Предлагат Бойко Великов за директор на БОРКОР

Той ще замени и.д. Елеонора Николова
10 дек 2013 18:40, Красимир Ангелов
10
Предлагат Бойко Великов за директор на БОРКОР
Снимка: Булфото

Правителството ще разгледа на утрешното си заседание решение за определяне на директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет – БОРКОР, става ясно от дневния ред на правителственото заседание.

Вземането на решение е заложено като точка първа в утрешното заседание.

И.д. директор Елеонора Николова ще бъде сменена с Бойко Великов, който беше председател на комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика в 41-то НС, съобщиха от МС.

Още по темата

Бойко Великов, който е бивш депутат от БСП, е роден през 1954 г. Магистър е по българска филология и история и по психология, доктор е по психология и доцент по социална и политическа психология във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

От 1994 г. до 2013 г. е народен представител в пет последователни парламента, като е бил заместник-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към 38-ото НС, председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите към 39-ото НС, председател на Комисията за борба с корупцията към 40-ото НС.

Центърът БОРКОР беше създаден в средата на 2010 г. като специализирана административна структура за изпълнение на държавната политика в областта на превенцията и противодействието на корупцията и организираната престъпност. От април 2012 г. и.д. директор на БОРКОР е Елеонора Николова.

Само преди два дни тя заяви в телевизионно интервю, че е мит, че БОРКОР харчи много пари и не върши работа. Николова обяви, че за две години и половина работа структурата е изхарчила общо 9 млн. лв. при 5 млн. лв. годишен бюджет. От сумата 5 млн. лв. са отишли за покупката на софтуер, чрез който анализаторите вършат работата си.

Елеонора Николова зае ръководното място в центъра след като през април 2012 година тогавашният премиер Бойко Борисов освободи от постта Румен Миланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Нещо за заплата да споменете ? Тази ожесточена борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика без заплата не става
8
1
 
3
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Забележете логиката "Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет", съкратено БОРКОР, а защо не бор чвор, или направо бай х*й?
7
2
 
5
 
! Отговори
Костов преди 10 години
До 7 Анонимен: Какво прави в тази партия ли?! 5 мандата беше депутат, сега шеф на БОРКОР....е това прави.....Единствената ни надежда е в Господ!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не понасям комунистите и никога няма да се прииря с тяхно управление, но Бойко Великов ми е бил преподавател и само суперлативи за него- поне преди 20 години беше много принципен и почтен човек! Да му се чуди човек , какво прави в тази партия!
5
5
 
0
 
! Отговори
Всъщност преди 10 години
Бойко Борисов е.
4
3
 
7
 
! Отговори
Ник преди 10 години
Споко!От днес лисица ще пази вашите кокошки! То друго и не може да се очаква от полит-елита. Предлагам запалване на Райхстага,т.е. "народното" събрание! да се пощадят само ***,но ...тогава,за какво да го палим?Объркан съм!
3
5
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Kakvo stana s onzi kaluf Velikov/ ne mu pomnia purvoto ime/, koito predi 3-4 godini pian na motika premaza momce /mislia ce niakude iz Obelia be stanal lncidenta/.Togava be predsedatel na Parlamenta mai.Dali ne e sustia Velikov??Ako niakoi znae-molia da ni osvetli po vuprosa...
2
1
 
8
 
! Отговори
Млеко преди 10 години
БОРЧВОР
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На БОРКОР само един директор и трябва. Тя и без други нищо не прави , а е измислена структура за наше хора от партията която е на власт.Един куп комисии, агенции , а народа все по беден и беден .