Контра от БСП: ГЕРБ си спестиха резила и боя на дебата!

Ако и утре ГЕРБ не се регистрира, вот няма да има, каза Станишев
90
Контра от БСП: ГЕРБ си спестиха резила и боя на дебата!
Сергей Станишев Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се видя победител от пропадането на заседанието на парламента, на което трябваше да се проведат дебатите по внесения от неговата партия вот на недоверие срещу правителството, но и социалистите отчетоха това в своя полза.

„Те самите разбраха, че са сгрешили с темата на вота, с неговото внасяне, и си спестяват по този начин резила и боя, който щяха да ядат в дебатите. Иначе това е злоупотреба с право и ако утре не се регистрират, вотът отпада и изпадат в доста нелепо положение”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Председателят на парламента Михаил Миков предупреди, че ако и утре депутатите от ГЕРБ не се регистрират и поради липса на кворум пропадне отново заседанието на Народното събрание, дебати по вота няма да има.

„В Конституцията е записано, че тази форма, най-тежката форма, се реализира от 3 до 7 дни след внасянето. Утре изтича седмият ден. Ако утре ГЕРБ провали отново заседанието, очевидно те не искат да се разгледа вотът”, коментира той.

Още по темата
Шефът на парламент Михаил Миков обяви, че това е прецедент и досега не е имало друг такъв случай, при който партията, която е поискала вот на недоверие, да провали дебатите по него.

„Не е имало друг път такова нещо, никой не си е позволявал досега такова поведение”, заяви председателят на парламента.

Според него твърдението на ГЕРБ, че очевидно правителството е зависимо от „Атака”, е просто оправдание. „Днес се видя, че ГЕРБ не искат да се дискутира вотът, така както е внесен по тази тема. Очевидно те са разбрали, че са сгрешили, и така деликатно се измъкват от ситуацията”, отбеляза Миков.

Според депутата от БСП Георги Кадиев нито едно министерство, което е работило по-малко от сто дни, не може да направи кой знае какво.

„Сигурен съм, че можеха да измислят нещо друго, но вот за по-малко от 6 месеца не е основателен”, коментира той.

Кадиев призна, че икономиката е най-големият проблем на държавата, както и създаването на работни места. „Това е най- важното. Всичко друго е такава загуба на време, конфронтация, подмятания”, добави социалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Votev преди 10 години
Koi e Stanishev ,che da kazva kakvo shte ima,kakvo niama da ima.Ima si zakoni i pravila v tazi darzava.Tova ne mu e centralata na BSP da gi pravi na maimuni,kakto s glasuvaneto za Peevsky.Greshka bilo,kakto sam si prizna.Sega triabva da si plati za greshkite.Taka e v politikata i ako imash dostoinstvo slagash,,Zaminavkata,,na masata.Tova ,,Ostavka,, mi zvuchi kato da ostavash,a ne da si hodish
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При Вот на Недоверие Задължение на Управляващите е да не ПРОВАЛЯТ кворума за да може да има дискусия. Задължение на опозицията е да ПОДДЪРЖА кворума и да не БЯГА от дискусия!Вота не е проблем на Атака и въобще няма смисъл тя да се дискутира
74
9
 
1
 
! Отговори
морски преди 10 години
Браво,Серго,българския народ е с теб!!!!
73
1
 
12
 
! Отговори
pr преди 10 години
И проста сметка показва, че само ГЕРБ не могат са свалят правителството,защото то е зависимо от АТАКА.А АТАКА няма да скочи срещу управляващите, защото Сидеров си продаде гласа, за да имаме това правителство днес.Не виждам защо Сергей постоянно изземва функциите на министър председателя.Явно имаме двама или на поставения яко му се дърпат конците.И да спре да ни размахва пръст,че не сме му някаква рая, като тези, чрез които се домогна до властта.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде, скрийте този! Той ли ще дава най-обективното мнение! Както съобщиха, даже не е присъствал! Нито е пример за подражание, нито е искрен с избирателите си! Нито е харесван от своите! Милиардер на наш гръб!
71
1
 
12
 
! Отговори
dedo преди 10 години
Станишев може с една и съща убеденост в правотата си да защитава съвършено различни тези,според изгодата си.Този който вярва в истината,правдата и други морални ценности,не може да бъде като Станишев.
70
1
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Тоя крадлив "заменкаджия" и "излъсквач"на осрания си имидж има наглостта да дава квалификации.Сега се сетиха за работните места,когато под прозорците им са стачкуващите.Комунистите не ги е еня за хората.Сега демонстрират загриженост ,за да се задържат във властта и като поотихне с пълна пара пак да яхнат народа.
69
5
 
14
 
! Отговори
АХА преди 10 години
До ППЛТИКВА СИ ТИ ВЕ ЧЕРВЕН ***.БОИКО Е ВСИЧКО БЕ ЛАИНАР.БЕЗ БОИКО НЯМА ДЬРЖАВА БЕ *** СМОТАН
68
0
 
22
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Г-н Станишев вие поискахте детските да станат от 35лв на 50лв, а всички знаем, че от тях се възползват основно ***. Вие носите огромна вина за *** на държавата, което ще я унищожи в близко бъдеще. Разбирам, че електората ви измира по естествен път, но да съсипеш цяла една държава за сметка на политическото си оцеляване е равносилно на геноцид. Въпреки, че не сте етнически българин, не вярвах, че ще паднете толкова ниско. И да добавя нито съм от Реформаторския блок нито от Герб....
67
3
 
21
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Каква злоба,яд и безсилие излъчва руският евреин Сер-гей! Алооооо,стига си размахвал тоя пръст всеки път,когато се изказваш! Не ни назидавай непрекъснато,че палачинката много бързо се обръща! Всеки път,когато си бесен ставаш червен като домат!Не така бе човек,ще получиш инфаркт или инсулт и ще вземеш да гушнеш букета!
66
6
 
18
 
! Отговори
чичо преди 10 години
Браво на герберите. Кворума е грижа на управляващите. "Няма кворум- няма правителство- нови избори" каза Орешарски, забравихте ли?
65
16
 
9
 
! Отговори
ППЛ преди 10 години
УТРЕ ДА НЕ СЕ РЕГИСТРИРА БСП, ДПС, АТАКА, И ТАКА ЩЕ ВИДИМ , ЧЕ ОТ ПАРЦАЛИТЕ НА БОКО ТИКВАТА НЕ ЗАВИСИ ВЕЧЕ НИЩО
64
3
 
7
 
! Отговори
Альоооо 71 преди 10 години
Измисли нещо ТВОЕ бе.///// Прости тикви какво ли могат да измислят?????? ////////
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vsichki ti ste edni i syshti ,na naroda mu omryzna ot vas-PRODAJNICI NA RODINATA
62
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я чакай, си викам , да видя форума. А то що било: Бсп-Атака бълвочът се активизирал (Депесарите ги няма - имат проблеми с използването на компа)Альоооо, чичковите червенотиквеничета, марш да лижете *** на Гея и Злодея, че Бея ще ви наказва яко.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каквито са десните такива са и левите ,всички са крадци , щом толкова ги боли за всеки един от тия който преминават нелегално границата ни и трошат милиони от нашият джоб , най доброто което е за нас да вземе булдозите , и да ги натварим ,колкото може по далече от нас ,за българските сирачета нито полвин дума за образование да не пиша по добре , за болници ,чудо на чудесата ,и какво те си живеят по царски а ние БЕЛИ РОБИ -МАЙКАТА МУ Е СЪБУЖДАНЕТО ОТ РОБСТВО, ЗА ЛИХВИТЕ ПО БАНКИТЕ ТО Е ДРУГА ТЕМА
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Две равностойни партии се нападат взаимно, ще ги оставим да се изядат, още малко ще се убият за властта кой да управлява и да краде.
59
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е цялата политика на Тиквата, сутринта едно, на обед друго, следобед трето. Сутринта казва отказа от АЕЦ Белене е национално предателство, а във вечерните новини казва как проекта е ненужен. Този човек добре ли е? същото със заплати и пенсии, всяка година говори как се мисли за добавки и после сам се опровергава, цялата му политика е такава. На обед е едно, следобеда е друго. Как да се вярва на този застаряващ Хвалипръцко, известен като Тиквата.
58
21
 
15
 
! Отговори
Сякаш засмърдя ... преди 10 години
Я чакай, си викам , да видя форума. А то що било: ГЕРБ-ата бълвоч се активизирала.Альоооо, герберастииии, марш да лижете *** на пужарникарчитуу, че усмърдяхте навсякъде.Каквото и да съскате, Станишката ви го заби, да топките Ха-Ха-Ха.
57
16
 
8
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Победител ама друг път!Никой не може да победи комунизма с такъв последовател като Станишев! Слава на БКП