Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно, отсече Миков

Председателят на НС смята, че окупацията е режисирана
Обновена: 3 ное 2013 19:41 | 3 ное 2013 19:41,
77
Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно, отсече Миков
Михаил Миков. Снимка: архив БТА

„Притеснява ме, че никой не мисли за бъдещето.  Ние сме на равнището да говорим хора за хора и това звучи от всякъде”, заяви председателят на парламента Михаил Миков пред Нова телевизия. Той цитира крилатата фраза, че големите хора говорят за идеи, средните за събития, а малките – за хора.

„Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно. Това, което се случи тази седмица с „Южен поток” е бъдеще за България, бъдеще като реализация на геостратегическо място. Още такива неща трябва да се случват”, допълни той.

Миков допълни, че страната ни не бива да се ласкае от заглавия като това на руския „Комерсант”, който написа, че Русия е клекнала пред страната ни. Председателят на НС допълни, че проектът ще отвори поне 5000 работни места. Той отново разкритикува действията на Народното събрание с мораториума за продажба на земя на чужденци. Миков поясни, че е подписал искането на ДПС до КС за обявяване на решението за противоконституционно.

Над всички ни стои конституцията, отсече Миков.

„Смятам, че зад студентските протести има режисура. Още повече, Реформаторския блок директно заяви тази подкрепа, която свали непартийната кожа, която се опитваха да покажат от началото. Тук не става въпрос за протестни действия, а за окупационни действия. Те трябва да предизвикат затормозване на една система, каквато е Ректоратът на Софийския университет, което да даде обществен отзвук. Реформаторския блок смята, че по този път могат да стигнат до предсрочни избори”, заяви Миков.

Според председателят на 42-рото Народно събрание най-голямата зала в СУ не се окупира от студенти, които учат там, което говорело за организираност. По думите на Миков все повече нараства опасността годината да е нулева за студентите.
Председателят на НС определи като пореден опит за харесване изказването на президента Росен Плевнелиев, че студентите са новите будители.

„Търси се връщане към студентските протести от 1990 година, за да се създаде усещане за новия младежки порив. Когато студентите наистина са тръгнали, тогава става дума за по-големи неща – не да смениш едно или друго правителство, а да се смени система. Не чух студентите да искат да направят това, тази основа липсва, за да тръгнат масово всички студенти", допълни Миков.

На въпрос дали има опасност да не мине Бюджет 2014 при предстоящото му гласуване, Михаил Миков отбеляза, че винаги има такава възможност. По негови думи обаче, ако това се случи, тогава „се отива на избори”.
„При такава конфигурация в парламента мисля, че бюджетът ще мине, защото една голяма част от народните представители, дори и тези от ГЕРБ, разбират, че политиката „Дянков” беше пагубна за България. Нужна е нейната смяна. Този бюджет всъщност е смяната на тази политика, от която дори и ГЕРБ се отрече”, заяви Михаил Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, една перспектива поне ще има, докато вие сте на власт - здраво държане за оная работа на Путин ! Мизерници !
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът на снмика на колко ракии е, някой знае ли?
43
5
 
10
 
! Отговори
Pixie преди 10 години
Режисирани са ви евтините оплаквания на студентите , които искат да ''УЧАТ'', а не могат. 2 студентки, които бяха интервюирани бяха от вашата партия, а едната дори НЕ учи в СУ, а в Свищов. :D
42
2
 
5
 
! Отговори
Серго преди 10 години
Блажите ли, мушмороцииииииииииииии!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
преядох с кюфтета
40
2
 
9
 
! Отговори
нагъл социауист преди 10 години
Да другарю Миков, всичко което не е във ваша полза е режисирано и платено!
39
2
 
10
 
! Отговори
replay преди 10 години
Чрез Българския енергиен холдинг (БЕХ) бяха поети нови задължения от името на данъкоплатците за над 2.2 млрд. лева. Първо, без никакви аргументи и обяснения БЕХ реши да увеличи размера на облигационната си емисия от 250 на 500 млн. евро. От тях 200 млн. са за рефинансиране на стар заем за връщане парите от авансовите плащания по проекта "Белене". За останалите 300 млн. евро не се казва нищо, само, че ще бъдат харчени по... предназначение. Михов чакаме обяснения ???????
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Властта е опиум. Всички говорят като дрогирани само и само да получат поредната доза.
37
3
 
15
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Михов, ти си абсолютно безперспективен! Писна ми да гледам как дърти *** ни разправят за светлото бъдеще. Имам чувството, че вие *** от БСП живеете във ваш си, паралелен свят - крадете си милярдите, правите си далаверите и въобще не ви пука за протести, стачки и тн. Но знайте че идва деня в който много много ще ви боли!
36
1
 
9
 
! Отговори
D преди 10 години
ЗИМНИ ГУМИ ДА СЛАГАМЕ ЛИ ВЕЧЕ
35
3
 
11
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Бъдещето ще бъде трудно, но не безперспективно, отсече Миков...................аре бе-твойто бъдеще другарю е да чукаш камъни във урановите мини и каква му е переспективата ??????????????????????????????????????????
34
2
 
13
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Zakueh se!
33
5
 
38
 
! Отговори
ядосан преди 10 години
Миков, противен си, върви си моля те и ти
32
5
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Г-н Миков,нека вашите словесни излияния да ги правите в Суходол; там ще имате по-голяма слушаемост и помощ от лекуващите ви.
31
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой може ли да ме светно относно "Южен поток"?Защото ми е трудно да проумея логиката на сключилите договора.Предоставяме трасе, по което да минават тръбите, даваме им още 650 млн., и дори не ни плащат наем?Греша ли?
30
2
 
22
 
! Отговори
Бкп преди 10 години
Влах смотан,да те бяха оставили в кула по добре,*** долно ти
29
15
 
6
 
! Отговори
plamen georgiev преди 10 години
За смотани *** като българите винаги ще е трудно. Нормалните хора могат да си правят живота лесен и да живеят щастливо. Скапаняците като нас - не.Проклятието на тази гнусна държава е, че изобщо се е пръкнала. 1300 жалки години, виждат им се края, за щастие.
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков Миков....Колко малко му трябва на човек за да бъде щаслив.Ти защо си зинал да лапнеш целия свят .А пък уж си умен човек.Хората се раждат голи и голи си отиват от този свят.
27
3
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Коя е оная *** зад него?...
26
1
 
18
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Символично в същия ден БЕХ, останала по чудо състоятелна държавна фирма, пое нов ангажимент от 620 млн. евро отново към Русия, по заем към "Газпром", с който да финансира собственото си участие в проекта "Южен поток". Този нов заем несъмнено ще последва съдбата на заема за "Белене" - поради прекомерното оскъпяване на стойността на газопровода "Южен поток" инвестицията едва ли някога ще се възстанови и той ще трябва да бъде връщан отново от съществуващия бизнес на холдинга, т.е. от всички българи