Очакваме помощ от ЕС за бежанците до края на октомври

Бежанците наближават 7000 души, отбеляза Ангел Найденов
Обновена: 14 окт 2013 15:39 | 14 окт 2013 15:37, Красимир Ангелов
50
Очакваме помощ от ЕС за бежанците до края на октомври
Ангел Найденов. Снимка: БТА

Очакваме конкретни решения в рамките на октомври за отпускане на допълнителна техническа и финансова помощ от Европейския съюз, заяви в Перник министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той посочи, че по външните граници на ЕС има екипи от експерти заедно със специализирани автомобили, които подпомагат дейността на българските власти в отговорностите ни по отношение на бежанците.

Министерството на отбраната е предоставило списък на районите, в които могат да бъдат настанявани бежанци - 26 района с десетки сгради. Те не са в добро състояние, посочи министърът. По думите му досега се ползват четири имота с 35 сгради с балансова стойност 2,7 млн. лева. Отделно са предоставени легла, завивки, работят медицински екипи.

Още по темата
Ще осигурим и военнослужещи, които ще се включат в подпомагане на Държавната агенция за бежанците, съобщи още Найденов. Той призна, че има много силен натиск на външната ни граница, като това е много силно предизвикателство пред България.

“Бежанците наближават 7000 души. Взели сме всички необходими мерки, за да не се допусне превръщането на бежанската криза в катастрофа за страната”, заяви още Найденов, цитиран от БТА.

По време на посещението си в Перник той посочи още, че около 2000 души трябва да бъдат съкратени до края на 2014 г. от състава на Българската армия.

Административният персонал ще бъде намален в рамките на около 5 процента. “Това са усилия, които полагаме за преструктуриране на разходите във ведомството”, обясни Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: бежанциАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
На 39 - Герчо, ти си прав ,дрънкай с тамбурата, Така е,
41
0
 
2
 
! Отговори
"Позитано" преди 10 години
Ей,най-после добри новини!Откога чакаме тия помощи от ЕС!Вече точим лиги и зъби!Напълнихме цяла България с нелегални имигранти заради тия евромилиони!На 31-ви октомври ги получаваме-на 1-ви ноември си ги крадваме...
40
0
 
2
 
! Отговори
Psv преди 10 години
Какъв е проблема когато на един идващ бежанец двама българи хващат терминал 1
39
0
 
4
 
! Отговори
дванайсет без пет преди 10 години
Имало едно време България...
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция знае какво прави. Но защо нашите политици не знаят?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От ЕС ни обещават "техническа помощ и съвети" относно бежанския проблем. За пари не се чува! Стягайте коланите, няма откъде да се вземат, освен от нас. И както обикновено става ще пострадат най-бедните.
36
0
 
7
 
! Отговори
Софиянка преди 10 години
А ЕС ще ни помогне ли когато България се ислямизира?
35
3
 
7
 
! Отговори
ЧЕСТИТО !!! преди 10 години
ДА ВИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ ЕТНОС , ИЗЦЯЛО ОРИЕНТИРАН КЪМ ДПС И АТАКА!ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ ,БРАТЯТА МЮСУЛМАНИ ОТ СИРИЯ--утрешни избиратели на ДПС/дс, ДОГАН-ЕФЕНДИ И ВОЛЕН-ИБРИКЧИ!ПОСЛЕДНИЯ ,ЩЕ ГО ИЗБИРАТ *** ....ЗАЩОТО ДОКАТО НОВИТЕ МЮСУЛМАНИ ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ , ВОЛЕН ИБРИКЧИ СЕ РАЗХОЖДА В БРЮКСЕЛ , БАРА СЕРВИТЬОРКИТЕ ЗА ЗАДНИЦИТЕИ ГИ ЗАМЕРЯ С ТАПИ ОТ ШАМПАНСКО!МАШАЛЛА , ВОЛЕН ИБРИКЧИ....ТИ НАДМИНА "БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ"..... и със правителствен самолет не могат да те стигнат!
34
0
 
7
 
! Отговори
Езиковед преди 10 години
Защо когато лодките с араби отиват към Италия ги наричат "емигранти",а когато вминават през нашата граница,нашите великопродажни медии ги наричат "бежанци"?Много,много ми се иска някой да отговори на въпроса ми мотивирано и отговорно.
33
2
 
12
 
! Отговори
nasakotoqkata преди 10 години
защо сталинката геогиева е избирана за еврокомисар от българия тя помага на всички мюсюлмански държа ви само не на българия на пролет пак ще ния теслимят да я избираме да сия избират откъдето щат нии таз боковска *** веч нея щем вън от българия
32
1
 
6
 
! Отговори
nasakotoqkata преди 10 години
защо сталинката геогиева е избирана за еврокомисар от българия тя помага на всички мюсюлмански държа ви само не на българия на пролет пак ще ния теслимят да я избираме да сия избират откъдето щат нии таз боковска *** веч нея щем вън от българия
31
0
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Относно прожблема с Африканските бежанци в България аз предлагам,като член на ЕС, и ние българите спрямо емигрантите да пршилагаме дългогодишния опит на старшите европейски демокрации като Италия, Фраонция,Испаония, Геирмания, Швеция и Норвегия и като най пресен техен метод соча двата скорошни случая как еиталиянците посрещнаха над 450 шимигранта от Сирия при бреигожвете на град ЛАМПЕДУЗА,
30
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ние издържаме 500 хиляди мързеливи ***,та тия 7000 бежанци ли са ни проблема.Просто както винаги управляващите гледат да раздухват някакви измислени теми в пресата,за да отклоняват вниманието от истинските събития и далавери в държавата.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо точно сега има бежанска вълна ? Ами от 2014 пада забраната за закупуване на земеделска земя от чужденци . А след като "сирийските бежанци " изхвърлиха тонове дрехи помощи интервюириха един от тях и той каза "Имам 30 000 долара в турска банка трябват ми документи" Бойко Борисов ходи в Катар и сключиха договор България да произвежда агнешко месо за износ в Катар . Ето сега дойде работната ръка субсидирана от емира на КАТАР която ще изкупи българска земя и бизнеса ще потръгне А местните аборигени ?
28
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
МРЪСНИ ГАДОВЕ! ОГРАБИХТЕ ВСИЧКО ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА! АЗ ВЕЧ НЯМАМ МИЛО,ДРАГО , А ВИЙ ,ВИЙ СТЕ ***!!!ПРОКЛЕТИ БЪДЕТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА!!1
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти от свинска п..ка косми мъкнал ли си, щото аз не съм (ами просто ги няма!), та и с парите от ЕС има да си ги чааааакаме ама няма да дойдат!
26
0
 
13
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Интересува ме само кога ЕС ще си прибере скъпоценните бежанци? Ако евролицемерите си мислят, че ще си ги заселваме тук и ще ги хрантутим повече от себе си и *** взети заедно, лъжат се. Нещата ще отидат на бунт ако не си размърдат дебелите ***.
25
0
 
5
 
! Отговори
Ожидающ преди 10 години
Аз пък цял живот очаквам светлото бъдеще - ту с червен цвят,ту със син или жълт или пембян,ама като дойде сигурно ще е с черен...
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега по бтв гледах бивш служител на службите, човекът каза, че Турция филтрира бежанците и пропуска в България само крайни ислямисти, като тези "хора" ще бъдат дистанционно активирани в определен момент...КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС!
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев ще отнесе всички негативи и ще бъде съден и наказан като НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.