Камелия Лозанова: Не съм освободена!

Премиерът не поставил въпроса за оттеглянето й
Обновена: 19 ное 2013 13:51 | 19 ное 2013 13:50,
19
Камелия Лозанова: Не съм освободена!
Камелия Лозанова. Снимка: Агенция по заетостта

Камелия Лозанова не е официално освободена от поста си на директор на Агенция по заетостта. Това стана ясно от думите й днес, след като по-рано се появи информация, че ще бъде уволнена заради проблеми в звеното и критики от Брюксел.

"Премиерът не постави пред мен въпроса за моето оттегляне", заяви Лозанова.

Двамата са имали среща, но по думите на директора на агенцията министър-председателят Пламен Орешарски е наясно, че в писмата се съдържат само съмнения, а не става дума за свързани с нея нарушения.

"Досега си върших работата, ще си я върша, докато не стане ясно, че ние работим по ред, закон и морал", заяви тя.

Още по темата
Според нея има оклеветяване на една работеща институция. "В момента си защитавам честта", заяви Лозанова.

Шефката на Агенцията по заетостта беше доста емоционална при изявлението си. На няколко пъти се налагаше да спира, за да се поуспокоява и така да продължава.

Лозанова обаче беше категорична, че звеното работи прекрасно и не бива да бъде обругавано. По думите й, откакто тя е начело на агенцията, тя е станала работеща и успешна.

"Когато станах изпълнителен директор на агенцията, я заварих с нула процента верифицирани средства по оперативните програми", разказа Лозанова и допълни, че в момента България е на първо място по усвоени средства от Европейския социален фонд.

По думите й за двете години начело на агенцията се е прекратило забавянето на плащания към доставчиците на обучение и е създадена добре работеща дирекция "Правна".

Самата Лозанова намекна, че сигналите за начина на работа на Агенцията по заетостта идват от България.

"Преди една година създадохме анекс към доставчиците на обучения за по-ясна регламентация на правата и задълженията на агенцията и на доставчиците. До момента за неизпълнение на задълженията от страна на доставчиците на обучения има 21 прекратени договора", заяви тя и допълни, че преди тя да стъпи в длъжност не е имало подобна практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
dali otgore 6te e Lozanova ili Draganova vse taia, i vse 6te se nameri v tazi bedna darjava koi da raboti za jalti stotinki :) I da protestirame denono6tno - ni6to nama da promenim Niama nadejda
15
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 10 години
тя на никого не е дала работа щото и без нея пак си имаше агенция доколкото зная.........а работещите към агенцията по заетостта си имаха нормално работно време ..................
14
0
 
1
 
! Отговори
Kalina преди 10 години
TROSHICHKATA e bila che Vi e dala izobshto rabota. Vsichki iskame da ne rabotim, no puk da ni plashtat. I estestveno kato edni bulgari da sme nedovolni i neblagodarni. Tipichno ;)
13
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
АМИ ЗНАЧИ НЕ СТЕ СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА НА ВРЕМЕ, кой е виновен за това - ТЯ ЛИ? Критикувате я затова, че си е свършила работа и не ви е оставила да си клатите краката? Е НАЛИ В КРАЙНА СМЕТКА ВСИЧКИ ИСКАМЕ ТОВА! Ако бях аз, също нямаше да Ви оставя и определено нямаше да Ви платя!!! А относно парите, щом са Ви малко и имате самочувствието, че можете повече - Кандидатствайте за работа някъде другаде или за по-висока позиция! НО ТОВА СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ!!!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за 350-400 лева държавни служители ходят и извън работно време да проверяват доставчиците на обучение,но великата директорка не се сети да им подхвърли някоя трошичка........ама пък защо ли....................тия мижави мравки и без пари могат да работят..................
11
0
 
2
 
! Отговори
Росица преди 10 години
Единствените вредни за България хора са тези, които четат жълтите вестници и си позволяват да правят личностни коментари за хора, които изобщо не познават и по-лошо не познават работата им, но се изказват компетентно.Срамното е, че величаят разни пълни ***, които са се записали в поредното телевизионно шоу, понеже трябва с нещо да усмислят съществуването си. Текива хора толерира българският народ като даже ги обявяват за идоли и някакви икони.
10
0
 
0
 
! Отговори
Бягам в UK-а2014та.. преди 10 години
Брей,Смятай за какво става въпрос ?!Да живееш в България е много опасно!
9
0
 
3
 
! Отговори
петрова преди 10 години
Интересно какви са били емоциите на госпожата? Гняв, че ще я махнат или сълзи на безсилие?! Тя е голяма артистка. А за морал и дума не може да става.
8
2
 
2
 
! Отговори
void преди 10 години
Хайде стига... Нищо не се е случило - това просто е поредната апетитна държавна службичка, към която режимът на Пламен Орешарски има апетит. Не ви се вярва? Почакайте до зимата.
7
2
 
14
 
! Отговори
браво преди 10 години
Управляваше с наглост и заплахи:"ще режа глави до коленете", "ще работите, докато не почнете да плюете кръв". Морал? Възпитание? Наглост!
6
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Вече не му казват кого е уволнил ?
5
9
 
15
 
! Отговори
аз преди 10 години
ти го плюеш, то вика: дъжд вали. що е то? гербер!
4
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Госпожо Лозанова хайде овладейте си малко лакомията! Време ви е да се разкарате- вредна сте за България!
3
6
 
31
 
! Отговори
SAUER преди 10 години
Тая крадла е показателен пример за мафиотски и корупциони схеми по високите етажи на властта . Трябваше отдавна не само да и бият шута ,но да я заключат. Заради нея има хора по разни програми,които не получават с месеци и без това нищожните си заплати. По-добре Европа да ни спре финансирането по всички проекти ,защото няма смисъл да хранят *** като тази.
2
8
 
8
 
! Отговори
uuuuuuuuu преди 10 години
жалко
1
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще бъдеш уволнена.Няма какво да се оправдаваш-скапана герберистка.