Станишев: Целта на ГЕРБ е властта на всяка цена и с всички средства

Според него се е провалил опитът им да се яхнат протестите политически
Обновена: 5 окт 2013 12:07 | 5 окт 2013 12:06, Петя Славова
149
Станишев: Целта на ГЕРБ е властта на всяка цена и с всички средства
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

Основна цел на ГЕРБ е да се делегитимира парламентът, падане на правителството и предсрочни избори. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си на заседанието на Националния съвет на партията, предаде Агенция „Фокус”.

„Политическата ситуация е напрегната и динамична. Същинските, водещите политически фактори и основните им цели не са се променили по никакъв начин още от времето преди парламентарните избори.

Основен опонент на БСП и днес остава ГЕРБ - нейния модел на управление и последиците, които са пагубни за страната. Целта на ГЕРБ остава властта – властта на всяка цена и с всички средства”, заяви Станишев.

Според него се е провалил опитът да се яхнат протестите политически. "Опитът, който видяхме на 4 септември, имаше обратен ефект. Има нова тактика на ГЕРБ – колкото по-зле, толкова по-добре. Да, сигурно, ще е по-добре за върхушката на ГЕРБ и като шанс за политическо оцеляване. ГЕРБ се държат от първия ден след изборите като крайно деструктивна политическа сила”.

По повод критиките на Румен Петков за честотата на провеждане на пленумите на БСП, Станишев заяви: „За тази година Националният съвет е заседавал девет пъти, което изцяло се вписва в правилата, които сме приели”.

Станишев поздрави българските учители по повод международния празник. Темата образование ще бъде изведена сред водещите приоритети, посочи той.

Лидерът на БСП поздрави всички българи с това, че Ирина Бокова беше избрана на първи тур за втори мандат за генерален директор на ЮНЕСКО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунисти, нямате ли един човек дето да сложи Доган на мястото му? Всичките ли сте гейове?
54
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СУЕКА, СУЕКА!)
53
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мазен съсел. Ходи си с добро. Твоята цел е да се задържиш на власт на всяка цена. До сега трябваше 100 пъти да си подал оставка и от БСП и от всякъде.
52
3
 
37
 
! Отговори
михаил преди 10 години
вече не искам просто да загубиш власта, ами и живота ти ако може
51
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, ****тът Дянков е изхвърлен като *** от СБ, а методиката му е забранена защото води до граждански войни!
50
3
 
40
 
! Отговори
Иво преди 10 години
А верно ли бе? А не е ли целта на БСП власт на всяка цена? Няма грях, който БСП да не е извършила и да не е обвинила противниците си в него. Кат не сте за властта защо сте продали България на ДПС бе *** украйнска комунистическа? Като не сте за властта и има повече от 100 дена протести и водите на Герб идете на избори па да видим. Убеждавам се, че само с оръжие тия продажници могат да бъдат изхвърлени, което за съжаление няма да стане и ще има поколения да им сърбат и плащат попарата.
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СУЕКА, СУЕКА!)
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сами си погребахте държавата, како гласувахте за статуквото, а България е много зле, чак няма да ми стигнат символите да опиша положението й...
47
2
 
37
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Приели са турският език да стане задължителен в училищата, а медиите ни занимават с бсп и герп?!?!?!?!?Ето това емедийно затъмнение, журналистите са антибългарски наемници.
46
6
 
34
 
! Отговори
val4o преди 10 години
Всичко, което казва Станишев е вярно, но се отнася за БСП.
45
4
 
29
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Това ми звучи като "Присмял се хърбел на щърбел". :)
44
8
 
35
 
! Отговори
NORM преди 10 години
Действията на Станишко,Местан и Фикусчето до сега говорят точно обратното,на това,което говорят,запазване на нечестно спечелената власт със всички средства,включително загробването на страната.
43
6
 
38
 
! Отговори
асд преди 10 години
Народа иска много неща, ама мафията ги приписва на ГЕРБ и извърта нещата в своя полза.
42
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаква ни най тежката зима в България - станишевата.
41
24
 
26
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
БИЙ МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ БИЙ ПР САМОХВАЛКОТО КОЙТО КЛАТИ БЪЛГАРИЯ БИЙ БИЙ БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ГРОБ И НАРЦИСА МУТРА БУДА
40
5
 
33
 
! Отговори
A4o преди 10 години
До Анонимен (29)Същата практика бе преди 4-5 години , когато ГЕРБ встъпиха на власт. Те яростно погнаха предишните, но какво се случи до ден днешен - НИЩО! Едно голямо НИЩО!Разберете, гарвана на гарвана око НЕ вади! Всичко е цирк, цирк за нас - народа, и до като сме такива балъци да вярваме в техните лицемерни каузи и лъжи , България ще си отива, а заедно с нея и ние!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Проумей и погледни трезво на нещата БЪЛГАРИНО!!!
39
3
 
35
 
! Отговори
гарибалди преди 10 години
До чудна работаЕгати отровната пепелянка.Ще се удавиш в собствената пяна,която бълваш.
38
5
 
29
 
! Отговори
петър преди 10 години
Станишев много добре е описал себе си. Имам чувството, че в БСП анализират как изглеждат в очите на хората и след това превантивно обвиняват ГЕРБ в точно тези характеристики.
37
8
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Това е вашата цел, На БСП, ДПС и Атака, злобно изчадие! Защо вашето правителство не подаде оставка, след като толкова хора я искат? ББ веднага я подаде през февруари, когато вие предизвикахте протестите! Господ ще те накаже, и Мониката ти -крадла и децатата ти! Вдън земя да пропаднеш станишево недоразумение!
36
8
 
34
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Червените простаци, които плюеха Симеон Дянков, трябва да знаят, че той е написнал Световната банка и е приел предложението да оглави Рускота бизнес школа, в чийто борд на директорите са найголемите светила на световната икономика!! По думите на Дянков това е било предложение, на което не е могъл да откаже, тъй като заплатата, която му е предложена е 2 пъти поголяма от тази, която е получавал в Световната банка / 1 млн. долара годишно/!! Е радвайте се ***, сега си ивмате за финансов министър оня недоразвития Чобанов и оня ден пак е теглил заем от 360 млн., а Дянков го боли фара за вас!!