ДАНС рови в ДАНС за теч по казуса "Бисеров"

Вътрешна проверка търси дали някой и кой е изпял за случая
Обновена: 8 ное 2013 18:16 | 8 ное 2013 17:04,
46
ДАНС рови в ДАНС за теч по казуса "Бисеров"
Снимка: архив, Булфото

В Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е разпоредена и се извършва вътрешна проверка заради твърдения за нерегламентирано предоставяне на класифицирана информация, съобщиха от пресофиса на родното ФБР.

Още по темата
8 ное 2013 07:00
217

Припомняме, че по-рано днес бившата дясна ръка на Ахмед Доган – Осман Октай, обяви, че генерал от ДАНС е бил в събота в Сараите на Сокола и му е изпял за далаверите, които върши неговата дясна ръка – Христо Бисеров.

Шефът на родното ФБР Владимир Писанчев определи като абсурдна информацията и допълни, че разследването срещу Бисеров няма връзка и с "Южен поток".

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък обвини зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че е имал достъп до класифицирана информация по казуса "Бисеров", която е разгласил преди официалната информация на прокуратурата.

Преди официалното съобщение от прокуратурата Цветанов обяви, че според него досъдебното производство срещу Христо Бисеров е заради парични преводи между различни страни.

От ДАНС са категорични, че проверката е свързана с постъпили сигнали за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система от Христо Бисеров.

"Всякакви други информации, тиражирани към момента, са спекулативни", настояват от спецслужбата.

Из медиите вече втори ден се тиражират сумите на преводите, заради които Христо Бисеров приключи скоропостижно с политическата си кариера.

Според някои публикации става въпрос за три мистериозни превода за $315 000 и €130 000 от негови сметки в Швейцария към сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
хмммм преди 10 години
Да не би Октай да е в грешка и генерал от НСС да е посетил Доган?
39
0
 
1
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
А това, че от гледна точка на нормалността живеем в жалка, корумпирана и престъпна държава - мисля за никой няма съмнение.Държавните институции и лицата в тях работят изключително за интересите на групировки, партии и др. престъпни кланове.Занимават се с тормоз, изнудване и търгуване с класифицирана информация. Само си спомнете, че Хамстера 'изгубил' няколко класифицирани документа, а ... 'гражданинът' Алексей Петров ги намерил?!За каква държава, за какви 5 лв става въпрос?!
38
0
 
3
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
По закон спецслужбите са в пълното си право да обискират сараите на почетния председател, тъй като според твърденията на Лютви Местан, Бисеров за последен път е видян жив именно там!
37
0
 
2
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
ДАНС търсила в.. ДАНС?!Това е толкова абсурдно, колкото да сложиш тенджера на главата и да се набираш на дръжките и!ОчевАдно е че и Бисеров, и Доган, и Местан и Цветанов са знаели предварително на къде отиват нещата. За Цветанов: той все пак е бил 4г. МВР шеф!Големия въпрос е КОЙ предупреждава Доган, Местан и Бисеров, та последния да си даде спешно оставка с цел да НЕ излезе, че председател на НС и зам. лидер на ДПС "пере пари" , а просто лекето Бисеров!Всеки може да си отговори.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо ДАНС първо не изрови къде е Бисеров ???
35
0
 
1
 
! Отговори
sova преди 10 години
PROKURATURATA DA SE SAMOSEZIRA I DA RAZSLEDVA ZCQLOTO DPS -BURUTO ,DOGAN ,MESTAN ,PORADI VISOKIQ POST NA BISEROV - ZAM NA DPS , ZAM NA NARODNOTO SABRANIE I PREDSEDATEL NA PRAVNATA KOMISIQ . ZAVISIMOSTTA NA DPS ,NARODNOTO SABRANIE I PRAVNATA KOMISIQ OT BISEROV TRQBVA DA SE PROVERI ZA SERIOZNI KORUPCZIONNI POSLEDSTVIQ KAKTO IKONOMICHESKI TAKA I NACZIONALNATA SIGURNOST NA BG. -PREDVID POSTOVETE NA BISEROV V DANS , I KOMITETA ZA SIGURNOST....
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dans sa edna krypna agebcia ot alchni moshenici ot ministara do nai dolnia otdel na stryktopata ,rakavodena ot direkcii i direktori manipolirashti ymelo lichnia sastav koito i niama poniatie za kvo stava vapros,kypeni ot dogan predali rodina i narod za pari i vlast.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох, дано евреите и Мосад да ни помогнат щото не виждам друг...и да имаме кадърни и качествени хора СИСТЕМАТА не ги допуска до ръководни позиции и те нищо не могат да направят. По върховете са гейове и изменници, а ние не искаме да си цапаме ръцете и да гориме в Ада. Никакво не е! Бог да пази България!
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАНС рови в ДАНС, това ми прилича на някаква форма на самозадоволяване...Тези писанчовци няма ли кой да ги контролира, примерно някой ветеринар? М?
31
11
 
7
 
! Отговори
Законно преди 10 години
Бисеров е нарушил законите:1. Няма право да превежда пари от една своя сметка в друга своя сметка - жестоко нарушение на баковите транзакции???!!!!2. Не може да превежда пари от себе си към сина си - жестоко нарушение???!!!!3. Преведените суми са колкото за 1-2 апартамента - крупни суми за превод. Справка вижте колко пари беше превел Рсенчо за закупуването на имотчето си в Гърция - тогава не ревяхте? Е щом е Росенчо -може, но друг -не!Поредните нафталинки за отклоняване на вниманието.
30
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
В случая цялата дандания е с цел провокация на анти-политически настроения, с цел определена политическа групировка да се вмъкне във властта! Може би Сава е станал прекалено алчен и другарите стрелят, но не във въздуха или край ушите а в краката. Защото отстреляха зам председател на парламента. Да не пропускаме и слуховете които се появиха за нова коалиция ГЕРБ-ДПС и БСП побръзаха да пуснат тежката артилерия. Нови изброи - няма да има. Защото всички в парламента ще загубят места...
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От момента на атентата в Сарафово конака на Доган с всички замесени български политици се следят отвън от чужди разузнавателни централи. ДПС депутата Бисеров е установен като лице към което се движат капитали с финансиране от радикални ислямски терористични фондации и клонове на Ал-Кайда.Станишев отива мин.седмица в Израел начело на делегация на ПЕС и се среща с вътрешния им министър.Късно вечерта миналата сряда той получава ПАПКА от израелците в която Мосад ЦРУ.... описват за ДАНС и МВР в опустошителни детайли схема за финансиране и разпространение на радикален ислямски тероризъм в България и
28
1
 
5
 
! Отговори
。 преди 10 години
Най-жалката и бездарна служба е това. Пълна с мързеливи и корумпирани *** и пръчове.
27
0
 
24
 
! Отговори
Х преди 10 години
ЧУЖДИТЕ СЛУЖБИ РАЗКРИХА БИСЕРОВ,ГЪРЦИТЕ ХВАНАХА КАСАПИНА АРАБИН.НАШИТЕ СЛУЖБИ СА ДА ПРЕДОПРЕЖДАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ САМИ.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДАНС рови в ДАНС за теч по казуса "Бисеров""-Демек от пусто в празно ашколсум!!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има едни големи порове, които "владеят" и контролират с проституиращите си мозъци ежедневието на хората. Правят го с нездрави цел. Това ДАНС ли е? Или е *енската служба на никаквите? Не става да си зависим от гробища и да владееш. Последните левчета за какво да ги дадеме, бесната? Или е време да минат с огнехвъргачките да обезпаразитят? Ба това падение! Излишъци умрете! Няма кой да се излъже да си даде парите вече. *** с ум на пор! Акакво унижение е само да се пишат коментари тук.
24
7
 
3
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 10 години
Каквото Бисеров беше при Костов, туй Цвинокио беше при Буда ..... и двамата осребряваха наркотици, контрабанда и проституция ....Чакаме резилтата и за Цвинокио !!!!!
23
5
 
3
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Ами ДЕСИ Цвинокиова...... там е раровено апартаментчето
22
3
 
2
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Тодор Живков защо не е в Затвора? Главната прокуратура започва срещу него 5 дела.През 1990 г. е образувано дело за насилствената смяна на имената на българските турци и принудителното им изселване от 1984 г. до 1989 г. В периода до 1998 г. Върховният съдвръща делото 4 пъти за доразследване във Военната прокуратура.На 25 февруари 1991 г. започва процес за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 год. лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво му са милионите, като трябва цял живот да се крие? И хитлеристките престъпници са смятали, че са недосегаеми в Южна Америка, но ги откриха и осъдиха.