Тримата бежанци са непрофесионало бити от скинари

Ген. Тонев: По-щастлив съм като лекар, отколкото като началник
Обновена: 2 дек 2013 10:42 | 2 дек 2013 10:42, Анисия Иванова
48
Тримата бежанци са непрофесионало бити от скинари
Ген. Тонев Архив: Булфото

Тримата бити бежанци са били настанените във ВМА, няма опасност за живота им. Това каза пред Нова тв генерал-майор Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия (ВМА).

По негови думи те са бити непрофесионално от скинари. "Бежанците са млади мъже, силни, защитавали са се. В болницата остава само единият, който не е в добро състояние, останалите са обработени и са транспортирани по местата си, където са настанени.“, обясни Тонев по повод снощния побой край „Захарна фабрика“, при който трима бежанци пострадаха и потърсиха помощ във ВМА.

По отношение на своето освобождаване като шеф на болницата, което официално ще се състои днес, ген. Тонев каза, че интрига няма. „По-щастлив съм се чувствал като лекар, отколкото като началник“, категоричен е той. 

Още по темата
В началото на ноември Съветът по отбрана предложи на Министерския съвет да бъде освободен ген. Стоян Тонев като шеф на ВМА и на негово място да бъде назначен полковник доцент д-р Крум Кацаров, който е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.
 
Ген. Тонев днес категорично отхвърли твърдението, че го отстраняват, защото критикува управляващите за политиката им в здравеопазването. "Това е един нормален акт”, каза той.
 
На въпрос чувства ли тъга, че от утре няма да е шеф на болницата, той отговори, че по-скоро чувства облекчение. „Защото не съм правил много неща заради поста. Не само в личен, но и в професионален план”, каза ген. Тонев.
 
По думите му през последните 15 години в лечебното заведение не е имало скандал, свързан със структурата му. „В България сме заменили конкуренцията със завистта”, смята той.
 
Ген. Тонев поздрави колегите си, които работят в чужбина. „Проблемът е в това, че ние започваме да губим младите специалисти, а те имат друг дух. Така започва да липсва авантюризма, радикалното начало”, каза генералът.

Той разказа, че неговият баща се е пенсионирал на 61 година и след това е станал шеф на курортна поликлиника.

Мит и лъжа е, че българинът не е благодарен към лекаря, смята д-р Тонев. "В една голяма част от случаите лекарите в малките градчета определят за кого да се гласува дори.", допълни той. Според него всички преврати по света преди това се уговарят в лекарски кабинети.

За своите бъдеще планове генерал Стоян Тонев каза, че му се иска да напише някои книги - "в предишни периоди от живота си бях написал пиеса и разкази."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, тая формулировка изби рибата "непрофесионално бити от скинари". Такава професия не знаех че има.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българския воиник ходи да защитава чужди интереси и да контролира афгански хрътки ,а тук цяло преселение на народите.Бити били някакви нелегални ,ами я светни ти г-н Генерал кога си бил Лейтенант що са ги правили тея нелегалните преминали границата ?Маи директно с откос и до там.Това вече не е държава ,а свърталище на змии и всеки *** се пуска като ,че корена му е стоя тук две хилядолетия.Скинарите не ги знам ,ама ако не мине на по-високо парадържавно ниво цялата работа здраве да е.
8
4
 
12
 
! Отговори
САНИТАР преди 10 години
Този е най корумпираният началник на ВМА , 12 ГОД - НАЧАЛНИК -100 МИЛИОНА ДЪЛГОВЕ към доставчици....неговите лични фирми хранят болните ... с лоша храна. Скоро прокуратурата май ще го подхване ....
7
0
 
20
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Престанете да лъжете! Какви ти скинари, били са ***!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срамота, да разчитате на анархисти, да насаждат някакаква справедливост. Съвземете се бе, нещастни политици,какво чакате да почнат да избиват наред ли тези алахакбаровци, вашите роднини не са застраховани, политици кръвопийци!
5
2
 
37
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Скинарите веднага да си вземат бележка и да пращат само професионалисти занапред.
4
0
 
7
 
! Отговори
Pensioner преди 10 години
Dali Gen Tonev e beden?
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва от сега нататък да бъдат бити професионално
2
1
 
9
 
! Отговори
макето преди 10 години
Абре какво е професионален киотек навремето у оремако се бъхтехме що пейки що столове станая на трески хи хи хи ама навремето ракийката си беше оригинална не кат сегашната шлиокавица
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанци? Нелегалните емигранти , не са бежанци.