Разумните в БСП искат да сдадат властта, смята Радан Кънев

"Няма драма, Реформаторският блок не е пред разпад"
60
Разумните в БСП искат да сдадат властта, смята Радан Кънев
Лидерът на ДСБ Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Реформаторският блок не е пред разпад, няма драма със „Зелените”, увери лидерът на ДСБ, която е част от обединението, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по Нова телевизия.

Според него по принцип не може да се очаква, че „Зелените” ще се явят с партии от десния център на европейски избори, защото политическите семейства са много различни. „Зелените” потвърдиха, че нямат мандат да участват заедно с Реформаторския блок на европейските избори. Продължаваме да работим заедно по всички приоритети на блока, което е най-важното, защото става въпрос за национални приоритети”, добави Кънев.
 
Относно слуховете, че ГЕРБ и ДПС ще направят коалиция, която ще постави Цветлин Йовчев на премиерския пост, той коментира, че няма повече информация от тази, появила се по медиите.

Още по темата
„При всяка положение има ясни знаци, че мнозинството в БСП си дават сметка за загубите от задържането на властта. От първите дни на правителството разумните хора в БСП виждат на каква цена задържат властта и искат да се оттеглят преди изборите. Тепърва започват големите социални проблеми, а там са и обещанията на БСП към избирателите, където лъжата е още по-голяма. Първа политическа сила с под 17% от гласовете, без да печели нищо от това, че е в управлението, може да очаква добри резултати единствено при предсрочни парламентарни избори сега. Те ще го търсят сега, за да няма катастрофа след зимата”, категоричен бе Кънев.
 
Лидерът на ДСБ заяви, че Реформаторският блок задържа стабилно третото място при евентуални избори. ”Не трябва обаче да сме доволни с това. Доброто начало е ясно, но са нужни следващи крачки, за да спечелим още повече доверие. В последно време виждаме спад в доверието към ГЕРБ и БСП, докато ние задържаме постоянно ниво”, добави Кънев.
 
„99% съм сигурен, че нито един от първите два мандата в следващия парламент няма да получа подкрепа. В настоящия момент – от последните 2-3 седмици, се вижда, че ГЕРБ не върви в насока и не извършва тази промяна, която да позволи да работим заедно. Надявахме се те да се поучат от провалите си и да станат модерна европейска десница. ГЕРБ обаче сега върви в посока да става национал-популистка партия. Това пролича особено много при гласуването за мораториума на продажба на земя на чужденци. Ние не можем да се сближим с ДПС, защото те си измиват имиджа заедно с „Атака”. Тези партии са ясни, но десните избиратели в България очакват нещо от ГЕРБ, което не получават. Ние сме безкомпромисно проевропейски – не искаме България да бъде в ЕС, а искаме Европа да бъде у нас", каза лидерът на ДСБ.
 
„Ние не искаме България да е кварталният хулиган на Европа, който надува мускули на ЕС“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А разумните 'реформатори' бягат от реформаторското общежитие.
12
3
 
10
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Разум в БСП??? "Един мъж имаше в БСП и той напусна" (по адрес на Татяна Дончева)...
11
2
 
3
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 10 години
До ЛуциферСилно се съмнявам, че ще го направят.
10
4
 
12
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Наистина е разумен,но като знам,че при първа възможност ще се прегърнат с ББ и пак старата песем
9
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умен човек е Радан Кънев и макар да е под крилото на политик от старта генерация, той е един от най-читавите политици в момента. Не съм гласувал за ДСБ, но уважавам тези, които го направиха.
8
6
 
11
 
! Отговори
напрао страотно! преди 10 години
Ами то разумни в бесепето няма! Там са сбирщина от убийци и крадци, готови за пари дори себе си да гръмнат. Както го и правят...
7
9
 
12
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 10 години
я как сте се разписали от позитано :DСтрах ли ви е ,че сгъвате цирка, признайте си ?Правителство, което е почнало с 21% подкрепа на населението и в момента има 16%, няма никаква логика да управлява. И е най-простото и логично нещо да има нови избори. А резултатите ще са същите само в мечтите на гей станишев.
6
3
 
23
 
! Отговори
национал-радикал преди 10 години
Това не е ли евроджихадиста Рамадан Кънев? Вчера неговите поконници палиха свещи за *** дето разпра Вики.
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стари мутри - реформатори! Голяма смешка!
4
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А неразумните искат да ви закрият час по-скоро - няма такова явление като деформаторския блок - турски националисти, леви социалдемократи, леви зелени, бояджии от различни партии, национални предатели и ...Костов!
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***......КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ!!!!!
2
6
 
23
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Ха ха и какво, да ви я дадат на вас ли, които сте не по-малко отговорни за краха на страната??? Айде бегай се скрии.
1
6
 
30
 
! Отговори
герп преди 10 години
Смятай, не са започнали, а вече се размирисаха ...