Йотова: Не е важно колко са били, а защо дойдоха

Тя и Цецка Цачева отказаха да броят привържениците си
Обновена: 18 ное 2013 10:49 | 18 ное 2013 10:11, Камелия Цветанова
213
Йотова: Не е важно колко са били, а защо дойдоха
Илияна Йотова съ сестра си Румяна Тодорова. Снимка: Булфото, архив

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова и народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева отказаха да броят колко привърженици на двете партии са излезли на митингите в София и Пловдив в събота, за да подкрепят в исканията им.

„Това беше митинг не само на две партии, а на много други хора, които дори нямаха никаква партийна принадлежност и дойдоха да подкрепят това правителство. Хората дойдоха с чисто сърце и душа. За мен и пет души да се съберат на площада, ако посланието е достатъчно сериозно към нашето общество – това е достатъчно. Много по-важни са посланията, с които дойдоха хората. Нямаше нито едно послание, което да е „анти”, заяви Йотова по Нова телевизия.

Още по темата
„Хората усетиха, че не са сами, получиха самочувствие, защото по места те продължават да са заливани от една грандиозна манипулация, която върви от месеци насам, защото видяха, че има много хора, които подкрепят правителството”, допълни евродепутатът.

Цецка Цачева обясни, че е нормално е партията, която е в опозиция, да организира митинг. „Шест месеца не го направихме, за да не бъдем обвинени, че ние нагнетяваме сложната политическа ситуация, но трябваше да го организираме, защото хората, с които се срещаме, настояваха за това“, добави тя.

Цачева попита Илияна Йотова къде са били младежките структури на БСП.

„Това е най-голямата глупост, която изрекохте. Младежката организация на БСП е един от организаторите на протеста. Грижете си се за вашите млади хора”, отговори Йотова.
 
В отговор на въпрос на водещите дали ще признаят, че както на единия, така и на другия митинг е имало хора, които не са знаели защо са там, Цецка Цачева категорично отрече заради механизма на уведомяване.
 
„На всеки партиен офис е имало съобщение желаещите, които искат да присъстват, да се запишат”, допълни тя. 

„България в момента няма нужда от предсрочни избори. Кабинетът трябва да свърши много важни неща”, заключи Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
0
 
! Отговори
до 204 преди 10 години
Не се справяш добре като провокатор. Пиши по-награмотно за да изглеждаш такъв, за какъвто се представяш.
182
3
 
7
 
! Отговори
Хрис преди 10 години
"Йотова: Не е важно колко са били, а защо дойдоха"То се видя бе Йотова! Те не знаеха защо са дошли......мнооого сте жалки!
181
2
 
7
 
! Отговори
дидо преди 10 години
Лельо,като сте толкова сигурни в победата и в хората си ,що не се явите на избори ,пък тогава да си мерим каквото и да било ? Ще ядете бой като маче от дирек !
180
16
 
0
 
! Отговори
22 преди 10 години
Жалки "демократи", май много Ви е заболяло от митинга в София и се чудите на кого да го излеете. Е, видяхте ли, че има и хора с друго мнение. Това ,че някой нещо не знае го показаха "ранобудните". Жалко , че учат за вишисти, когато елементарни неща не са им ясни. Щели да съботират лекции на преподаватели, които не ги подкрепили, е това вече е "демокрацията" им. Сега тези преподаватели да им напишат по една тлъста двойка и т.н. може да продължи до безкрай. Типично по български.
179
3
 
9
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
Йотова, това ти умозаключение защо не възникна за тези които излизат вечер от повече от 150 дни? Моля те да се смилиш над зрителите и да не се показваш повече по телевизията че ще ни умориш от смях.
178
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важно е защо дойдоха?Дойдоха, за да не ги уволнят от работа червените им кметове.
177
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ПАРИТЕ И МИЗЕРНАТА ХРАНА. БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРОДАЖНИЦИ И НИЩО НЕ СТАВА ОТ НАС ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.
176
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо дойдоха ли? За да се разходят до София и за около 50лв - едната част от тях. Останалата дойдоха защото са ***. И много ви моля от сайта не показвайте повече тия две плашещи уроспии заедно. То бива грозотия ама тия плашимири ще ме стресират и дано не ги срещна някъде по здрач.
175
6
 
17
 
! Отговори
българин преди 10 години
Има нещо което няма да забравя-протеста на преподавателите.Те бяха застанали пред полицаите със снимки на бити от полицията студенти.Как не ви е срам господа управляващи?Дотолкова съм отвратен,че ще гласувам за партията която ще постави БСП извън закона ако дойде на власт.Ето това е моят избор и ще бъде докато съм жив или още има БСП!
174
5
 
34
 
! Отговори
Уморен преди 10 години
Хора, за съжаление нямам време да чета мненията, които сте дали и се извинявам ако повторя накого, но:Присъстващите на митинга въобще не знаеха за какво са дошли и кого защитават. Някои дори не знаеха кой е министър председател!?!Изумително! Знаеха само, че са "дошли да правят стачка".Не знам по коя телевизия го гледах, но просто съм изумена от наглостта на управляващите. Пълна излагация, но най-лошото е, че не им пука!Е не може вечно да е "Всяко чудо за три дни"! Народът ще избухне накрая.
173
3
 
33
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Правилно - не е важно количеството, а качеството. В дадения случай качеството беше под нулата.
172
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази до другарката Йотова не е ли онази, която за втори път беше поставена и доказа, че не става за НЗОК? Род рода не храни, тежко му, който я няма!
171
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ви едно предложение: БСП да се преименува в БЦП /българска *** партия/. Това е реалното. За нея гласуват само пенсионери и ***, защото им плащат. Няма ли го *** - няма я и БЦП.
170
3
 
26
 
! Отговори
българин преди 10 години
В сайта "Вевести.бг"пък има снимки кои са дошлите на митинга.Не се нуждаят от коментар.А днес пък шефове на 36 софтуерни компании са поискали оставката на Орешарски.Браво на софтуерните инженери,аз съм с тях,а не с тези дето дойдоха да крепят Орешарски.Предният път когато ги бяха докарали,те отишли при протестиращите,взели си кафе и почнали да викат"Оставка".За тях това е била една разходка до столицата.На бас,че поне половината не са и чували за Орешарски,Станишев и Местан.
169
3
 
20
 
! Отговори
xxx преди 10 години
егати наглите ***!!!
168
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-жата Йотова е отражение на българската деиствителност.Не е важно какъв си ,какво можеш и знаеш,а с кого си преспал!След като преспа на правилните места тя от *** теливизионнен говорител стигна до евродепотат!Естественно прихвана и някои комунистически болести: безочие,наглост,безсрамиее,надменост,крадливост и др. които са нелечими и водят до тежки психически отклонения
167
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не е важно колко са били, а защо дойдоха". Аз допълвам: защо те не разбраха защо са дошли?
166
2
 
22
 
! Отговори
иван преди 10 години
въпросът е как като дойде на власт и сестра ти стана шеф на касата
165
3
 
23
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Гьонсуратлъка, дебелоочието и наглостта да издигнати в култ в БСП. И то май митинга беше на ДПС, над 70% бяха *** и говориха не много добър български... и не знаеха точно защо са там.
164
3
 
17
 
! Отговори
Как защо дойдоха? преди 10 години
Кебапче. Ромите и пенсионерите само това чакат. Някой да ги разкара до София, и да им купи кебапче.