Плевнелиев готов с вето, ако падне забраната за пушене

Президентът може да свика КСНС за сектор "Сигурност"
Обновена: 8 окт 2013 10:37 | 8 окт 2013 10:36,
107
Плевнелиев готов с вето, ако падне забраната за пушене
Росен Плевнелиев. Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев е готов да наложи вето на Закона за здравето, ако отпадне пълната забраната за тютюнопушене на обществени места.

Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да било връщане на стария режим, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето, отсече Росен Плевнелиев.

"Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи от една страна, здравето на нацията и от друга страна, изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията на мен ми е важно", каза президентът.

Той посочи, че режимът, който действа у нас, е въведен в много европейски държави.

Той е ясен, категоричен, дългосрочно правилен, надявам се да не отстъпим от тази позиция, обясни той.

Миналата седмица зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Спас Панчев обяви, че забраната за тютюнопушене на закрити обществени места трябва да отпадне преди зимата.

Левицата лансира тази идея още по време на предизборната си кампания, а Панчев проведе срещи с бизнеса малко след свикването на 42-рото НС.

Още по темата
Здравният министър Таня Андреева обяви, че се противопоставя на идеята. В левицата обаче масово царят настроения за отпадане на забраната. ГЕРБ са категорично против, а ДПС са се разделили на пушачи и непушачи по темата.

Президентът е готов да свика Консултативния съвет по национална сигурност за реформите в сектор „Сигурност“, когато изпълнителната власт и парламентът дадат знак, че е готова с предложенията си за промени в законите.

„Много е важно изпълнителната власт и парламентът да подадат сигналите към мен, че имаме готовност да дебатираме по продължаването на реформата в сектор "Сигурност", в пакет, а не на парче. Аз ще се възползвам от това право, когато дойде подходящият момент”, заяви Плевнелиев. 

Той обясни, че не желае този КСНС да се превърне в говорилня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
17
 
! Отговори
мими преди 10 години
Абе плевня, като толкова мислиш за народа, защото не осигурите нормален живот на народа. Виж само защо хората си посягат на живота, защото не могат да пушат на обществени места или заради друго
11
7
 
16
 
! Отговори
лили преди 10 години
*** Марийкин, ти си на всяка манджа мерудия! Ама милионите ти те греят и не ти пука за хората. Просто си мижитурка, кукла на конци, ***!
10
21
 
20
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Стига сме се съобразявали с пушачите, не стига ,че тровят хората около тях ами и най-много боледуват, най-малко работят, да мръзнат на улиците като пумиярите щом искат да пушат.
9
15
 
21
 
! Отговори
titoti преди 10 години
ГЕРБ-ерите да си вземат -*** президент и да се пръждосват.Допусни -*** до властта и после си изяж топките от яд.Да ви е за обица честни българи.
8
17
 
11
 
! Отговори
asd преди 10 години
Bravo Rosene! E*i im maikata na teq komunisti fashkqsali !!!
7
19
 
21
 
! Отговори
до пушачите преди 10 години
Аз не ви карам да ми миришете ла*ната в тоалетната, така и вие не ме карайте да дишам вашите.
6
16
 
18
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
Прав е.
5
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не вземе да раздаде по някои лев на народа, а само се изхвърля с *** изказвания.В такъв случай да опрасти задълженията на дребният бизнес към държавата, тъй като той фалира непрекъснато, а в същото време Плевнелиев си живее охолно с парите на народа и неговите офшорни сметки, натрупани незнайно от къде
4
22
 
14
 
! Отговори
lyka преди 10 години
tova ne e nahia prezident 3 v 1 i da se maha
3
23
 
29
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Налагай им вето на всички закони на тия търтеи , те не представляват по вече от 25 % избиратели, какви закони ще ми правят.
2
35
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** си мисли,че някой се интересува от неговото мнение.
1
21
 
31
 
! Отговори
hh преди 10 години
samo taka