ГЕРБ отвърна на удара, атакува полетите на предишните

Депутати настояват пред Цацаров за разследване между 2005-2009 г.
Обновена: 7 ное 2013 11:36 | 7 ное 2013 11:34, Веселина Йорданова
39
ГЕРБ отвърна на удара, атакува полетите на предишните
Снимка: архив, Булфото

Депутати от ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал за разследване на управлението на „Авиоотряд" 28 и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 - 2009 година.

В него те настояват прокуратурата да разследва за закононарушения при управлението на звеното.
Депутатите сигнализират главния прокурор Сотир Цацаров и за нарушения при сделката за закупуването на 2 нови самолета „Еърбъс 319" за нуждите на „Авиоотряд" 28.

Още по темата

Както Dnes.bg писа още вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви намерението за внасяне на сигнала.

"Наглостта на Тройната коалиция е толкова голяма, че се опитват да отклонят вниманието от важни обществени теми като нелегалните имигранти, задаващата се финансова и икономическа катастрофа, тегленето на необезпечени заеми, растящата безработица, падането на нивата на БВП, безумните назначения, вътрешнопартийните скандали на най-високо ниво в управляващата коалиция с откровени лъжи и измишльотини, които чухме днес в Народното събрание“, написа Борисов във Facebook.

Като причина за решението той посочи отказа на управляващите да разгледат дейността на "Авиоотряд 28" по време на управлението на тройната коалиция.

Вчера за пореден път полетите на властта с правителствения "Авиоотряд 28", както и с летателните средства на МО, скараха депутатите.

Временната анкетна комисия за разследване на всички данни около използването на правителствения Авиоотряд и летателните средства на отбраната представи доклада си пред пленарната зала. Председателят на комисията Венцислав Лаков от „Атака“ настоя докладът да бъде изпратен на главния прокурор.

Комисията трябваше да провери кога, по какви дестинации в страната и чужбина, с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на средства са били ползвани самолети и хеликоптери на авиоотряда и МО в периода от август 2009 до март 2013 година.

От ГЕРБ пък отговориха на нападките, като зададоха въпроса как са били закупувани самолетите на Авиоотряда по време на тройната коалиция и заявиха, че периодът на проверката е трябвало да бъде по-дълъг, за да има период за сравнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
геро преди 10 години
да питат и за коня на хан Аспарух
11
1
 
19
 
! Отговори
чарли преди 10 години
Къде бяхте преди три години ?
10
25
 
10
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Добре, че беше управлението на Бойко да разбута и размърда нещата в държавата в положителна посока. Той се вслушваше в протестите на хората и им показа, че има смисъл от тях. Преди това никой не ги чуваше, а раздигаха седенките и ни люлееха в люлката на заблуждението, а ние дремехме полубудни. Никога повече управляващ няма да може да си прави каквото пожелае. Хората вече са будни и БДЯТ! Мерси, Боче!
9
11
 
23
 
! Отговори
гсугаерени михайлов преди 10 години
Ало, гербаджийските мутри! Къде спахте 4 години, докато властта беше ваша? Защо тогава не подадохте този сигнал за злоупотребите на Тройната коалиция, по отношение на авиоотряд 28? Защо бе, мутро банкянска? Сега, и да се п равиш на интересен, ставаш по-жалък и по-смешен, откоркото си в действителност! Корумпирани неграмотници, негодници, бандити и чиста проба простаци, нали бе, Сугарени?
8
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-неприятното от всичко е, че след управлението на ГЕРБ, никога в България не е имало такава мизерия, никога не са били разградени по този начин всички институции, никога не е имало такава омраза в обществото между отделни негови групи, никога Здравната каса не е била с милиарди назад. Този човек с голямата глава, не бива да бъде допускан до властта по никакъв повод. Хора, мислете и бдете!
7
6
 
8
 
! Отговори
Бигуй преди 10 години
Познатият стил на Братя Борисови и техните мини-фюрерчета. Вече е задаван въпросът, дали евентуални нарушения и престъпения на Братя Борисови биха могли да се оневинят, тъй като подобни нарушения и престъпления са били извършвани и при Тройната коалиция. Настоявам да се види всичко, свързано с "Авиоотряд 28" по време на Тройната коалиция. Сигурен съм, че ще станем свидетели на голяма словосхватливост както от страна на Авиоотряд 28, така и от други страни.
6
10
 
17
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
продължение... та каквито и оправдания да измисляте истината е една-ГЕРБ само на думи са добри като се стигне до правене на нещо там не ги търси!
5
10
 
23
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Киро кофражиста 3Това че другите са летели, няма нищо общо бе Кире. Въпроса е че е използвал самолетите сякаш са му собствената таратайка! Както и да развозва третодивизионни отборчета за да рита мачле с тях! За това става дума! Отделно ако толкова е имало проблем с тези Еърбуси защо не направи нищо докато прокурора беше негов и по време на неговото управление за 3,6 години а едва сега реагира сякаш са го изправили в ъгъла? С една дума каквито и оправдания да измислиш ти или някой друг ....
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов да върне похарчената народна пара ! Това , което е вършил е престъпление , за което трябва да лежи в затвора , а не в покоите си в Банкя !
3
3
 
20
 
! Отговори
слънцето преди 10 години
Излезе на практика, че ГЕРБ не са слизали от тия скапани самолети!
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе всички в парламента да си направят задружно по едно харакири и това е! p.s. Преди това да си завещаят имането на държавата, от където е откраднато.
1
7
 
37
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Защо чак сега се появяват тези сигнали ? Като сте имали нужните доказателства да сте повдигнали тогава обвинение. Можеше да има и осъдени,г-да от ГЕРБ ,управлявахте сами държавата.