Вотът на недоверие не мина

БСП и ДПС подкрепиха кабинета, "Атака" се въздържа
Обновена: 2 окт 2013 14:03 | 2 окт 2013 09:39, Камелия Цветанова
76
Вотът на недоверие не мина
Снимка: архив, БТА

Първият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ,  очаквано не мина. Той беше за провала в областта на инвестиционното проектиране.
 
217 депутати гласуваха в пленарната зала.

Още по темата
Тези от ГЕРБ, които бяха 86, гласуваха за оставката на кабинета. 111 народни представители от ДПС и БСП подкрепиха кабинета, а от „Атака” – 20 депутати се въздържаха.

Дебатите по вота се проведоха миналия четвъртък, но без участието на опозицията.

Тогава националистите бяха в Брюксел, а депутатите на Бойко Борисов отказаха да се регистрират.

Бившите управляващи напуснаха залата, след като председателят на парламента Михаил Миков финтира опозицията и накара квесторите да преброят депутатите в зала, след което откри заседанието.

ГЕРБ не признаха това заседание за легитимно и внесоха нов вот със същите аргументи - провал в инвестиционното проектиране.

Шефът на Парламента Михаил Миков обаче смята, че разисквания по втория вот не може да има, след като няма решение по първия.

В случай че той бъде отхвърлен, не би могло да има второ предложение за недоверие по смисъла на разпоредбите на Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 години
На крадлив бесепар Костов му е виновен. А за дирижирането отвън - това, че БСП са ТОЛКОВА крадливи, че "съсредоточиха" капиталите в посока Москва е отделен въпрос... :)
56
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Боби 65,Лудата инфлация през зимата на 1996-1997 година, беше процес на съсредоточване на българския капитал в съвременните български олигарси. Беше дирижиран отвън. Зад гърба на Виденов. Затова той изчезна от политическата сцена веднага след това. След случилото се, беше излишен.;-)
55
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 години
До фифи, кое е "дрън-дрън" - че БСП ни фалираха 96-а година ли? Русофилите сте толкова жалки, че дори отричате всеизвестни исторически факти, които САМИТЕ ВИЕ сте видели с очите си. Сребролюбието не прощава...
54
1
 
0
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Доста е неправилно да се обвинява някой за действие за което изобщо не е виновен като последствията от Чернобил.
53
3
 
1
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Доста е неправилно да се обвинява някой за действие за което изобщо не е виновен като последствията от Чернобил.
52
4
 
2
 
! Отговори
Д-р Уотсън преди 10 години
На 26.04.1986 г. в Чорнобил, Украйна стана една от най-големите трагедии в най-новата човешка история. Тогавашните управляващи скриха това от българският народ и хиляди хора днес умират от последствията на този геноцид. Сегашните "социалисти" са деца и внуци на тези българоубийци. Няма причина да йм се радвам, още повече да съм на тяхна страна. Мразя ги още оттогава. За тези, които ги благославят ще кажа само, очаквайте неочакваното от некадърните потомци. Аз хубаво не очаквам. Амин и умната!!!
51
2
 
6
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Единственото нещо което постигна ГЕРБ е да покаже колко е слаб. Направо е смешно как може някои от депутатите участващи в партията им дори да не дойдат на гласуването.
50
4
 
4
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Единственото нещо което постигна ГЕРБ е да покаже колко е слаб. Направо е смешно как може някои от депутатите участващи в партията им дори да не дойдат на гласуването.
49
0
 
3
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
А така, "Атака" се въздържа, което е достатъчно за подкрепа на кабинета.
48
3
 
7
 
! Отговори
стайно Цвете Воленка преди 10 години
Аз съм малко стайно цвете Воленка и имам нужда от грижи- я турчин да ме полее, я русначе да ме погали -и за награда разнасям аромат из целия свят
47
1
 
3
 
! Отговори
гербераст преди 10 години
Тоз освен началник нищо друго не може да работи. Такава куха лейка просто не е истина. Нагледахме се на палячовщини и ***.
46
5
 
4
 
! Отговори
Hess преди 10 години
Volene mackai marshite ot Grob,Balgaria mrazi Grob
45
1
 
0
 
! Отговори
фифи преди 10 години
До БобиДрън дрън! Нали при него паднаха трите нули!!!
44
16
 
12
 
! Отговори
Веско преди 10 години
България си заслужава бремето според мен, като гледам колко *** има и тук и плюят и само едно си знаят Бойко това, Бойко онова, и само за да не е той се кефят , че в момента ги оправлява Доган и слугите му Станишката и сие , и в най невороятната коалиция с атака/това ако някой ми го беше казъл преди щях да му се изсмея, че е луд/ и унищожават всичко останало с една едничка цел скоро наща страна да се казва ***. Халал да ви е и учете турския, че скоро ще е официалния език
43
2
 
4
 
! Отговори
stefi преди 10 години
nikoga nama da mine gerb da si hodi tija bivschi komunagi da si hodat te sa nekadarnizi i kradzi milizioneri tschegeta i ohraniteli na jivkov tova sa gerberite 4 g jali pili krali i se veselili nama vetsche gerb da si hodi emanaziata na rasruhata sa tija ot gerb
42
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питам аз,докога един мафиот ше пречи на властта да си върши работата?Защо не е в затвора?Не съм БСП,едно време подкрепях седесарските ***.А сега нека работи това правителство,и Бог ще промисли.Защото всека власт е от Бога.Престъпника Бойко с глутницата на съд.И не само той.И тия пред него?
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до мори/ Няма лошо, аз също си отглеждам разни култури и прочие, става въпрос за арогантноста му и това как ти говориш на хората от високата си тринуна,... ай, да останеш без средства да видим след колко време ще ти поникнат картофите.....С идеологията му, "който не е с нас, кучетата го яли"...го чакайте на бял кон, ама някой друг път...
40
9
 
21
 
! Отговори
2883 преди 10 години
Безспорно най-големия *** в новата ни история , другаря Борисов/или агент Буда/, отново иска да си пълни мазната бандитска гуша.Няма да стане.Герберите са минало.Крадливо милиционерско минало.Дано Сретан ни отърве от този нагъл ***.Що не ходи да копа компири и да пасе овце, както ни съветваше неграмотника?
39
7
 
5
 
! Отговори
мори преди 10 години
До Анонимен 1 аз се занимавам с овцевъдство и го смятам за достойно,защото с тях издържам семейството си ,на трапезата ми не липсва нищо и детето ми получи образование в чужбина.Аз самата съм с икономическо образование така че не виждам нищо лоше че ви е призовал да отглеждате овце и картофи.Може да не вали ,но капе..Това ме навява на мисълта,че е време вече да преодолеете това, видите ли аз съм еди кой си и не мога да работя това и това защото ми е под достойнството ми.
38
8
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тоя забрави, че народа го свали и май верно е мераклия на нагнети напрежението до ескалация в гражданска война?