Кунева: Реформаторите заедно на избори? Не е изключено

Партиите от блока обаче тепърва ще се допитват до членовете си
Обновена: 5 ное 2013 22:13 | 5 ное 2013 22:00, Веселина Йорданова
41
Кунева: Реформаторите заедно на избори? Не е изключено
Меглена Кунева. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева не изключи съвместно явяване на избори на партиите от Реформаторския блок, като се запазят „физиономиите на партиите“. Кунева обаче подчерта пред БТА, че партиите тепърва ще се допитват до своите членове по тази тема.

Реформаторската инициатива е отвъд коалицията и не засяга само партиите, а целия обществен живот. Това е един от изводите на днешната среща между лидерите на формациите от блока, които започнаха първите официални разговори за трансфрормирането му в траен политически субект.

Още по темата
За мен Реформаторският блок винаги е бил по-скоро реформаторска платформа, отколкото непременно коалиционно обединение, отбеляза Кунева и допълни, че формулата е да има широко гражданско участие и то да бъде трансформирано в енергия за партийния живот в страната.

Според нея Реформаторският блок като инициатива трябва да продължи, а каква ще е формулата за явяване на избори е решение на всички партии в зависимост от това доколко техните членове го искат.

За мен е важно България да се промени и да дадем отговор къде искаме да бъде страната след 10 години, коментира Кунева. Тя отбеляза, че голямата цел на Реформаторския блок и на Движението е да върнат България на пътя на европейското развитие.

По думите й е много важно, че се запазва реформаторската инициатива, без формациите в нея да се явяват непременно заедно, като в същото време коалицията между партии остава като възможност. Кунева припомни, че членовете на "Движение България на гражданите" са поставили сериозни изисквания пред ръководството и тя самата действа в рамките на този мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
ку ку преди 10 години
пи пи
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия пропаднали рИформатори са скрите *** на мутрата от Банкя. само това е достатъчно за да ги заплюе човек
13
3
 
22
 
! Отговори
Мразим ви безплатно! преди 10 години
Абе, тези олигарси, като въпросната Пръмова, не разбраха ли, че не им вярваме и не искаме повече тези стари партии и муцуни?!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който и вярва, сам си е виновен...Аз на "реформаторски" проституиращи не вярвам.
11
1
 
22
 
! Отговори
ЯСЕН преди 10 години
В ИМЕТО НА ВЛАСТТА ,ТАЗИ И С ДЯВОЛА ЩЕ СЕ СЪЮЗИ ,А Е ТОЛКОВА ПРОСТА ,ЧЕ НЕ РАЗБРА - НАРОДА СТРАШНО МНОГО Я МРАЗИ !!!
10
1
 
0
 
! Отговори
2012 преди 10 години
До stan31 Има Дядо Мраз Е Жив и пак ще раздава подаръци.
9
1
 
13
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Като гледам - 10:1 сме против предателите и унищожителите на съвременна България ТУК.Може да се окаже, че сме и много повече.Чудя се колко ли безсрамен трябва да бъде човек, че като пръмова да мине през всички "партии" (разбирай клонинги на БКП), да продаде българската енергетика и после да се изпъчи да бъде избирана. Това не е просто наглост и безочие, това е цинизъм, скодоумие и ексцентрична перверзност според мен...
8
0
 
19
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Кунева,хората протестират и срещу такива като тебе!
7
0
 
18
 
! Отговори
stan31 преди 10 години
Има ли някой който да й вярва още на тази?
6
4
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 заличеният преди 10 години
6 Приемат ги Гоше почти 7% ги приемат и то без да сме влезли все ощев предизборна ситуация , без да са представили конкретна платформа а само насоки и принципи , без да са се организирали все още , без да са предсавили на обществото своето предложение за Премиер на страната , и това ще стане , всичко по рреда си.
5
2
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Тези приема ли ги някой на...сериозно и какво ще...реформират в обрулената ни държавица.Всъщност,за...обрулването й,са виновни и те в предишните си политически...превъплъщения.А сега си мислят,че народът ги чака като...месии и спасители;то бива нахални...същества,ама тези...рИформатори удариха тавана.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак на власт иска... Много са гладни, брей, и то след толкова лапане!!
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРУГАРКАТА ПРЪМОВА ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. ХЕМ ГРОЗНА ХЕМ И НАХАЛНА. С КЕФ ДА И ГО НА.УТАМЕ ОТЗАД ДА И УМРЕ ПУ.КАТА ОТ ЯД.
2
2
 
29
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Малиии стиснатите устенца на Другарката, дето първо превзе БКП-Политбюро, а после продаде АЕЦ, много са убави бре! Какви ли *** е правила, прави и сега Другарката Пръмова!Кой от Вас мисли, че тя мисли за БГ-народеца? Да тури тукпо един михус. Който мисли, че прумова е предателка и корумпе - да тури тук по един плюс (+)!
1
1
 
31
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 10 години
Пу мамати т и гнусна твар.