Гуцанов: Цветанов ме подминава, не се извинява!

Левият депутат бе шумно арестуван през 2008 г. при акция "Медузите"
Обновена: 17 окт 2013 10:50 | 17 окт 2013 10:02,
59
Гуцанов: Цветанов ме подминава, не се извинява!
Спецполицай извежда Гуцанов от дома му през март 2010 г. Снимка: Impact Press Group

Левият депутат Борислав Гуцанов обяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не му се е извинил заради показния му арест при акция "Медузите" през 2010 г.

По думите му с дясната ръка на Бойко Борисов се разминават по коридорите на парламента, но не го е спирал и не признавал, че задържането му е било грешка.

Вчера бившият МВР шеф обяви, че двамата вече са разговаряли и са се разбрали, че "животът продължава".

Още по темата
"Само се поздравяваме в парламента. Всеки политик трябва да намери момента, в който да може да се извини, ако го осъзнава, защото иначе си оставаш посредствен", обяви днес Гуцанов пред ТВ7.

Само преди дни съдът в Страсбург осъди България да плати на семейството му 44 000 евро обезщетение за упражнено върху тях полицейско насилие.

Dnes.bg припомня, че по време на операцията спецчастите разбиха вратата на къщата на семейството му във Варна и Гуцанов бе арестуван под дулата на оръжията и пред погледа на децата и съпругата му.

"Как може в страна от ЕС да се допуска такава полицейщина? Трябва да сведем до минимум възможността да се провеждат подобни политически акции", обяви още депутатът от БСП.

По думите му акция "Медузите" е спомогнала по насилствен начин ГЕРБ да вземат управлението в морската ни столица.

Борислав Гуцанов настоя още, че полицейщината не води до развитието на икономиката.

"За мен не става въпрос за парите, а за това, че трябва да има справедливост. Това е причината да заведа дело в Страсбург, защото това е институцията, която наблюдава какво се случва в правната система на страните членки. Системата у нас бе под натиск. Няма как да забравя акцията. Белегът, който остава, не може да бъде заличен", добави социалистът.

Той обяви, че целта на сегашното правителство е да бъдат сведени до минимум възможностите на хората във властта да използват подобни репресивни методи срещу опонентите си.

В заключение Борислав Гуцанов обяви, че част от присъдените от Страсбург пари ще дари за създаване на фонд за надарени лица във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
11
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Кога Цацаров най - после ще каже кой е ' кръстника ' на мафията в държавата и кога ще му повдигне обвинение ?Защо Цацаров упорито и странно мълчи по този въпрос ? На кого всъщност служи Цацаров и чии интереси обслужва ?Вече видяхме на чия страна застана Цацаров покрай Костинбродската афера ...
25
5
 
5
 
! Отговори
88000 лвЦветановщина преди 10 години
По думите на Цацаров, т.н. процес "Медузите" е основателно прекратен и въобще не е трябвало да бъде образуван. "Започнало е нещо по срамен начин и е завършило по срамен начин, затова действията по задържане на Борислав Гуцанов и действията на прокуратурата ще подлежат на проверка", каза още главният прокурор.
24
2
 
9
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
На 31 март 2010 г в рамките на полицейската операция "Медузите" бяха задържани Гуцанов, бизнесменът Даниел Славов-Дидо Дънката, директорът на общинското предприятие "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главния счетоводител на фирмата Яна Кръстева. Те попаднаха в ареста заради три сделки за доставка на употребявани автобуси в периода 2003-2007 година. Според прокуратурата част от автобусите са купени на цена 116 000 евро, а са преотдадени на "Градски транспорт" за 436 000 евро.Срещу Гуцанов са повдигнати четири обвинения - за участие в организирана престъпна група, за престъпление по служба, ск
23
3
 
21
 
! Отговори
selo преди 10 години
Aбе ГУЦЕ, не стига че ограби Варна....сега осъди Родината.Ще дойде Видов (БОРИСОВ) ден и тогава ще си влезнеш до живот в панделата...
22
4
 
14
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Колко дела загуби БГ в Страсбург заради Цацаров , докато беше съдия ?
21
6
 
7
 
! Отговори
гост преди 10 години
Гуцанов като мине край теб бий му една глава, като шурне кръв от носа му подай кърпичка да се изтрие - покажи че си мъж и джентълмен едновременно.
20
2
 
7
 
! Отговори
s преди 10 години
"Извини се бе! Извини се бе!"
19
3
 
6
 
! Отговори
Един преди 10 години
Кой е изненадан от Българското " правосъдие"?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това е снимка от задържането му, нито се виждат полицаи, нито той е с белезници. Нещо не се връзват нещата...
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Po gadno systestvo ot 4erven nomenklaturchik nqma !!!
16
2
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
На хората от Варна не им трябва съдът в Страсбург да им казва какъв е Гуцанов.Те си го знаят.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aide i toja da po4na s IZVINI SE BE :)
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А че делото на гуцанов е спряно заради имунитет му???
13
3
 
15
 
! Отговори
miro преди 10 години
Казал нещо пред тв7? А не, благодаря, повече не ми се чете. Червеният кадър винаги е невинен!!! Особено когато има и яхтички!!!
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо Слушалката не трябва да се извинява на тоя ***, а на целия български народ, защото заради неговите *** арести съдът в Страсбург осъди България да плаща на Гуцанов обезщетение.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина ли има толкова *** и прости парчета у нас? Обезщетението е заради това, че някакви маскирани милиционери са нахълтали в частен дом и са крещели и сочили ЗАРЕДЕНИ АВТОМАТИ!!! срещу малки деца! От 24 часа в денонощието защо точно рано сутринта е избрано да се влезе, нарочно в спалнята на децата? Ей, така, случайно и без 'инструкции' ли мислите, че е станало? Никой не коментира дали Гуцанов е бандит или не и това няма значение! Можеше и в общината,и и на излизане от вкъщи да го арестуват!
10
9
 
12
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Цветанов не е мислил че след някоя година няма да е на власт. Иначе, нямаше да допуска такива провали. Обаче, кой да ти предполага че народната любов не минава по пътя на постната пица за народа, а блажното за партията и калинките ...
9
6
 
8
 
! Отговори
Насран преди 10 години
Вчера се *** !Усещането беше невероятно !после лапах с пълни шепи
8
8
 
26
 
! Отговори
1 преди 10 години
А вие толкова ли сте ***, та вярвате на български съд.гуцата завъртя далавера за 20 милиона,натъпка си гушата, после имаие и за него и за съдиите и за медиите.Да оневинят него и да оплюят цветанов.Правораздаване по български, а тъпият електорат *** мухи и псува цветанов.
7
8
 
10
 
! Отговори
столичан преди 10 години
Извини се Бе!Извини се.Съдът каза кое е вярно, извини се за грешката си.