Вотът на недоверие не мина

БСП и ДПС подкрепиха кабинета, "Атака" се въздържа
Обновена: 2 окт 2013 14:03 | 2 окт 2013 09:39, Камелия Цветанова
76
Вотът на недоверие не мина
Снимка: архив, БТА

Първият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ,  очаквано не мина. Той беше за провала в областта на инвестиционното проектиране.
 
217 депутати гласуваха в пленарната зала.

Още по темата
Тези от ГЕРБ, които бяха 86, гласуваха за оставката на кабинета. 111 народни представители от ДПС и БСП подкрепиха кабинета, а от „Атака” – 20 депутати се въздържаха.

Дебатите по вота се проведоха миналия четвъртък, но без участието на опозицията.

Тогава националистите бяха в Брюксел, а депутатите на Бойко Борисов отказаха да се регистрират.

Бившите управляващи напуснаха залата, след като председателят на парламента Михаил Миков финтира опозицията и накара квесторите да преброят депутатите в зала, след което откри заседанието.

ГЕРБ не признаха това заседание за легитимно и внесоха нов вот със същите аргументи - провал в инвестиционното проектиране.

Шефът на Парламента Михаил Миков обаче смята, че разисквания по втория вот не може да има, след като няма решение по първия.

В случай че той бъде отхвърлен, не би могло да има второ предложение за недоверие по смисъла на разпоредбите на Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Бойко Борисов, който изобщо не умее да губи и е готов да всичко, за да се върне на власт и да диктаторства, този път с злостен реванш, пак се прояви във Фейсбук, демонстрирайки удивително грамотен правопис, който няма как да е негов
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 44/ народа, че е глупав, глупав е, ама не чак толкова, че да търпи един самозабравил се човек, да му се подиграва от телевизионния екран: да праща компютърни специалисти да пасат овце, и хора с ниски доходи да сядат картофи(не че е лошо), и това е най-малкото....
35
6
 
5
 
! Отговори
до № 34 преди 10 години
Венсеремос камарад и но пасаран. Туй за изборите 2017 хубаво, ама до тогава твойте хора съвсем ше ни опоскат бе камарад. Ако се сбъдне мечтата на животеца ти и турско комунистическата *** подкрепена от лудия изпод масата ни управляват 4 годинки не можем им изплати заемите посля цял живот бе. Иначе да, Сорос ме кара да ги пиша тез работи, добре плаща човека, и на море ходихме, сега и на сейшелските отиваме.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбрах само, защо трябва 22 човека да носят едно писмо в Брюксел?? ...иначе всичко е ясно - скъпо платена от някой много благодарен екскурзия, целяща и да подпомогне големият парламентарен цирк. Всички са за изхвърляне без право на връщане. Гаврата с българският народ достигна края си.
33
10
 
14
 
! Отговори
......... преди 10 години
ех народе ,глупав народе...Подкрепяйте си комунистите. Нещата ще стават много много по-страшни. Поддадохте се на провокациите срещу ГЕРБ. Зададохте ли си въпроса "защо имаше толкова много провокации срещу ГЕРБ?" нима отговора ви е ,че САМО при ГЕРБ има корупция? Ако не е САМО при тях,то защо срещу другите няма компромати? Това са въпроси,които всеки сам трябва да си задава и отговаря. Комунистите искаха властта на всяка цена и за жалост го постигна. Бойко настъпи много интереси и сега си пати.
32
8
 
10
 
! Отговори
iwan-sofiq преди 10 години
тикво ти си номер едно по простотия за всички времена!
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Нека всички видят какъв *** ни е управлявал.Неговата парламентарна група е вярна на девиза "партията винаги е права дори когато греши.
30
7
 
11
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Ма_ната им на опозицията! Същото се отнася и за България!Важно е че ибрикчиите на хидроинженера от БСП, ДПС и ЮРУШ са си добре.
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Хората ви подредиха преди три месеца, господин Борисов! С поредното евтино шоу само доказахте, че кандидатите за депутати трябва да минават задължително на психотест и на тест за умствен капацитет! Кандидатурата за депутат не е кастинг за посредствено телевизионно шоу!
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Герберушките са толкова смешни, обаче въобще не е смешно за обикновенните хора... ето, какво правят вече толкова време - ръководството на България вече толкова време не работи, а се занимава с пълни глупости, ..и сега ги слушам, вместо да се решават важни проблеми за гражданите само се карат и ругаят...
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
БОЙКО БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ СЛУЧАЙНО Е ПАДНАЛ ОТ ВЛАСТ И ЩЕ СИ Я ВЗЕМЕ ОТНОВО
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Циркаджийските изпълнения на Бойко Борисов претърпяха за пореден път фиаско.
25
7
 
11
 
! Отговори
frogyg преди 10 години
Атака ще бъдат изметени от собствените си избиратели.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
*** надмина себе си...простотията и дебилщината му лъснаха с целия си блясък!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Елементарните хватки, няма да помогнат на Тиквата!
22
3
 
9
 
! Отговори
До Пич преди 10 години
Ти явно не си много умен ,на да те попитам.А какъв беше Волен ,когато БСП три пъти искаха вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и само благодарение на него краля Слънце оцеля ,защото РЗС и Сините вече бяха срещу Б.Б.Хайде напъни се малко и отговори
21
12
 
12
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Ако в България са останали загрижени хора за родината си, на следващите избори ГЕРБ трябва да получат 0,001%.
20
8
 
11
 
! Отговори
hulk преди 10 години
според мен волен е хомосексуалист
19
7
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Кой иска Бойко да го...мине;за...това,вотът не...мина.
18
5
 
10
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Аре стига бе?!?! "ВОТЪТ" НЕ мина ли?!?!............... НЕ думай!!!................ :)))))))........... ха ха ха ха :))))))))))................