Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно, отсече Миков

Председателят на НС смята, че окупацията е режисирана
Обновена: 3 ное 2013 19:41 | 3 ное 2013 19:41,
77
Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно, отсече Миков
Михаил Миков. Снимка: архив БТА

„Притеснява ме, че никой не мисли за бъдещето.  Ние сме на равнището да говорим хора за хора и това звучи от всякъде”, заяви председателят на парламента Михаил Миков пред Нова телевизия. Той цитира крилатата фраза, че големите хора говорят за идеи, средните за събития, а малките – за хора.

„Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно. Това, което се случи тази седмица с „Южен поток” е бъдеще за България, бъдеще като реализация на геостратегическо място. Още такива неща трябва да се случват”, допълни той.

Миков допълни, че страната ни не бива да се ласкае от заглавия като това на руския „Комерсант”, който написа, че Русия е клекнала пред страната ни. Председателят на НС допълни, че проектът ще отвори поне 5000 работни места. Той отново разкритикува действията на Народното събрание с мораториума за продажба на земя на чужденци. Миков поясни, че е подписал искането на ДПС до КС за обявяване на решението за противоконституционно.

Над всички ни стои конституцията, отсече Миков.

„Смятам, че зад студентските протести има режисура. Още повече, Реформаторския блок директно заяви тази подкрепа, която свали непартийната кожа, която се опитваха да покажат от началото. Тук не става въпрос за протестни действия, а за окупационни действия. Те трябва да предизвикат затормозване на една система, каквато е Ректоратът на Софийския университет, което да даде обществен отзвук. Реформаторския блок смята, че по този път могат да стигнат до предсрочни избори”, заяви Миков.

Според председателят на 42-рото Народно събрание най-голямата зала в СУ не се окупира от студенти, които учат там, което говорело за организираност. По думите на Миков все повече нараства опасността годината да е нулева за студентите.
Председателят на НС определи като пореден опит за харесване изказването на президента Росен Плевнелиев, че студентите са новите будители.

„Търси се връщане към студентските протести от 1990 година, за да се създаде усещане за новия младежки порив. Когато студентите наистина са тръгнали, тогава става дума за по-големи неща – не да смениш едно или друго правителство, а да се смени система. Не чух студентите да искат да направят това, тази основа липсва, за да тръгнат масово всички студенти", допълни Миков.

На въпрос дали има опасност да не мине Бюджет 2014 при предстоящото му гласуване, Михаил Миков отбеляза, че винаги има такава възможност. По негови думи обаче, ако това се случи, тогава „се отива на избори”.
„При такава конфигурация в парламента мисля, че бюджетът ще мине, защото една голяма част от народните представители, дори и тези от ГЕРБ, разбират, че политиката „Дянков” беше пагубна за България. Нужна е нейната смяна. Този бюджет всъщност е смяната на тази политика, от която дори и ГЕРБ се отрече”, заяви Михаил Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
kaaroo преди 10 години
Миха,първо смени питието ,което вече ти пречи на здравия разум!И друго ,не коментирай студенти ,пред които имаше наглостта ,да заявиш че не ти пука!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** Мухльов се изказа.... Както обикновено - тъпо...
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли толкова глупости да наговориш в няколко изречения, бе Миков?В тази чаша пред теб май водка има, не вода! :) :)ОСТАВКА!
62
0
 
6
 
! Отговори
прави сте преди 10 години
Да, прави сте. Къде е Миков, къде е Цецка! Оставка на Миков, да се върне Цецка. Къде, къде по-добре стругарка-партиен секретар, нали?Абе, вие с акъла си ли сте? Да нямате перде на очите и шум в ушите? Айде - мъна!
61
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Може да бъде лесно и перспективно ако ви няма.
60
3
 
12
 
! Отговори
ЕЙ! преди 10 години
Миков, а некадърните само говорят, като вас! Казано е "по делата ще ги познаете"! Само че вашите дела не се виждат защото са тъмни сделки, задкулисни! НЕ ВИ ИСКАМЕ, НАГЛЕЦИ! ОСТАВКА!!!
59
3
 
11
 
! Отговори
kironki преди 10 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КОМЕНТАТОРИТЕ ТУК И НАВСЯКЪДЕ, А ЧЕРВЕНИЯТ КЕРВАН, ПРЕТОВАРЕН С ОТКРАДНАТОТО, ВКЛЮЧИТЕЛНО НАД ДВАДЕСЕТТЕ ТОНА ЗЛАТО, КОЕТО СА ХАРИЗАЛИ НА МОСКВА, СИ ВЪРВИ!
58
1
 
10
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Анонимен 69Де да беше вярно!А то нас бият, обират и публично опозоряват проклетите политици..!
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пиянде крадливо, по здравословно е да последваш ицко-ефенди иначе ще бъдеш бит, ***, обран и публично опозорен..!
56
17
 
7
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Гласувах убедено за ГЕРБ и бореца за справедливост г-н Бойко Борисов...Няма да гласувам никога вече за Цоко, Боко, Коко, Доко и компания. Никога вече!Боко Тиквата(пиша с главни букви от уважение към българската граматика), срам ме е за тебе!До всички останали от "ХЕЛОУуйН": Не ви ли омръзна да сте тиквеници?Или взе да Ви харесва.
55
5
 
23
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Каква режисура има зад студентските протести ?Ако на др. Миков кукловодите на ДС от кръга ' монтерей ' и от КГБ му дърпат конците, то това вече е друга тема ...
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте на този алкохолик....как му гила вратовръзката!ОСТАВКА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
53
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Муков се е изказал , но не знае по какъв повод
52
20
 
5
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Аз мразя Бойко Борисов и ароматните гербери намразих покрай него.
51
5
 
22
 
! Отговори
Скакауец преди 10 години
Миков, 97-*** отървахте линча, ама тоя път няма да ви се размине, особено на теб. С некъдърници като вас краят е много по- близо. Хубавото е че ще почнем начисто след това.
50
3
 
21
 
! Отговори
прос комунис преди 10 години
в някоя нормална държава тоя нямаше да си намери работа и като овчар...*** и *** като гъдулка
49
5
 
26
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Докато ни управляват комунисти-номенклатурчици, агенти на ДС и децата им бъдещето ни ще е много тежко.
48
6
 
24
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
-- Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно -- отсече Миков и добави -- напред, народе към контейнерите!
47
4
 
23
 
! Отговори
Един Българин преди 10 години
За да се тръгне към по-добро бъдеще, има само една перспектива - незабавна ОСТАВКА на това греховно правителство !
46
3
 
12
 
! Отговори
Андрейчо преди 10 години
Г,син Миков,там е работата,че нас никой не ни режисира,но,виж,Вас-управляващите,СИГуРНО ВИ РЕЖИСИРАТ!Бъдещето ,разбира се,че не е безперспективно -перспективата е ДА СИ ОТИДЕТЕ ЧАС ПО -СКОРО! Наслушахме се на вашите плитко скроени лъжи и агитационни номера!Изпълнте ли тази перспектива -милиони ще ве ръкопляскат и поздравяват при това не с развалени яйца и гнили домати,а с топлото и сърдечно:"Без вас лошо,но с вас мнооооого по-лошо!"Затова:ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!! Аман от вас!