Животновъдите няма да получат исканите субсидии

Мирослав Найденов раздал предварително част от парите
31 окт 2013 08:34,
33
Животновъдите няма да получат исканите субсидии
Снимка: архив, Булфото

Животновъдите няма да получат исканите 70% субсидии за тази година. Максималният размер, на който те могат да се надяват, е малко над 50 на сто.

Това обяви пред bTV земеделският министър Димитър Греков, според когото вече били раздадени до 50% субсидии на 14 000 фермери.

Според министъра предшественикът му Мирослав Найденов е допринесъл за проблема с липсата на пари в сектора, тъй като раздал предварително от средствата – до 60 лева на глава добитък, които били предназначени за тази година. Това е станало още в началото на януари.

"Фуражите тогава бяха много високи, сега са на ниски цени. Във всеки случай до края на ноември ще има разпределение на средства, останали във фонда. Около 40 млн. лева ще отидат приоритетно за млечния сектор. Но като цяло до 70% няма да стигнем, ще е над 50%", пресметна Греков.

По думите му "няма такъв премиер и финансов министър, които да се отнасят с такава отговорност към земеделското производство. Даже на мен вече ми е неудобно да се обръщам към тях, вместо ние да си решаваме тези въпроси. В понеделник имаме среща с финансовия министър. Така че - отворено е правителството към решаването на проблемите", заключи министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
25
 
! Отговори
янки преди 10 години
welcome to the real world!!! другия път изберете пак кумонягите.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно ми е защо под тази тема пишат хора, които са виждали крава само на картинка или в леглото! Хайде не се правете на знаещи и на разбиращи, ходете си по офисите, викайте си по манифистациите, радвайте си се на заблудата, в която живеете и не се опитвайте да коментирате теми, които не разбирате!
8
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно, че ги е раздал иначе как щеше да докара прасетата на протеста пред народното събрание!
7
3
 
4
 
! Отговори
аз до 3 преди 10 години
Ох, колко си зле. За едно говорим, той завалията пак почна с шизофренията си да говори несвързано.
6
7
 
31
 
! Отговори
tough преди 10 години
Е така е при бисипието - опашати лъжи, крадене и винаги предишните са виновни за всичко. Ама не им пречи да се радват на властта през 1-2 мандата.
5
10
 
39
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Как ще ги получат нали Станишев е на власт! когато той и неговата мародерска и некадърна хуна е на власт изведнъж няма нищо за никой!!! как да има като вече са им в джоба!!!!!!!!!!
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво става със защитения свидетел Миро Мършата, направи ли си вече пластична операция за смяна на самоличността и пола?
3
43
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за бистришките тигри имаше като ги разхождаха с правителствения самолет, ??????????НИКОГА ПОВЕЧЕ БОЙКОВИЗЪМ и КОМУНИЗЪМ !!!!!!
2
9
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Охоохохооо заблудените ми овчички , започна ли да ви се изяснява картинката вече ? или ние още обичаме Серго ? Ще ядете махорката цял живот с плитките ви мозъчета .
1
10
 
55
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Е защо взеха 1 милиард заем? За здраве няма За пенсии догодина, за минимална заплата -догодина,на полицаите не са плащали където им пазят задниците пред НС ,за беженците нема, за какво ли има.