До евровота - без персонални промени в кабинета

Не може да изтощаваме избирателите с избори до дупка, твърд е Местан
Обновена: 1 окт 2013 19:05 | 1 окт 2013 17:05, Камелия Цветанова
63
До евровота - без персонални промени в кабинета
Снимка: БТА

Въпреки че протестиращите от месеци са на улицата с искане за оставка на правителството, според лидера на ДПС Лютви Местан това няма да се случи скоро.
 
"Не е обсъден вариант за второ правителство в рамките на този парламент, а искам изпреварващо да ви кажа, че до евроизборите не може да се очаква да има и персонални промени. Трябва да видим оценката на хората за управлението, а най-представителна е тя на вот", заяви той.
 
Местан отново настоя, че изборите бяха скоро и не е време за отново да има такива.
 
"Не може да изтощаваме избирателите с избори до дупка, докато се стигне едва ли не до еднозначно мнозинство, може би еднопартийно отново. Няма еднопартийни настроения в обществото, няма доминантна нито една партия", коментира лидерът на ДПС.

Още по темата
Според него не може да се измерват  количествено хората, които искат кабинетът да си отиде, и онези, които го подкрепят и искат да му бъде даден шанс.
 
Лютви Местан очаквано обяви, че ДПС ще подкрепи правителство по време на гласуването утре в парламента на първия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в областта на инвестиционното проектиране. Също така те ще застанат и зад председателя на парламента Михаил Миков, за чието предсрочно освобождаването също настоя опозицията.
 
Имаме категорична позиция, че ГЕРБ са все по-неадекватни, защото няма по-неадекватно предложение от това да се иска освобождаването точно на Миков. Още повече че формалното искане за това е даването на ход на заседание по внесения от ГЕРБ вот на недоверие. По този въпрос Миков не може да е уязвим, защото цяла България видя, че физически телата на депутатите от ГЕРБ бяха в залата. Други са мотивите, които стоят и зад вота, и зад искането за предсрочно освобождаване на Миков, коментира той.
 
Според него причината е, че "ГЕРБ неистово търсят основание да се върнат в играта".
 
"За съжаление обаче тенденцията за спад на доверието в бившите управляващи е трайна и необратима. Предизвикателството е не дали ГЕРБ може да спре спада на доверие, а да запази темповете. За второто все още имат шансове, но с тези истерични парламентарни изяви това по-скоро няма да се случи", коментира Местан.
 
Той обяви, че загубата на доверие в ГЕРБ се е доказала и на частичните местни избори.
 
Имаше два преки дуела между ДПС и ГЕРБ и двата бяха спечелени от ДПС. Резултатът от Гърмен показва, че в Родопския масив ГЕРБ разчиташе не на политиката си, защото нищо не направи за планинските райони, а единствено на властовите си ресурси и точно Борисов и Цветанов нямат право да говорят за страх в Родопите.  Посетихме всички села в Гърмен и страхът е един-единствен - това е да не се върне ГЕРБ на власт, отбеляза Местан.
 
Според него, когато ГЕРБ не може да разчита на силовите ресурси на държавата и вотът се провежда в равноправни условия, политическата сила ще намери реално полагащото й се място, а "какво ще бъде то, е видно от тенденцията която задават частичните избори". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Bostan преди 10 години
Mestan aga,koi e iskal personalni promeni? Naroda iska generalni,ne personalni.Anadan mu
42
0
 
0
 
! Отговори
men преди 10 години
тези дето ще ги обесим и изколим и тях ли нема да ги сменяте. ше стане шътдаун като при големиа брат отвъд голямата вода. може да е за добро. хаирлия да са ни тези от вас които няма да видят вота гусда поутици...
41
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Колко жалко е да сте *** на хидроинженера!Жалко е, че на БСП и ЮРУШ тази позиция в партер пред Доган/Местан им харесва. СергрГей и обрязаният *** гьотферен сидер ага вече и ректумите не ги болят от толкова пенетрация от ДПС.Срамувам се от тези!ОСТАВКА!Бойкот на медиите на Пеевски!Да живее България!Не на ибрикчийството!
40
2
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Интересно, ако хипотетично някакви хора на власт вкарат роднините на Местан в трудов лагер, а на него самия му дамгосат един полумесец на плешивото чело, и го накарат да се явява сутрин и вечер при Цвинокио да му бие канчето, дали ще сме толкова изморени да гласуваме. Мръсен турски ***.
39
1
 
2
 
! Отговори
Геноцида преди 10 години
Геноцида Възродителен Процес 1989 искаме да се разгледа в Страсбург , сегашното Правителство да се занимае сериозно с Проблема които чака вече 24 години , за коетп ГЕРБ даже не споменават вече Геноцида , все едно че Чаушеско е жив
38
1
 
8
 
! Отговори
triMestan преди 10 години
Искам изпреварващо да ви кажа, че трайно и удобно сме се наместили на всички нива в управлението и без бой и е.ане не може да ни отместите преди евроизборите
37
0
 
5
 
! Отговори
Димитър Аргиров преди 10 години
Кавалджиев, видя ли как взеха нивичките на нашия селянин новите кулаци,които вие наричате Рендатори,За един тас житце като аренда тези Рендосвачи присвояват цялата реколта от земята на селачите и отгоре на това им дават исубсидиите от европа,Така е , Пижо и Пендо да гледат от страна , да гласуват и да си поскат въшките, те желаеха всишчко в реална граница и ето всичко им се взема в реална граница, Ти какси,на мен ми е студено,
36
0
 
11
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Призовавам за революция
35
0
 
8
 
! Отговори
pileto преди 10 години
и Асад отказва оставка
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето го кадровика на независимия от себе си кабинет на Орешарски.
33
2
 
25
 
! Отговори
манчо преди 10 години
Няма ли кой да обясни на този ***, койо се упражнява в красноречие , че не той решава да ни праща на избори, а ние решваме кога ще има избори и кой ще избираме!26931
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За пръв път ДПС управлява България,нека да видим какво ще постигнат.А коалиционната им дама да е жива и здрава да ги обслужва.
31
2
 
17
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Следващия мишок от ДС.
30
4
 
26
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Марш в Турция! Кой си ти да се разпореждаш в България
29
2
 
20
 
! Отговори
Крали Марко преди 10 години
Местанеее, Местане, май ще стане, да та ш*ба кой- ет те хване!
28
29
 
6
 
! Отговори
Мафиотско преди 10 години
Тодор Живков изгони 1 000 000 Български Турци 1989 , а ГЕРБ изгони самите Българи с Мафиотското си управление
27
27
 
6
 
! Отговори
промениха България преди 10 години
Какви промени още да има , ГЕРБ така промениха България че трябваше да емигрираме заради рекета , отвличанията и рязане на пръсти , колко Бизнеси съсипаха на бедни българи с едно магазинче тези бандити от ГЕРБ затова сега живеем в Чужбина
26
3
 
22
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 10 години
ТОЯ ЧЕТАК СИЕ ПЛАТИЛ ВНОСКАТА НА ПОП КРЪСТЬО ОТ АТАКА ЩОМ Е СИГОРЕН ,ОСТАВА ДАМАТА ДА ПЛАТИ И ВСИЧКО ДА ИМ Е ОК. НО ДАЛИ ТАКА МИСЛИ НАРОДА.ПИСНАМИ ДА ПЛАЩАМ НА ДЕПОТАТИ ТЕ НА *** АЗ НА *** И ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ .
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...всички проблеми се РЕШАВАТ ОТ една персона" - Лютви Ефенди, или оня другия ефенди!!!
24
3
 
23
 
! Отговори
преди 10 години
Ами вие какво искате от *** учавствал на страната на БКП за сменяне имената на сънародниците си и сега се съюзил със същите тези подтисници?Еничерите от ДС са така,без значение от вероизповедание и национално самосъзнание.