Решението на КС за Пеевски е странно, произнесоха се от ГЕРБ

БСП, ДПС и "Атака" скоростно завземали институциите
Обновена: 10 окт 2013 11:10 | 10 окт 2013 11:08,
19
Решението на КС за Пеевски е странно, произнесоха се от ГЕРБ
Снимка: архив, БТА

Като „странно“ определи депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов решението на Конституционния съд да отхвърли искането за предсрочно прекратяване на правомощията на Делян Пеевски като народен представител. Вчера всички политически лидери се въздържаха от коментар, но днес депутатът от опозицията реши все пак да коментира КС.

Те само за четири месеца успяха да подчинят съдебната власт. Всички сме свидетели как съдебната власт излиза със странни решения, заяви Михов. На въпрос на Dnes.bg кои са тези странни решения, той се спря на становището на КС. Конституционният съд обаче на практика не се води част от съдебната система.

За мен лично е странно. Преди да бъде обявено решението официално, то да излезе в някои информационните агенции. И другото странно – в минутата на обявяване на решението излезе и писмото, написано и изпратено от Делян Пеевски. Как той ще знае какво е решението и да подготви спрямо решението писмо сами си отговорете, заяви Михов.

Още по темата
Друг депутат от ГЕРБ - Димитър Главчев, пък обясни, че по-сериозният проблем е, че хората все повече започват да се съмняват, че институциите работят. Според него БСП, ДПС и „Атака“ „много скоростно“ ги завземат.

Всички изразяват някакви съмнения по повод това решение, заяви Главчев по повод решението на КС. Той обаче не каза какви съмнения изразява той.

На въпрос дали само становището на магистратите по казуса с Делян Пеевски визират от ГЕРБ със „странни решения на съдебната система“, Главчев дебело подчерта, че КС не е част от въпросната система.

Михов като цяло искаше да сигнализира за партийни назначения. Той показа документи, според които назначения в администрацията са се правели с одобрението на ДПС. После обаче стана ясно, че става дума за назначения от 2004 година. Михов се възпротиви и срещу назначението на Георги Христозов за шеф на БЕХ. Той беше назначен малко след встъпването в длъжност на правителството.

Аксения Тилева пък сигнализира, че има назначения в Института по розата в Казанлък. В понеделник в това научно звено беше извършена поредната подмяна на директор. За трети път е назначен един човек, който през годините не е доказал своята компетентност, заяви тя.
Ненко Ненков е бил директор на института вече, а по време на неговото управление е открит канабис в нивите с рози, разказа депутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Щом Констируционният съд е постановил нещо то не може да се подлага на съмнение и само представител на ГЕРБ би го направил
14
0
 
0
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Щом Констируционният съд е постановил нещо то не може да се подлага на съмнение и само представител на ГЕРБ би го направил
13
0
 
2
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
ГЕРБ ако загубят някой спор веднага минават с номера, че срещу тях имало заговор и била извършена подлост
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги Христозов......в борда на АЕЦ......а защо в борда на БЕХ няма представител на собственика МИЕТ.......
11
1
 
0
 
! Отговори
коки преди 10 години
Решението на КС не е странно, а СТРАШНО. Още по-страшното обаче, е това че хора БЪЛГАРИ, хора ХРИСТИЯНИ си продадоха задниците на Местанчо и Доганчо. А последните си следват политика на претопяване и след 20-30 години, ще се наложи на останалите в БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИ да си правят ДПС, за да се защитават от потомствените фесчета.
10
0
 
5
 
! Отговори
K преди 10 години
Кво се ядете всички тука, вие сте много зле ГЕРБ - БСП - ДПС, изобщо много прости хора, ето затова ме е срам че съм българин, пълно с глупави ***, как изобщо може да вземеш пристрастие към когото и да е от тези ПРЕСТЪПНИЦИ, та те всички са за затвора, а Вие се карате по между си, *** или сте *** или ефтини, но със сигурност не сте правилните българи
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен мечо преди 10 години
Не казвам, че *** ся стока. Просто герб сте ***. Съсипахте хората. Не разбирам какво е това нахалство, направо наглост... Вие сте Наглите 3,4,5
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен мечо преди 10 години
След като Герберите взеха да коментират и да се бъркат в работата на независимата съдебна система, то крайно време е и съдебната система да вземе да прокоментира и поосъди действията на тези пиявици. Ей, тикви, бустан, толкова сте некадърни и кухи... вие сте неадекватна ***.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 3 :Да, но в нормалните страни има истински конституционен съд и истинска съдебна система.Посочете поне едно нормално нещо в България!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОКО много я знае Конституцията . Помнете ли ката го избраха за депутат от листата на НДСВ в Благоевград и Пловдив ? Та много ги разбира тези работи, как се прекратяват пълномощия на народен представител . Маса време се инати но накрая направи това което повелява закона ,о не това което ТОЙ си мисли че е законно.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставка! Тези вече половин година са заседнали като магаре на мост и не искат да подават оставка. А реално освен, че теглиха заем и го раздадоха наляво надясно нищо друго не направиха. Ще напълнят партийните каси, а работещите хора кучетата ги яли. Да си ходят незабавно.
4
5
 
4
 
! Отговори
Honorik358 преди 10 години
бойко ще управлява занапред само на едно място-в ада,заедно с цецо и всички дяволи от герб!
3
5
 
6
 
! Отговори
славянка преди 10 години
Бойко тъй и не отговори защо ГЕРБ-ерските съдии гласуваха ЗА оставане на Пеевски в НС.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия от ГЕРБ си мислят, че в момента сме 1960 година, а те са от ЦК на БКБ!!! Решението на КС, каквото и да е то не трябва да подлежи на оценки и коментари-поне такава е практиката в "нормалните" страни по Света.
1
3
 
13
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
Главчев, не всички сме гламави като теб и привържениците на Бойко. За едно сте прав наистина е странно решението обаче е странно, защото по-голямата част от квотата на ГЕРБ за сидии подкрепиха Пеевски! А сега ми кажете това не е ли странно?