Решението за мораториум е "миша" схема за използване на НС!

Спокоен съм с Бюджет 2014, каза бивш зам.-министър на финансите
Обновена: 24 окт 2013 14:13 | 24 окт 2013 12:52,
10
Решението за мораториум е "миша" схема за използване на НС!
Снимка: Bulgaria On Air

Решението на парламента за налагане на мораториум за продажба на българска земя на чужденци е следствие от мораториумите, налагани от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Затова се стигна до този парадокс и "миша" схема за използване на Народното събрание. Това каза в ефира на Bulgaria On Air бившият заместник-министър на финансите при НДСВ Илия Лингорски.

„Една радикална малка партия предлага някакво решение с отвратителен характер, което големите партии го подкрепят – това е прецедент“, посочи Лингорски.

По думите му това решение е плод от мораториумите върху царските имоти „и не защото са на Царя, защото тогава НС беше накарано да гласува решение за имотите на един-единствен човек“.

„Това е поредното доказателство на голяма група народни представители за това как те виждат начина за комуникация между хората“, каза той.

Бившият зам.-министър по финансите коментира и Бюджет 2014.

„Спокоен съм за бюджета, за който финансовият министър Петър Чобанов каза всички правилни неща, които можеха да бъдат казани“, коментира финансистът.

„Според мен на първо четене това е бюджет, който оправя и възстановява спокойствието след четири турбулентни години. През тях намерението беше да се намери някой със силна ръка, който да управлява и резултатът беше нестабилност, неспокойствие и бизнеса се чувстваше несигурен, а този бюджет поправя“, категоричен беше Лингорски.

По думите му бюджета за следващата година ще оправи „най-страшно загубеното нещо през последните години“ – предсказуемостта и спокойствието“.

„Успокоен съм от факта, че бюджетът не е направен, за да издържи до май 2104 г., когато ще има избори за евродепутат и много хора спекулираха, че ще се превърнат в избори за всичко“, каза още той.

Вижте повече във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До tt2А в Унгария1. Земята може да се притежава само от унгарски ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА2. Европейци могат да я наемат и обработват, но... САМО С ЛИЧЕН ТРУД3. Европейци могат по изключение да притежават земя, НО:- Да имат ПОСТОЯНЕН АДРЕС В УНГАРИЯ- Да я обработват С ЛИЧЕН ТРУД!И накрая:- Всяка точка от всеки договор може да се предоговаря- Всяка точка може да се обяви за явно неизгодна (ако е наистина такава, а дори и да не е била, може да стане) и да се отмени едностранно.
9
0
 
6
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
над 70% от хората в България подкрепят да не се продава българска земя на чужденци
8
0
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
*** долни комунистически
7
0
 
3
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
*** подметки - през оная работа ми е какво щяло да става в ес утре пък и вдругиден - като не им харесва България спокойно можем да напуснем възродената римска империя както е направила Гренландия - един национален референдум за напускане и чао антихристки съюз - какво ще направят - ще ни бомбардират ли???
6
0
 
3
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Я - не сме били само ние, които си пазим земите - каква стана тя - договори - ала бала - опашати лъжи. И какво излезе - българите в чужбина също протестират срещу възможността чужденци да купуват земи в България - явно са осъзнали, че някой ден ще се върнат тук и искат да има къде се върнат. Мълчете *** подметки.
5
0
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
В Полша пък фермери излязоха да протестират на улицата, защото смятат, че земята им се заграбва от чужди компании и граждани.След няколко протестни демонстрации у нас, българи по целия свят готвят международен протест срещу правото на чужденци да купуват обработваема земя. Той ще се проведе едновременно на 20 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Пазарджик, Атина, Милано, Берлин, Париж, Лондон, Виена, Мадрид и Кьолн.
4
0
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
В Унгария се готви нов закон, който тотално ще забрани на чуждите граждани да купуват обработваема земя.Строги ограничения срещу продажбата на земя на чужденци въвежда и Румъния с намерението да защити локалните земеделски производители.Правителството ще редуцира чувствително количеството хектари, които чуждите граждани имат право да купуват. Едно от изискванията ще бъде кандидат-купувачът да има опит като фермер.
3
0
 
2
 
! Отговори
ист преди 10 години
Горските царедворци изпълзяха от хралупите
2
0
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Договора с Е.С. включва отстъпването на НАРОДЕН СУВЕРЕНИТЕТ, не е утвърден с референдум и затова е НИЩОЖЕН!К-яЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция (ПАРЛАМЕНТА Е САМО ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ) или отделна личност (ПРЕЗИДЕНТА) не може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ..
1
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Просто е!1. Е.С. е съюз на СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ2. Договора не е завещание3. Процедурата по Предоговоряне на коя да е точка е част от Договора4. Договора на България е Противоконституционен, защото не е утвърден с референдум от суверена (това е народа, а не Н.С.)5. Решението за Удължения мораториум е Законов Конституционен инструмент, да се застави Правителството да защити Българския Национален Интерес в земеделието Продаден от СДС, НДСВ, Миглена Парибова и С.Паси-Израел