Утре депутатите решават остава ли Миков шеф на НС

Искането за освобождаването му е на ГЕРБ
30
Утре депутатите решават остава ли Миков шеф на НС
Снимка: Булфото, архив

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще предложи искането на депутати от ГЕРБ за неговото предсрочно освобождаване да бъде точка първа от дневния ред на утрешното редовно пленарно заседание.

По-рано днес от ГЕРБ внесоха искане за оставка му с мотива, че погазва правилника на НС.

Още по темата


Причината за това твърдение е, че след проваленото заседание вчера, днес шефът на парламента финтира опозицията, като накара квесторите да преброят  присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

В изпълнение на чл. 5, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание искането ще бъде обсъдено и гласувано на първото заседание след деня на постъпването му, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
18
 
! Отговори
Подрисов преди 10 години
Точно така, 4 го каза правилно по герберски без да четем алинея (3) от същия член, защото тя не съществува :)(3) Председателят, във връзка с предстоящо гласуване, може да извърши по своя инициатива или само веднъж в едно заседание по искане на парламентарна група проверка на кворума чрез поименно прочитане имената на народните представители или чрез преброяване на народните представители от секретарите на Народното събрание.
4
21
 
19
 
! Отговори
правилника казва преди 10 години
преди да драскате и плюете прочетете правилника който червените си сътворихаЧл. 48. (1) Председателят открива заседанието, ако присъстват повече от половината от народните представители.(2) Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието.това е - нема броене на калпакайде слагайте минусите
3
26
 
31
 
! Отговори
ГАЙ ЮЛИЙ ЦЕЗАР преди 10 години
АБЕ ХОРА КОИ СА ГЕРБ ШЕПА ИЗМАМНИЦИ КОЙ ИМ ИСКА ВЪОБЩЕ МНЕНИЕТО Я У ЛЕВО
2
21
 
33
 
! Отговори
Димов преди 10 години
Зли гербаджийски ***.Жалки душици...срам!
1
12
 
35
 
! Отговори
Подрисов преди 10 години
Оооооххооооо, Миков го сваляме одма като председател на НС, както свалихме Орешарски от МС! Вот, кворум, квестори, сърдене, излизане от зала, ще го свалим, гарантирано от ГЕРБ!!!