Умишлен фалит за НЕК видя Румен Овчаров

"Тези, които си правят такива сметки ще им излязат криви"
Обновена: 27 окт 2013 12:56 | 27 окт 2013 12:30, Александър Попов
31
Умишлен фалит за НЕК видя Румен Овчаров
Румен Овчаров. Снимка: архив, Булфото

Бившият енергиен министър в правителствата на Жан Виденов и на Сергей Станишев и дългогодишен депутат Румен Овчаров предупреди за готвен лош сценарий за бъдещето на Национална електрическа компания.

"Чух за следния сценарий  - НЕК фалира, след което губи арбитража за „Белене”, който е за 1 милиард, потъва в огромни задължения и след две години всички активи на НЕК да бъдат взети като залог от „спасител” на безценица", заяви той пред Нова тв.

Бивият ляв депутат припомни, че в активите на НЕК в момента са електропреносната мрежа на България и водноелектрическите каскади.

"Не искам да влизам в конспиративни теории, но предупреждавам тези, които си правят такива сметки, че ще им излязат криви", заяви Овчаров.

Според него от 2012 година НЕК е в технически фалит.

„През 2007 година, когато бях министър на енергетиката, НЕК беше в цветущо състояние”, похвали се бившият енергиен министър.

След като преди дни стана ясно, че той вече ще представлява интересите на държавата в надзорния съвет на рафинерията "Лукойл", Овчаров предупреди, че трябва да внимаваме да не останем и без него.

"Не отивам в "Лукойл" като представител на БСП, отивам там, защото е изключително важно за България дружество", заяви Овчаров.

Той коментира, че компанията – майка "Лукойл" има още една рафинерия наблизо. Едва ли са заинтересувани да поддържат две производствени предприятия едно до друго. Овчаров е сигуре съм, че в Москва вече мислят дали им е по-изгодна тази в България, или тази в Румъния.

"Да не стане така, както останахме без 1-ви и 4-ти блок в АЕЦ Козлодуй, да останем и без рафинерията в Бургас", предупреди Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива хора като тоя не се разболяват ще живеят дълго и ще крадът дълго !
25
0
 
2
 
! Отговори
Р. Овч. преди 10 години
Този хубостник не трябва ли да е в затвора?
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тоя рак няма ли, та да не му гледаме доволната , нагла муцуна ?
23
1
 
4
 
! Отговори
висок преди 10 години
Продължавам. Наистина се строи най-голямата в света инсталация за преработка на тежки остатъци!! не на нефт, на тежки остатъци! Рашките си перат парите, така че няма как да затворят в Бургас. Този да не лъже и да ходи да плаши бабичките. За НЕК не коментирам, там историята с белене, заема от Париба, разчистването на площадката....говорят красноречиво за капацитета на БСПДПС и краденето от НЕК. Единия милиард ще платим на Атомекспортстрой заради подписа на един чиновник Първанов от НЕК преди год
22
0
 
4
 
! Отговори
висок преди 10 години
Ега си наглеца!!!Ужас, това БСПДПС наистина са върховни, арогантни, злобни мошеници. Златната акция е обезсилена 2009 г съгласно приватизационния договор. Овчаров, както и Вилхелм Краус е в надзора като СОБСТВЕНИК на над 5% от акциите. НХК Бургас в момента е 1/8 от това което беше 1999г!!!! Всичко е нарязано на скрап, работи само вакуумна дестилация и каталитичен крекинг преработващи тежки високосернисти маслени ***, не нефт!!, а ***.
21
0
 
5
 
! Отговори
кой преди 10 години
Овчаров плаши и то с Руснаците неговите авери по мошеничество Теса също като наще комунистически крадци ите тормозят собственния си народЧули ли сте някъде ина някого Русия да изпраща помощи Продава ОРЪЖИЕ Това се знае но помощи НЕТака че всеки нормален човек да прецени Всички заводи и фабрики бяка за тяхна полза На нас ни стига селското стопанство и животновъдство и България щеше да ебогата но те ни съсипаха държавата замърсиха ни атмосферата и душите ни А ОВчаров е тяхна порода смърт !!!!!!
20
1
 
6
 
! Отговори
цоца преди 10 години
Тоя урунгил беше се покрил някъде и сега пак изплува изапочна да лъже с нова сила Не знае обаче че лошо мусе пише иче никой не му вярва Тия *** тотално са се побъркали и не се слушат какви ги приказват Тоя изглежда замести Станишев *** щото сепокри някъде временно Сега Овчо блее исам си вярва Добре че ългарите сме кротки хора щото ако беше другаде отдавна да са му скроили дървено пилтенце Мошеник!!!!!!!!!!
19
3
 
7
 
! Отговори
Донев преди 10 години
Цацаров, прибирай го този ***, че не мога да го гледам!!!!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчо е за затвора! Той дава съвети????? Българиооо!
17
2
 
9
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
ако НЕК фалира, освен от руснаците, ще се отървем и от фотоволтаиците, перките и мариците - изобщо голям шлем. Да му извадят на НЕК каквито активи има и да я прехвърлят на някой *** :)))
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАТВОР за теб нагъл, уругантен комунстически ***...ще си платиш
15
2
 
18
 
! Отговори
НАГЛЕЦ!!! преди 10 години
Гледах наглеца р. Офч как гузно се измъкваше от въпросите на водещата. Единственото, което твърдо отстояваше беше, че ГЕРБ са довели НЕК до фалит и за всички беди в държавата са виновни те.Не , че ГЕРБ са светци, но 20 г. преди това,тази държава беше разграбвана и унищожавана от хиените от БСП и сие, които винаги са били във властта пряко или косвено.
14
3
 
15
 
! Отговори
Mene преди 10 години
Да му припомним на Овчаров,че точно докато беше министър,шефовете на НЕК Папазян и сие. похарчиха над 1млрд. от кредита за Белене,за текущи разходи на НЕК.И той като принципал,е отговорен,че не упражни никакъв контрол! Как не го е срам!? Всичко си е описано в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция. Цацаров до кога ще спи!?
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, не.... Р. Овч. май съвсем се самозабрави. Разграби НЕК с неизгодни договори, подготви фалита му, гарантира вземанията с особени залози и сега предупреждава, че чул някакъв сценарий! Гадна, *** твар! Думите са просто безсилни пред такова безочие... "да е жив и здрав"
12
12
 
11
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Овчаров може да е всякакъв, но ето казал е нещата ясно и просто: големите предприятия се съсипват умишлено, за да ги вземат на безценица, апък вие форумни ***, продължавайте да духате на вятъра.
11
4
 
13
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Ало БСП престанете да ни плашите с това какво ще ни направи Русия, ако не слушкаме. И ако не е вашата дружба с Кремъл как ще я закъсаме. Другарю Овчаров, Словения няма рафинерия, Швейцария също, а бензина в Словения е по-евтин от колкото у нас. Що така? И да ви кажа, че в последните години Лукойл вложи над 2 млр. лева в рафинерията. Така, че тия за закриване ги разправяйте на някой друг. Вашите внушения са приказки за Дядо Торбалан.
10
1
 
21
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 10 години
Крадеца вика дръжте крадеца!Безсрамни, нагли, лицемерни, подли, крадливи , мошеници..... Едно кратко описание на Р.Овч. и всички , които са били на власт до ден днешен!
9
2
 
17
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
*** Овчаров - "..ние сме социлрстическа партия, но не правим социализъм.." ***, ще ти спукаме ***, ние от комунистическата партия!
8
16
 
11
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Това Борисов да е част от порочна схема за забогатяване на гърба на народа и незаконното му контролиране вече дори не е новина, а ежадневие. Докога този човек изобщо ще има наглостта да лъже народа, че мислел за него, всеки вижда, че Бойко мисли само за себе си и хората от "кръговете" му.
7
7
 
18
 
! Отговори
Обява за работа преди 10 години
Тая мишка няма ли кой да я пречука ?! 5 наркомана/рома/сирийци/или просто свръх бедни за 1000 евро дали няма да свършат тази така желана работа ?