Студентите са изостанали от днешното време!

Никой не оспорва правото на мнение и протест, уточни Янаки Стоилов
28 окт 2013 10:42,
140
Студентите са изостанали от днешното време!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ разкритикува протеста на студентите, които окупираха Софийския университет.

Никой не оспорва нито правото на мнение, нито дори проявите на протест. Въпросът е по какъв начин те се осъществяват и дали наистина са насочени към действителна промяна. Никой не се е допитвал до хората, които ползват сградата на Ректората, за да се говори с този апломб, заяви Стоилов.

По думите му по този начин от обучение се лишават и преподаватели, и студенти. Според него част от действията на протестиращите могат да доведат до замъгляване на проблемите в обществото, а не до тяхното решаване.

Според Стоилов в страната е започнало прегрупиране на политическите интереси. Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други – зад президента, каза още зам.-председателят на левицата.

„Идеята за окупация дойде от „Окупирай "Уолстрийт”, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи, каза още депутатът.

„Мисля, че в известен смисъл студентите са изостанали от днешното време. Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси – диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката, диктатът на монополите. Това е отслабената държава, която не може да защити обществените интереси. Хората, които претендират, че са напредничави и смели, трябва да отидат там, където се поставят основните въпроси“, заяви той.

Янаки Стоилов е на мнение, че част от този протест вместо да реши проблемите, може да ги замъгли, „защото тласкайки нещата към ново политическо действие, всичко може да остане постарому“.

Той обясни, че може би има елемент на спонтанност, но трябва да се поставят важни за обществото въпроси. Стоилов определи като положителен факта, че млади образовани хора имат обществена позиция. 

В последните години сякаш те страняха от политическия живот. Така че по-добре да има позиция, макар че тя понякога преминава към по-агресивни действия, подчерта депутатът.

Стоилов заяви, че никой не оспорва нито правото на мнение, нито протеста, въпросът е към какво са насочени и дали водят до промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
39
 
! Отговори
Trafalgar преди 10 години
Янаки още е в траур от смърта ЛИЛОВ , старата любов , и не знае какво говори..... ДА гони там Станишев и Вигенин и да си се забавляват , супер гей дружинка ...Стари приятелчета....
4
4
 
32
 
! Отговори
steven преди 10 години
Че то ако не се вика троши и убива как ще накарт вие б....е да си трагнете бе ***.
3
4
 
55
 
! Отговори
михаил преди 10 години
Янаки, Янаки.... който не ви харесва е или купен или манипулиран или изостанал или ....не смяташ ли, че ставате вече жалки? дори при 50% избирателна активност, с всичките манипулации, пак го докарахте само до 25% подкрепа. кого се опитвате са излъжете?
2
5
 
53
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
Глас от бунището на историята ли чувам? Тихо, че се размириса на политически трупове.
1
3
 
49
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
Ама разбира се , че са изостанали , Вие другари сте по , по-най от всички и за това сте несменяеми Няма по-добри от вас , вие можете всичко 1 За къде без вас???