Правителството спре ли работа, хаосът става пълен!

Случващото се е притеснително, призна Хасан Адемов
Обновена: 13 ное 2013 10:09 | 13 ное 2013 09:38, Красимир Ангелов
42
Правителството спре ли работа, хаосът става пълен!
Хасан Адемов. Снимка: БТА

"Това, което се случва вътре и извън парламента, е притеснително, но кабинетът трябва да прави това, което е заложено в програмата на правителството на Пламен Орешарски", заяви социалният министър Хасан Адемов пред БНТ.

"Докато имаме парламентарна подкрепа, ние трябва да изпълняваме своите задължения, защото проблемите, които стоят пред държавата, са изключително сериозни и ако правителството спре да работи, това означава, че хаосът ще бъде пълен", подчерта той.

Министър Адемов призна, че обстановката в която се работи в парламента, е изключително тежка и на "никого не е приятно да работи в такава обстановка". "Но ние сме задължени да работим, защото държавата не може да спре, например не можем да спрем пенсиите", отчете социалният министър.

Още по темата
По думите му очакванията след близо 4-годишното замразяване на по-голямата част от социалните плащания, както и очакванията на отделните съсловия и браншове са изключително завишени.

"Желанието на екипа на правителството и лично моето е всички пенсионери да получат коледни надбавки, но очевидно е, че няма как това да се случи, защото става въпрос за огромен финансов ресурс, с който в момента правителството не разполага", уточни Адемов.

Той отново потвърди, че ще има коледни  добавки за пенсионерите с размер на пенсиите под прага на бедност, който за следващата година е 251 лв. Става въпрос за милион и 14-15 хил. пенсионери, пресметна социалният министър.

"Знаете, че Народното събрание дари 12 млн. лв. главно за пенсионерите", посочи още той.

Социалният министър коментира и случая с неговия бивш съпартиец Христо Бисеров, който е разследван за финансови измами. Адемов обясни, че ако има някакъв проблем, прокуратурата трябва да докаже какъв е проблемът и да вземе съответните мерки.

"Няма политически чадър, нито пречка от страна на ДПС, нещо което не се случваше в последните години. Нали си спомняте, че след случая с Мишо Бирата, след случая в Банкя, нещата не стояха по този начин. Сега прокуратурата се занимава съвсем в рамките на закона с този случай", посочи Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
25
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Ах горките те в парламента трудно им било. Определено това са дни които ще останат в историята на България - такова потресаващо лицемерие не мисля е имало до сега.Представете си тази колосална сума от 12 мил. лева., ами те пенсионерите ще лепят пари като тапети както е тръгнало. ...а за нелегални имигранти 260 мил. лева (нещо подобно беше сумата). Народни избранници както и да ги гледам.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До даАбе *** на кое викаш полицейщина че ще дойде това снощи какво беше ***
16
2
 
23
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Тоя Адемов е голям ***...какво правителство?...само вие си мислите, че имате правителство....от това, което е сега няма по-голям хаос.
15
25
 
2
 
! Отговори
да преди 10 години
изключително точен коментар...не съм привърженик на това правителство,но то е по малкото зло,пред това,което предстои за страната...идването на власт на др.олигархична група и по алчна и по нагла от тия..народът не иска повече патологична борисовщина...сиреч полицейщина гарнирана с голяма доза тъпотия,алчност и шизофрения..борисовщина означава тежка форма на политическа шизофрения..
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Знаете, че Народното събрание дари 12 млн. лв. главно за пенсионерите", посочи още той. А къде всъщност са парите за пенсионерите? Те не искат дарения.Дайте им това,за което са се трудели цял живот.
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази теза е манипулация.Това правителство е нагло и антинародно .Време е да подаде оставка, а ДПС и БСП да се забранят като партии.
12
1
 
25
 
! Отговори
искрен преди 10 години
хаосът е сега
11
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството спре ли работа, хаосът става пълен!Оставка бе ***!!!! И Февруари като спря работа правителството ,кво стана...дойде служебен кабинет......Ние на хаос сме свикнали,няма да ни е за първи път....Подайте си оставката ***.........
10
2
 
25
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Как не ви е срам, да водите непрестанна пропаганда за прогонване на българите от прекрасната им земя, долни комуно- мекерета на БКП. Така ли не се и наплюскахте, а сега окончателно гледате да прогоните окончателно оттук умните и почтени българи, които не *** във вашето гърне, за да не ви пречат на далаверите.
9
27
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Точно пък Хасан не е ***.. Личи си като ти се наложи да посетиш болница.. на умните и красиви българи болницата им в Разград е *** затова всеки предпочита болницата в Исперих..ДПС може да са всякакви но Адемов е много честен човек който изпълнява обещаията си.*** сте вие продалите се за 30 лева на Б.Б.
8
9
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
сега да дойде ББ - една година ще маха "червените" и ще слага неговите хора. те пък ще протестират. тази година ще бъед загубена. посел на избориет за кмет властта ще се смени.
7
10
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
не няма да я решиЯ си представете, че сега има избори и изберем БСП с още по-голямо мнозинство - нови протести ли ще има.Ами ако изберем пък БСП - ДПС да докарат 30-40 хиляди души от кърджали и хасково - те да протестират. с протести не се решават нещата а с дебати и гласуване.Нужна е кръгла маса, всичик партии да се обединят около идеи каков ни е нужно в следващите 10 години като външна вътрешна, здравна полотика и енергетика. Вмесот това всеки гони реваншизъм.
6
1
 
25
 
! Отговори
червен болкук преди 10 години
Трябваше да подадете оставка при опорочаване на изборите .Тогава казвахте че щяло да има хаос.След това трябвало да се упавлява спешно че ще се загубят европари .Пак не подадахте оставка .Сега ни плашите с хаос. А бе я си е*** майката и се майхайте от властта мръсни червени кърлежи.
5
1
 
39
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Хаоса вече е пълен, Асане! Подавайте си оставката, защото яйцата ще се превърнат в камъни и тогава ще стане много лошо. Вече проляхте студентската кръв, каква наглост и безочие демонстрирате, *** мръсни!!
4
2
 
33
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Защо бе фес? Защо ще настане хаос? Защо, когато трябваше вие да заграбите властта, нямаше опасност от хаос, а сега има? Кой плашите с подобни безмислици? Избирателите си, *** *** и изкуфели пенсии, все хора без образование и без мисъл, друг, който да ви повярва няма!
3
4
 
30
 
! Отговори
BUDITEL преди 10 години
ОСТАВКАТА 6ТЕ РЕ6И ПРОБЛЕМА
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига сте плашели хората не сте първото правителство което дано падне по скоро
1
3
 
26
 
! Отговори
az преди 10 години
xasan vun turska ***