и дядовци не чувствате ли вина пред децата си, след като допуснахте разграбването на страната, изгонването на младежите зад граница и куп нечистотии. Задоволяват ли ви разговорите по Скайп с децата ви, дългите години на раздяла удовлетворяват ли? Нямате ли нужда от ресурси и инфраструктура че така с лека ръка ги дадохте на Доган Местан Ибрям. Доволни ли сте от нелепия живот на самите вас и този на децата ви. Защо позволихте това, защо допускате бъдещето на България да е в тъмни облаци. Защо сте толкова безочливи и немърливи към бъдещето на народ, родина? Защо?