Умишлен фалит за НЕК видя Румен Овчаров

"Тези, които си правят такива сметки ще им излязат криви"
Обновена: 27 окт 2013 12:56 | 27 окт 2013 12:30, Александър Попов
31
Умишлен фалит за НЕК видя Румен Овчаров
Румен Овчаров. Снимка: архив, Булфото

Бившият енергиен министър в правителствата на Жан Виденов и на Сергей Станишев и дългогодишен депутат Румен Овчаров предупреди за готвен лош сценарий за бъдещето на Национална електрическа компания.

"Чух за следния сценарий  - НЕК фалира, след което губи арбитража за „Белене”, който е за 1 милиард, потъва в огромни задължения и след две години всички активи на НЕК да бъдат взети като залог от „спасител” на безценица", заяви той пред Нова тв.

Бивият ляв депутат припомни, че в активите на НЕК в момента са електропреносната мрежа на България и водноелектрическите каскади.

"Не искам да влизам в конспиративни теории, но предупреждавам тези, които си правят такива сметки, че ще им излязат криви", заяви Овчаров.

Според него от 2012 година НЕК е в технически фалит.

„През 2007 година, когато бях министър на енергетиката, НЕК беше в цветущо състояние”, похвали се бившият енергиен министър.

След като преди дни стана ясно, че той вече ще представлява интересите на държавата в надзорния съвет на рафинерията "Лукойл", Овчаров предупреди, че трябва да внимаваме да не останем и без него.

"Не отивам в "Лукойл" като представител на БСП, отивам там, защото е изключително важно за България дружество", заяви Овчаров.

Той коментира, че компанията – майка "Лукойл" има още една рафинерия наблизо. Едва ли са заинтересувани да поддържат две производствени предприятия едно до друго. Овчаров е сигуре съм, че в Москва вече мислят дали им е по-изгодна тази в България, или тази в Румъния.

"Да не стане така, както останахме без 1-ви и 4-ти блок в АЕЦ Козлодуй, да останем и без рафинерията в Бургас", предупреди Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагъл предател.
5
4
 
18
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Куршум в бялата алчна тиква да видиш Румене
4
4
 
36
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
По времето на Р.Овч. се извърши най-голямото разграбване в Енергетиката ни.1.Тока от АЕЦ Козлодуй се продаваше чрез поставени посреднически фирми на Р.овч.Фирма на съпругата на Кадиев(протеже на Р.ОВЧ.) е продала ток за 100-ци милиони.2.Демонтажа на изградената конструкция на 1-ви Реакторен Блок в БЕЛЕНЕ,стана със негово активно участие.3.Нищо не беше доказано за протежирането му на злоупотребите в Топлофикация София,но за мен е ясно ,че Р.Овч. не случайно беше в бележника на "В.Топлото"
3
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах интервюто на този по Нова телевизия. ЛЪЖЕЦ. Не спря да плюе ГЕРБ. Явно Бойко много е размътил червената мътилка и им е спрял кранчето. Такъв нагъл лъжец скоро не бях виждал.За всичко били виновни само ГЕРБ. Той никога не е бил министър и не е подписвал неизгодни договори. И плаши, че ако не слушаме руснаците ще закрият рафинерията в България. ***. Господин "ЕКСПЕРТ". Ако не ви е ясно на пазара празно не стои. Ще дойдат други. А може и да са по-добри от ЛУКойл.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OVCHA NAGLOST SMESENA S CHERVENODIKTATURSKIHARAKTER
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изключително нагъл е Р. Овч.! Когато се вихреше скандала с валю топлоту тоя се скри чак в Бразилия да чака да отмине глъчката. Естествено на държавни разноски. Престъпник. И сега седнал да ми обяснява. Наглец!