Не мина искането на "Атака" за купуването на земя от чужденци

Външната комисия в парламента го отхвърли
Обновена: 16 окт 2013 18:36 | 16 окт 2013 16:51,
56
Не мина искането на "Атака" за купуването на земя от чужденци
Янаки Стоилов Снимка: архив. Булфото

Удължаването на мораториума чужденци да купуват български земя може да стане само чрез предоговарянето на въпроса с всички останали 27 страни-членки на ЕС. Това обясни председателят на външната комисия към НС Янаки Стоилов.

Днес комисията отхвърли предложението на „Атака“ за удължаване на мораториума. 

Въпросът има две страни. Едната е по отношение гражданите и юридическите лица от ЕС, а другата по отношение на всички останали страни, заяви Стоилов.

Той припомни, че в договора ни за присъединяване към ЕС е имало предвиден период от 7 години, в който има забрана за граждани и юридически лица да закупват земя. Промяна трябва да премине през предоговаряне на условията с всички 27 страни, заяви Стоилов.

В момента според Конституцията, която ние сме приели в тази й част през 2005 година, в България има разрешителен режим за придобиване на земя от чужденци, обясни още председателят на комисията. 

Според него само с промени в основния закон може да се забрани закупуването на земя от граждани, които не са членки на ЕС. Според него въпросът е законодателен, а не е свързан с изпълнителната власт.

Стоилов обясни, че само вносителите от „Атака“ са подкрепили удължаването на мораториума.

Депутатите от ГЕРБ също са гласували против. Вчера депутатът от опозицията Владислав Горанов заяви, че неговата партия е за продължаване на забраната, но не с предложението на националистите, което той определи като крайно и популистко.

Днес в пленарната зала дебатите около влизането на мораториума в дневния ред на НС „Атака“ срещна подкрепа от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
33
 
! Отговори
A4o преди 10 години
Толкова години опитваха да ни превземат чрез войни, накрая ще ни купят с хартийни банктнотки!Тъжно, тъжно....
17
1
 
14
 
! Отговори
слона преди 10 години
Ами това е управляващата коалиция без грим, де. ГЕРБ и БСП винаги са били едно и също!!!Я да видя кой ще вика "червени ***"?
16
0
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименНапълно си прав,не знам Метко какъв е,писах го вече -не се заигравайте с националните чувства.Длъжници са ни историците,длъжници са политиците,докато се настройват село-град,млади-стари и на какъвто си искате признак,остава нещо недоизказано,някакви съмнения,които рано или късно изригват.А тук на Балканите сме заедно от хилядолетия,живели сме заедно,работили и учили,помагали сме си,а сега какво става ?Навсякъде жлъч и омраза.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗЕМЯ СЕ ДАВА ПОД НАЕМ, ЗЕМЯ НЕ СЕ ПРОДАВА!!! ПРОДАВАНЕТО НА ЗЕМЯ Е ПРЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ,. И мазният Янаки, който имитираше праволинеен народолюбец и правдолюбец се спихна като продупчен балон от който изскочи вонята на националното предателство, не само чрез продаването на земята, но и с толерирането на монополите, с приемането на НЕЗНАЙНИ БЕГЛЕЦИ, представяни за бежанци, чрез убиващо здравеопазване, разлагащи образование и медии. А както през 2005 г. са приели текста в Конституцията, така и да го отменят!
14
0
 
0
 
! Отговори
hhm преди 10 години
Pravqt go da izglejda po slojno otkolkoto e ...rusnacite iskat da si kupuvat zemi i bsp e gotova da kaje che e mnogo slojno poneje trqbva 27 pisma da se napishat a ne im se zanimava...
13
2
 
27
 
! Отговори
Харалампи преди 10 години
Странна работа! Как така има значение какво мислят останалите 27 членки на Европейския съюз? Нали земята е българска и само българите могат да решат какво да правят с нея? Мен французите или италианците да не би да са ми искали разрешение от мен за технитеземи? И изобщо ще остане ли някакъв спомен от България след 50-100г при такава продажна и антибългарска политика. Много съм възмутен!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, вие сигурни ли сте, че "Метко" е ***, а не някой, който иска да скарва българи помаци. Сигурни ли сте, че по македонските теми, антибългарски мнения изказват македонци, а не онези, които имат желание да скарват българите в България, с българите в БЮРМ. А, тези, които се представят за гърци в нашите форуми.Спрете с наивността и не се хвърляйте така стръвно на елементарни уловки.Манипулират всички балкански народи, настройват ги един срещу други и ги владеят.
11
1
 
25
 
! Отговори
това е положението преди 10 години
Нали не мислите, че със заклинания и бой по клавиатурата, ще постигнем нещо? Сидеров може и да е луд, но трябва да го подкрепи всеки, който се чувства българин, в битката му за земята на България и мирът за българите. Тези, които са договаряли предателските клаузи, ще си получат заслуженото.
10
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До МеткоНа юг от Стара планина се намират и най-древните тракийски храмове . И ако имаме историци ,които да не се кланят на чужди интереси,няма да представят тракийските храмове за гробници .Светилищата,в които са почитани българските богове и се е изповядвала българската религия.
9
1
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Метко до 11Защо си не останахте в пределите на Турската империя ,ами гледахте към Пловдив?Защо не сте отказвали паричната помощ на Източна Румелия и се брояхте за българи ?Я се разровете в родовата памет на вашите все още живи предци и разберете кои сте ,от къде сте и ако ви кажат ,че тук са расли от векове ,се замислете какви са корените ви ?И от кога говорите турски език ,какви песни знаете ,какви са приказките които са ви разказвали ?
8
0
 
11
 
! Отговори
до Мехметко преди 10 години
Тръмшката република съществува точно два месеца, съсдава се от султана с цел потурчване на мюсулманското българско население като му се дават някой права. Столица Триград включва още две села. Това ако е държава с култура и бит чийто син си то ти си за съжаление. И един въпрос щом помаците са турци защо използват розетата от Плиска за техен символ, или и тя е турска?
7
0
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До МеткоТази земя е българска и не си играйте на национални чувства!!!Нека си припомним българската история и какво значи българин,когато са засегнати род,родина,земя.Държавата ни съществува повече от две хилядолетия,колкото и да не ни го признават.Четете историческите документи,но не само на комунистите-историци.
6
3
 
15
 
! Отговори
optimist преди 10 години
От този парламент и от това правителство може да се очаква да ни продадат заедно със земята. Какъв им е проблемът на тези управляващи,че искат и земята ни да продадат? Щом трябва ще предоговорят с всичките 27 държави. Никога повече БСП,ДПС,Атака и Герб в парламента.
5
3
 
25
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Янаки Стоилов, мислех, че поне ти си запазил българско достойнство в себе си, но виждам, че и ти си се продал, долен ***. Всички ще си получите заслуженото един ден, мръсни ***.
4
2
 
34
 
! Отговори
началото на края преди 10 години
е, така навремето евреите са изкупили земята от алчните палестинци и са поставили въпроса пред ООН така -"ние имаме наша земя, сега искаме да ни признаете за държава".Познайте кой ще купи нашата земя, не че и сега не е купена от турски фирми чрез продажници-българи....но когато 1 народ реши сам да се затрие никой не може да го спре
3
10
 
13
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Атака да не се правят на патриоти и да ни замазват очите с искането за този мораториум а да ни обяснят защо внесоха закона за вероизповеданията и сега "благодарение" на това главното мюфтийство си искат освен джамиите и прилежащите към тях земи-една трета от територията на България!!! Големият патриот Волен Сидеров да не обикаля като цветарка ами да дойде да си оправи бакиите,че ще дойде и неговото време за раиран костюм!
2
10
 
16
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Както и да го гледаме и нагаждаме към политическите си пристрастия , това правителство наистина е вредно за България. Помислете си само всеки ден протести от хората, синдикатите протестират, служителите в Държавната администрация не работят за да не сбъркат и да ги уволнят. Вижте докъде сме го докарали. -зам. министър в Околната среда от ДПС и с претенциозното име "кинезетерапевт" просто казано това е масажист. Това е малък пример за престъпното правителство от БСП-ДПС-Атака-ДС.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ГЕРБ да внесат предложение, което ще подкрепят....