Реформаторите искат кабинет с ограничен мандат

Те предлагат шест стъпки за излизане откризата
Обновена: 1 дек 2013 14:15 | 1 дек 2013 14:10, Камелия Цветанова
100
Реформаторите искат кабинет с ограничен мандат
Снимка: Булфото, архив

Повече от 10 месеца управляващите показаха, че са неспособни да решат острата политическа криза. Недоверието в политиците и институциите заплашва основите на обществото ни. И предишните, и днешните управляващи се провалиха. Това е оценката на Реформаторския блок, който предлага шест стъпки за излизане от кризата, съобщиха от пресцентъра на обединението.

Първата е незабавна оставка на правителството, защото „кабинетът „Орешарски“ е неспособен да осъществява основните си функции по събиране на данъците и осигуряване на гражданския мир и сигурността".

Втората е приемане на спешни промени в Изборния кодекс, предложени от Реформаторския блок и съобразени с международните препоръки.

Третата е разпускане на парламента и насрочване на нови избори. „Днешният парламент връща България назад. Доказа го с погазването на законите и правата на гражданите, с нарушаването на Конституцията и на Договора за присъединяване към ЕС”, пише в съобщението.

Четвъртата е провеждане на нови избори.

От политическата формация настояват и за съставяне на реформаторско правителство с ограничен мандат.

Задача на  правителството и мнозинството в следващия парламент е приемане на спешни и краткосрочни решения за подобряване на живота на българските граждани и оптимизиране на дейността на държавните институции чрез прилагане на икономическите мерки, които ще доведат до  ограничаване на корупцията, особено в обществените поръчки и енергетиката, смятат реформаторите.

Шестата стъпка за излизане от кризата според реформаторите е обществен дебат за промени в  Конституцията и националните приоритети на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
10
 
! Отговори
Ь преди 10 години
до Одисей 1Дядка, вземи си лекарството за Алцхаймер и отивай с другите ***-болшевики да надувате *** на площада, че тук не се справяш добре и ставаш за смях.
71
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
71 *** си ти , бъди спокоен знаярт много добре че следва служебен Кабинет до изборите , имат си достъчно добър юридически екип , става въпрос за съвсем друго което и вие *** оюе февруари искахте , нови избори и Парламент с ограничен мандат за промяна изборния кодекс и подготовка на изборите за Велико Народно събрание за да махнеме КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ , от която следват голяма част от проблемите , не случайно говрят за ТРЕТА РЕПУБЛИКА , по примера на Франция
70
3
 
8
 
! Отговори
Ь преди 10 години
до Одисей 1Чичко болшевик, хубаво ли е с другарката Пръмова и ДПС-то на Касим Дал? Тези антибългарски постановки вървяха през 1990 г. но вече не минават. Хората не са толкова глупави, че да се хванат два пъти на един и същ номер. *** сте бита карта.
69
3
 
11
 
! Отговори
Дебили преди 10 години
Толкова са ***, че даже ако това са искания не се усещат, че при незабавна оставака и разпускане на парламената никакво правителство с ограничен мандата не може да има, а само служебно със срок от максимум два месеца.
68
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
68 Защото не са като лъжливия Цар на когото ти " поверва " , че ще те опарви за 800 дни , е оправи те наистина , поверва му и че ще внесе нов морал в политиката а той на практика внесе платения вот , корпоративното гласуване , за първи път по негово време започнха популистки партии като НДСВ , АТАКА , ГЕРБ и десткитте други да ви работят както си искат .
67
7
 
3
 
! Отговори
оДИСЕЙ 1 преди 10 години
64 i кое болшевишко виждаш в подкрепата ми за Реформаторите . В техните редици са хората които вкараха България в ЕС и НАТО , всичко хубаво което се случи през последните 24 години го дължим на тях ,а това че вие мишлетат повярвахте на царската приказка и дадохте влстта в ръцете на лицето Симеон Кобурготски , който ви излъга най-нагло и се сдуши скомунягите , това си е ваш проблем , ЦЯЛОТО НЕЩАСТИЕ НА ПРЕХОДА ДОЙДЕ СЛЕД ИДВАНЕТО НА ЦАРЯ , ТОЙ ГО ДОКАРА В ПРЯК И ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ , ТОЙ ГО ***
66
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
"И предишните, и днешните управляващи се провалиха", т.е. трябва да дойдете вие, за да цъфнем и ще вържем. А на вас защо трябва да ви "верваме"?
65
2
 
16
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Реформатори ли? Да ви реформират ***, да ви реформират.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много ги е шубе че ще се нярушат устяновуните практики да се краде от държавни поръчкии ако тия го направят става много лошо за всимки "демократи " от преходанали от това живеят
63
1
 
3
 
! Отговори
Ь преди 10 години
до Одисей 1Ти си абсолютен болшевик и болен мозък.
62
2
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Е та ДСБ-то и реаниматорите към от коя страна на мафията са.... и КЪДЕ СА 27 МИЛИАРДА????? - другарьо Радан Гаргамунов...----------------------------------------Тъпанаре ще ти обясня за последно белким вденеш тази цифра я спомена лудия Гл.прокурор Филчев и беше тиражирана от Слави , но тя всъщност представлява раздадените по 5000 лв бонови книжки от Жан Виденов които след деноминациата им резнаха ТРИТЕ НУЛИ , НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ПО НИКАКВИ ОЦЕНКИ АКТИВИ ЗА 27 МЛРД ДЕНОМИНИРАНИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВА
61
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
60а ко са актуалните Бареков на Пеевски или Волен или оня Рассате това ли ти е актуалността .
60
8
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
56 Да в този реформатотски блок влизат тези които реституираха земата на над ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА , тези които от *** въшкарска варшавска армия постепенно правят медерна съвременна Българска армия специализирана в кибер отбраната , тези които дадоха възможност на теб *** и твоите деца да учат където пожелаят по света , тези които дадоха възможност да имаш съвременно лекарско обслужване което нкога не си имал , знам че ги мразиш червен *** , въпреки че и на теб демокраци
59
3
 
8
 
! Отговори
nafarfor преди 10 години
Но "Стига ни тая награда", че вандалите на Костов, Кунева и Яне си го получиха на изборите, НЕ ВИ ИЗБРАХА - НЕ ВИ ЩЕ народа и това си е!
58
2
 
12
 
! Отговори
Ь преди 10 години
до Одисей 1Реформаторската барака нищо няма да постигне. Особено с турците и Пръмова. Вече не сме 1990 г. а сме 2013 и подобни политически *** вече не са актуални.
57
2
 
5
 
! Отговори
nafarfor преди 10 години
Е та ДСБ-то и реаниматорите към от коя страна на мафията са.... и КЪДЕ СА 27 МИЛИАРДА????? - другарьо Радан Гаргамунов...Та питам аз, след приватизацията на ДЕМОКРАДЦИТЕ с Костов в хазната постъпват 3 милиарда..../от общо 30/, а се говори за пъти повече, ама нейсе...Та тези 30 млрд. не са измислени, а са по статистически данни и са на база оценките от дю джилинса, правен за продаваните предприятия. Апропо, дю джилинса е правен в повечето случаи от външни компании.КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 27 МИЛИАРДА, другарю реаниматор Радан.....наследник Костови!!!
56
2
 
7
 
! Отговори
nafarfor преди 10 години
Радане, млад си и изглеждаш интелигентен човек, но... Щом Костов ти е "вързал пръст" в политиката, щом си направил орталък с Кунева и Касим Дал, не чакай разумните хора да ти повярват и да тръгнат след теб! Или не разпознаваш фалша и злото или си за тях, затова не ставаш за водач! Стой си в ъгъла и си вземай субсидията (щом съвестта ти позволява), но не се опитвай да ни заблуждаваш!
55
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Не се притеснявайте, БСП не може да изкара повече от 4-5 мандата. -----------------------Относно пост 50 и тези 5 плюсчета да разбирам че и вие петимата сте гнусни *** като този 50-ия
54
2
 
9
 
! Отговори
Гаргамуни преди 10 години
Простете невежеството ми, обаче в тоз Реаниматорския блок" не влизат ли същите онези "реформатори", които така реформираха селско стопанство, армия, образование, здравеопазване, пенсионно осигуряване, че от техните реформи помен не остана. Не са ли същите онези "реформатори", които добре капитализираха (в собствения си джоб) тази съсипия и от които на българите започна да им се повдига само като чуят "рефор...". Пита се какво още е останало за реформиране /ограбване/ в държавицата и колко точно са бездънни бездънните джобове на тези "реформатори". Да се задавят дано!
53
1
 
4
 
! Отговори
Реформаторския боклу преди 10 години
Реаниматорския блок.Тези нямат ли по важна задача сега - да се реформират?Поне, аз така подразбрах, че старите "автентични" десни партии, най-после са осъзнали, че в предишната им битност не стават за нищо. Събират се в блок за да си *** раните един на друг и най-сетне да намерат сили в себе си и да се реформират.Или казано друго, като събереш 2 нули става ***. Ако добавиш още нули..... обществен ***.