Да въоръжим училищата с нет и таблети, зове Плевнелиев

"Всеки успех и откритие започва с една мечта"
4 окт 2013 19:19,
39
Да въоръжим училищата с нет и таблети, зове Плевнелиев
Президентът на конференцията. Снимка: БТА

Трябва да въоръжим нашите училища със съответните интернет връзки, таблети, електронни дъски, да оборудваме и подкрепим университетите и учителите така, че да можем да адресираме тази нова вълна знание, което достига до всеки човек.

Това отбеляза президентът Росен Плевнелиев на конференцията "Наука, иновации и предприемачество 110 години след рождението на Джон Атанасов".

"Младите изследователи, които отличих днес с наградата "Джон Атанасов" са пълни с дързостта да следващи мечтите си, защото всеки успех и откритие започва с една мечта и със смелостта да я преследваш", допълни държавният глава.

Според него развитието на предприемаческата среда в България трябва да бъде един от основните приоритети на държавата.

"Като политик и инженер, президентът слага себе си сред тези, които трябва да работят активно в подкрепа на проектите и програми, насочени към формиране на творческо мислене, към предприемачество, иновативни решения", заяви той.

"Имаме нужда от повече такива хора, като Джон Атанасов – дръзкомислещи, прагматично мечтаещи и хора, които отварят нови хоризонти", каза Плевнелиев.

По думите му, в България има такива хора и всички сме длъжни да им помагаме, защото те работят за интеграция на страната ни.

Като пример за това той изтъкна наличието на квалифицирани кадри - около 3500 студенти получават степен в науките, свързани с информационните и комуникационните технологии от български университети всяка година, а от 2001 г. броят им се се удвоил.

Президентът бе категоричен, че докато е работил като инженер, България е била може би една година след Тайланд по развитие.

"Тогава страната ни е имала реализация на проекти и продукти на световно ниво. Това, че днес България не е на същото ниво не ме депресира, а мотивира, защото имаме потенциал за развитие", каза още Росен Плевнелиев.

По думите му страната ни има много силни традиции в научната и развойна дейност – клонове на много световни икономически компании работят в България, като разработват глобални проекти, софтуер и много други високотехнологични продукти.

Той отбеляза още, че скоро ще бъде готова първата иновативна и първа за България оперативна програма, която е в подкрепа на образованието и науката – "Образование и наука за интелигентен растеж".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Росене, Росене, Росене...
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм сигурен дали Жельо Желев или този е най-смешния президент на България! Но май е Плевнелиев
31
1
 
7
 
! Отговори
нет преди 10 години
Та да чатат по цял ден и хептен да спрат да учат :)))0
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентката Плевнелиев е въоръжена с огромен изкуствен фалос за лична и за протоколна употреба
29
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Г-н Президент като глава на нацията защо Вие не решите проблема с личните си средства. Примерно да купите 10 000 - 15 000 таблета НО с лични пари.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам щой ще въоръжаваме училищатада снабдим армията с комсомолки червени връзки като на Плевнелиев
27
0
 
5
 
! Отговори
NeoNor преди 10 години
Пинокио - първо ги въоръжи с чували да ти носят подменените бюлетини...а сега се сети че нивата не иска молитва...Псевдолиев
26
0
 
5
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Живеем в някакъв ад, липса на възпитание, на култура, на нравственост.Училището не възпитава, вкъщи не се възпитават децата също. "Всичко е позволено."
25
2
 
2
 
! Отговори
kaloian преди 10 години
mu6mul akul ne davai slagi si jartierite i se gotvi za karnavala v rio ot kradci akul ne 6tem
24
2
 
5
 
! Отговори
ioan otkrovennia преди 10 години
kato varne6 otkradnatoto i s laptopi 6te gi vaorajim
23
2
 
8
 
! Отговори
bolka преди 10 години
"Да се въоръжим"??????Не би могъл да намери по-неуместна дума. А има толкова много подходящи в речника ни!Прочетох заглавието на статията и се отказах да чета по-нататък. Просто няма смисъл. Училище и въоръжение???!!!На висотата на поста, който заема, човек, който и да е той, трябва много да внимава в изказа си, колкото и да са добри намеренията му.
22
2
 
4
 
! Отговори
akud преди 10 години
тази идея трябваше да е въведена още преди много време, днес има и много евтини и добри таблети
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Плевнелиев ...когато ви писах писма с идеи за ИТ обучение и реализация в България ... никой не ми обърна внимание ...Сега съм в Англия и съм на път да постигна идеите си тук. За вас ще останат празните обещания
20
0
 
17
 
! Отговори
един човек преди 10 години
...хахах... значи липсата на таблети е проблема с учебната ни система
19
0
 
4
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Всеки успех и откритие започва с една мечта.......................Вярно,народната мечта е целия "ЕЛИТ" ДА ГО ОТНЕМА НАНЯКЪДЕ.Син,червен,зелен,олигарси,"специалисти",банкери......Ех мечтииииииииииииии.
18
0
 
9
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
19 май 2012 Плевнелиев покани Google, Cisco и HP в София тех парк. Р. Плевнелиев: "Предложих на Гугъл, Сиско и НР да бъдат партньори на българското правителство и на българската държава при разработването на концепцията и изпълнението на проекта"Заинтригуван съм и коя марка таблети ще предложи.
17
1
 
12
 
! Отговори
бивш увяхнал гербер преди 10 години
....и цялата поръчка да мине задължително през някоя от твоите фирмички,нали госин приздент!....щото после няма!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше. Какво ги карат децата да слушат някакви си *** даскали. Сега като имат нет във фейсбука ще влязат, едно порно ще си пуснат, ще си чатят със съседа по чин, абе няма да е вече такава скука в часовете
15
0
 
6
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
И малко стари новини."Днес (19 април 2012) президентът Росен Плевнелиев откри нов команден център на Hewlett-Packard (HP) за наблюдение и управление на критични технологични процеси."
14
0
 
3
 
! Отговори
kiko преди 10 години
До BGNЗащо ти трябва да го гледаш- предложи му да се разкара!