Студентите са изостанали от днешното време!

Никой не оспорва правото на мнение и протест, уточни Янаки Стоилов
28 окт 2013 10:42,
140
Студентите са изостанали от днешното време!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ разкритикува протеста на студентите, които окупираха Софийския университет.

Никой не оспорва нито правото на мнение, нито дори проявите на протест. Въпросът е по какъв начин те се осъществяват и дали наистина са насочени към действителна промяна. Никой не се е допитвал до хората, които ползват сградата на Ректората, за да се говори с този апломб, заяви Стоилов.

По думите му по този начин от обучение се лишават и преподаватели, и студенти. Според него част от действията на протестиращите могат да доведат до замъгляване на проблемите в обществото, а не до тяхното решаване.

Според Стоилов в страната е започнало прегрупиране на политическите интереси. Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други – зад президента, каза още зам.-председателят на левицата.

„Идеята за окупация дойде от „Окупирай "Уолстрийт”, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи, каза още депутатът.

„Мисля, че в известен смисъл студентите са изостанали от днешното време. Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси – диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката, диктатът на монополите. Това е отслабената държава, която не може да защити обществените интереси. Хората, които претендират, че са напредничави и смели, трябва да отидат там, където се поставят основните въпроси“, заяви той.

Янаки Стоилов е на мнение, че част от този протест вместо да реши проблемите, може да ги замъгли, „защото тласкайки нещата към ново политическо действие, всичко може да остане постарому“.

Той обясни, че може би има елемент на спонтанност, но трябва да се поставят важни за обществото въпроси. Стоилов определи като положителен факта, че млади образовани хора имат обществена позиция. 

В последните години сякаш те страняха от политическия живот. Така че по-добре да има позиция, макар че тя понякога преминава към по-агресивни действия, подчерта депутатът.

Стоилов заяви, че никой не оспорва нито правото на мнение, нито протеста, въпросът е към какво са насочени и дали водят до промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Червен КироКиро, прав си за фактите, обаче аз задавам още един въпрос: това "а сега" по чия вина се случва? Иначе казано, кой ни докара до тоя хал? Само не ми казвай че е Костов, че ставате смешни. Каквото беше направено преди 1989 не беше направено само и единствено от другарите от ЦК на БКП, но пък за сметка на това беше ограбено от техните наследници. И е крайно време да разберете, че времената от преди 1989 няма да се върнат (за добро или за лошо) така че да гледаме напред.
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цоциалистите са в крак с днешното безвремие
23
23
 
2
 
! Отговори
Червен Киро преди 10 години
До tribunТочно 23 години слушаме тикви като тебе как ще оправят България без комунисти и социалисти! Нали социализмът ви е виновен за всичко, ама след социализма преди 23 години държавата май изглеждаше доста по-добре, а? Май гонехме 9 милиона, немаше ни един безработен, бездомен, никой не плащаше за здраве а болниците беха пълни с доктори и сестри, имаше лекар, зъболекар и сестри във всяко училищше, а училище - във сяко село!***, зинали сте за капитализъм, за частно - те ви частно!
22
0
 
11
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До tribun , спокойно за нацията , те са си вкарват нова . Има още много за крадене , няма да оставят така нещата , нали някой трябва да работи , те не са по тя част.
21
3
 
10
 
! Отговори
Националист преди 10 години
Еми прав е!!!НО това се отнася и за политиците,магистратите и всеки друг в тази страна с малко власт!!!!!Всички заедно облъчват стадото чрез илюзии!!!!А истината е че имахме това за което другите мечтаеха........сега робувайте на черната *** и си внушавайте че имате права и че сте нещо!!!!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боядисани ***
19
18
 
2
 
! Отговори
Червен Киро преди 10 години
До ((:Безумно простите ни родители настроиха и подредиха всичко, което вече 25 години се краде и граби и даже още има останало тук-там за крадене - БДЖ, военни заводи, Козлодуй, пощи. болници, университети и училища, военни поделения - може държавицата още да даде на новоизлюпените капиталисти и демократи!При крадливите комунисти държавата изнасяше и стоки, и специалисти, и наука, и култура за цял свят. а парите отиваха за безплатно образовани и здравеопазване, за пенсии, за пътища, а сега?
18
1
 
13
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До hesТой не е господин , а другар. Ако беше господин нямаше и да знаем кой е.
17
1
 
35
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Коалиция за България току що загубиха и малкото си гласове , "Окупирах Уолстрийт" се прави от обрани американци , окупацията на университета се прави в знак на протест срещу наглоста на червената мафия , и в двата случая става дума за борба за справедливост , какъв си ти Пенчо и какво те засяга тебе университета !? Изостанали сте вие , че вече не ви минават номерата номенклатурни синчета , боядисани в какви ли не цветове , *** , скапаната ти партия отива на сметището.
16
0
 
16
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До ((: много точно описание си дал/а . За жалост народа е *** и им се връзва и колкото повече го клатят, толкова повече му харесва. Пример последните избори. Дори да беше истина с бюлетините (а то се оказа , че не е ) за чий *** гласувахте за БСП ???? Па са олеле.
15
1
 
27
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
Нашите ЦОЦИАЛИСТИ вземат от дума само когато ги МЛАТЯТ С ПАВЕТА ПО ЦИМЕНТОВИТЕ ГЛАВИ!
14
1
 
34
 
! Отговори
hes преди 10 години
БСП - е партия от меналия век, г-н Стоилов
13
3
 
35
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ало другарите комунисти, берлинската стена падна преди четвърт век, но тук за съжаление не е. Ако има някой изостанал това сте вие гнусни крадци сталинисти.
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как не те е срам бе - комунистическо п*асе. На чий гръб трупате милионите си? И ви се иска всички да са прости пенсионери и ***, за да може лено да ги командвате. Затова така скочихте срещу студентите - щото са умни, образовани и няма да ви търпят робството51421
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Средновековен *** твърди, че студентите били изостанали от днешното време!!?? И продължава политиката на плюене по всички различно мислещи и разединяване на хората! С това управление България потъва, крайно време е да го разберат всички, независимо от политическата си ориентация!Оставка и нови избори! Нека полит. опоненти добре да си помислят, какви кандидати ще издигнат. Тоя парламент е вреден за България!
10
3
 
39
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Изостаналите студенти,твърдо се запътиха към Терминал 2,защото разбраха къде е истината ,а това което БКП/БСП/ направи за България ,не струва и пукната пара,защото за 23 години 1,5 милиона зад граница,най бедната държава в Европа,с най нисък стандарт на живот. БСП е крайно време да каже, не кой предложи Пеевски,а КОЙ РЕШИ България да върви по този път които води само до разрушаване на държавата и нацията.
9
3
 
35
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
това е само защото вие господата които живееете безплатен живот вече десетилетия наред на гърба на държавата и на наш гръб и пет пари не давате за самата нея и бъдещето й! само за себе си самодоволни сволачи! искате само да си продължите с егоистичното си представяне пред цял свят който си мислите обаче че няма очи ли?? е заради вас го докарахме до тук!! и ние имаме очички, имаме и варианти и бъдеще - а на вас малко остава!!!!
8
5
 
34
 
! Отговори
((: преди 10 години
От такъв акъл не искаме !!!Комунист, който да не лъже и ***, която да не се рови в помията няма. Потомците на тая крадлива *** са възпитани да крадат като безумно простите си родителите, които са ограбвали мандрите преди 9-ти, защото са били толкова необразовани и мързеливи, че освен за кражби за нищо друго не ги е бивало !
7
3
 
39
 
! Отговори
жоро преди 10 години
ЧИСТ *** Е ТОЗИ ***...
6
4
 
42
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Дали ще узнаем какво ни коства присъствието и дейността на бедствието наречено БСП?