Парите на Бисеров - от нагласени сделки за приватизация, предположи Каролев

При липсата на прозрачна съдебна система е възможно да се стигне до натиск от политици
11 ное 2013 10:14, Бойчо Попов
12
Парите на Бисеров -  от нагласени сделки за приватизация, предположи Каролев
Владимир Каролев. Снимка: архив Булфото

През миналата седмица се разрази един от най-сериозните политически скандали в последно време - обвинения за пране на пари, повдигнати срещу Христо Бисеров. Днес Владимир Каролев обясни пред „Нова телевизия”, че тези суми могат да идват от сделки за приватизация.

Икономистът обясни и откъде обикновено могат да идват подобни суми. 

Един от течовете са именно пари от нагласени сделки за приватизация и търгове за обществени поръчки. „Второ перо са подкупи за назначения в държавната администрация”, обясни още Каролев. Според него суми идват и от „съдействие” на политиците да решат някакъв съдебен проблем.

Каролев е категоричен, че при липсата на прозрачна съдебна система е възможно да се стигне до натиск от страна на политици.

Обикновено парите се получават или в брой или се превеждат в офшорни или анонимни сметки в чужбина. За да не бъдат проследени с тях се купуват имоти, дялове в компании или просто се харчат, допълни още икономистът.

„Подозирам, че парите на Христо Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация и след това рециклирани във фотоволтаици”, коментира Каролев и допълни, че близки на политика имат дялове в 12 фотоволтаични централи.

Според него работническо-мениджърската приватизация е била един от познатите начини за финансиране на политици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Разведка в действие преди 10 години
Абе, ***, смя Ви се от сърце...От оня *** който пише "милиЯрди" до някакъв си идеолог който се празни тук. С една думичка ще Ви го кажа: Парите идват от ВЪН. Ха сега се сетете за какво иде дума. Ако , стопляте..проблема Ви е персонален. Завлядяването на българската територия е един дълъг и сериозен процес.Това бе жокер за нестоплилите.
10
0
 
6
 
! Отговори
егати държавата преди 10 години
Вижте само какви хора са в парламента в управляващите ДПС. Петър Ангелов,btvnews.bg/article/bulgaria/tsatsarov-poiska-ot-ns-za-svalyane-na-imuniteta-na-petar-angelov-ot-dps.htmlЩерьо Щерев btvnews.bg/article/kriminalno/glavniyat-prokuror-shte-poiska-imuniteta-na-deputata-ot-dps-shterio-shterev.html депутати от ДПС със свален имунитет за източване и пране на пари милиони левове.Тези хора обаче продължават да си получават заплатите като депутати.Бисеров пък ги е вкарал в парламента.
9
7
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До За БисеровРазкри го "чужда приятелска служба"! Коя ли?Разкри го ЦРУ, за да клати правителството и да накаже този, който иска да вади кирливите ризи на Боко! Защото ако некой не знае, Боко е човекът на американците в България! За сега. Янките обичат прости и алчни за слава, власт и пари политици в банановите си колонии, защото лесно се управляват. И само те могат да им вадят далаверите, когато не слушат. И Бисеров им беше палаш, докато беше в СДС ама после го разлюбиха. И Боце това го чака
8
3
 
2
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 3Кво ДПС, кво БСП бре ***! Бисеров натрупа парите си по времето на СДС, когато беше главен секретар на партията и отговаряше за финансирането й! Кристално чист демократ и капиталист, без никакви връзки с БКП и ДС от стария режим, един от главните идеолози на либералния капитализъм!Друг е въпросът, че либералният капитализъм е точно това - куче влачи рейс!Тука нема ни БСП, ни БКП, ни комунисти, ни онанисти! И да не разлюбят Боко от ЦРУ-то, щото тогава какви сметки ще излезнат
7
7
 
1
 
! Отговори
За Бисеров преди 10 години
И все пак само по време на сегашното ПРавителство го разкриха. Нека Прокуратурата да си свърши работата, но без компромиси към този вече станал крупен ..? Как да го нарека, с много еритети за изброяване, както и далаверите и влияния, които е упражнявал! Рано е за Оставка на цялото правителство! Мисля, че работят, макар и в тази трудна ситуация с ежедневни протести. Помислете си кое друго правителство ще ви оправи или старата песен на нов глас!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и са ко ша прайм?!
5
0
 
10
 
! Отговори
уеишк преди 10 години
Говори от личен опит !!!Неговите пари като са от такива зделки си мисли че и другите са като него!!!Ако си бяха такива пари ,доган щеше да ги прибере и никой нищо нямаше да направи!Тези пари са нещо много специални за да бяга и доган от тях.
4
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Анонимен,двата милиярда от къде са бе каролев,той поне не участва в приватизацията.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vesko02НА ВСЕКИ 9 ОТ 10 ОТ ДПС И БСП СА С ТАКИВА СМЕТКИ И ОФШОРКИ И ЕЛЕКТОРАТА ДЪРЖИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vesko02Не, н(всичките са в кюпа.
1
0
 
27
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
"Парите на Бисеров" ,това единичен случай ли е ?