Нямало лична битка Кунева-Нейнски

Евролистите разделили Синьо единство и Реформаторите, каза Мартин Димитров
44
Нямало лична битка Кунева-Нейнски
Мартин Димитров. Снимка: Булфото, архив

Претенции от страна на "Синьо единство" за реденото на листите за престоящите избори за евродепутати са били основна причина партията да се раздели с Реформаторския блок.

„Станало е ясно, че са поставени претенции за евролистите, които Реформаторският блок не е искал да изпълни“, заяви Мартин Димитров, който вчера заедно с председателя на сдружение Национален съюз "Единство" се отцепи от партията и подписа споразумение за сътрудничество с ДСБ, което им дава възможност да участват в гражданската квота на Реформаторския блок.

„Заради такова нещо не е честно да се постъпи по този начин спрямо измъчения десен избирател“, коментира той пред TV7.

Според Димитров обаче листите не са подредени и на този етап не може да се говори за персонална битка между лидера на Движение България на гражданите Меглена Кунева и Надежда Нейнски от „Синьо единство“, която е сред хората, водили преговорите.

Мартин Димитров обясни, че всъщност сега ситуацията е същата като през март, когато не беше подписано споразумение и нямаше синя коалиция на изборите.

Той обясни, че в момента се водят тежки преговори, за да се сформира една широка дясна коалиция, която е нужна на сините избиратели в България.
 
Може би целенасочено се търси в момента тежък удар върху Реформаторския блок, предположи Димитров, изхождайки от опита си в миналото.

Още по темата
Има много важни външни фактори, които искат да го няма Реформаторския блок, посочи още той и изрази тезата, че ако сините бяха в парламента, България в момента нямаше да е същата.

Според него Реформаторският блок е алтернатива и на ГЕРБ и то за избирателите, които няма за кого да гласуват.
 
Два теста за съвместимост са били проведени в Реформаторския блок –  за общите мерки в областта на икономиката и тези в областта на правосъдието. С това Димитров обясни влизането на сините в коалиция с движението на Меглена Кунева.
 
"Фактът, че имаме общи мерки и общи политики, означава, че тези партии могат да работят заедно", смята екслидерът на сините.
 
Рейтингът на блока ще расте, докато рейтингът на съставляващите го партии няма да расте, прогнозира още Димитров. Той е убеден, че пътят на десните минава през обединението и ситуацията е такава, че те нямат политическо бъдеще разединени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
глас преди 10 години
Мартинчо, падна ми в очите с тези маневри които правиш. До онзи ден плюеше тройната коалиция сега се прегърна с нея е добре как да ти вярваме.
36
1
 
1
 
! Отговори
laura преди 10 години
Кунева за какво пак претендира?? Няма ли кой да каже на тази жена че мястото ѝ не е в политиката. О как самата тя не го осъзнава при положение че ниже провал след провал. .
35
0
 
0
 
! Отговори
Моника преди 10 години
До IzvestniqТя няма място никъде и много голяма грешка ще бъде, ако някой я допусне в политиката, но така като гледам това ням ада се случи. Кунева да се пренасочва към село и там да си намира някакво занимание.
34
0
 
0
 
! Отговори
Емма преди 10 години
Ako не се лъжа Кунева подаде оставка и трябваше отдавна да я няма на политическата сцена...радвам се,че никой не желае да се занимава с нея,дано се засрами и спре да се натяга за властта.
33
0
 
1
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Не знам какво е имало, но Надежда Нейнски направи правилното решение в случая, че отряза Меглена Кунева. Докато "кривата уста" не си тръгне от Реформаторския блок, то те ще се провалят на очертаващите се предстоящи избори. Определено никой няма нужда от нея и докато не се обединят да я махнат, то мир няма да има. То е ясно, че тя сама няма усещането да си замине.
32
0
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Кунева може само да си мечтае да стъпи на малкия пръст на Надежда Нейнски! Няма този политически и умствен капацитет, няма и този опит. Това да си бил просто чиновник в Ес, не значи, че си готов да бъдеш политик, при това лидер
31
0
 
1
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Много ясно, че има такава битка и тя идва от Кунева, защото нейните амбиции са да отиде в Европарламента. На нея и е повече от ясно, че тук никой не я харесва и затова търси начин да се махне от страната по най-бързия начин.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия десни нищо не научиха за 24 години, аман от тях !
29
0
 
5
 
! Отговори
тома неверни до 31 преди 10 години
Тя е много безинтересна и послушна-вярно,Нейнски е палава и амбициозна,но егоистична и себична .Просто под храста реф. блог ,няма да изкочи заек,това са фоеверки за избиратели,нищо сериозно за жалост,ще спечелят 2-3 депут. места,и ще се продадат,на който им предлойи повече.А това с ляво,дясно център,център -ляво-дясно,е дъвкаааа
28
0
 
5
 
! Отговори
Biser преди 10 години
Кунева драпа за парата...няма как да и се случи обаче,май вече го знае.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според някои се чувало змийско съскане, според други хвърчала перушина, така че в синия лагер всичко си е, както сме свикнали да виждаме - щом няма ядрени експлозии, няма и лична битка... Тъй де, че са се пооскубали мъничко не проблем между две еврейки, нали ,)
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личният елемент присъства винаги,навсякъде и не подлежи на обсъждане.И все пак Надежда Нейнски притежава визия,поведение и доста натрупан опит съчетан с остър ум,който я прави достоен кандидат за евродепутат ,а защо не и еврокомисар.Така ми се иска хора с качества и с висока класа да ни представят пред света.Миглена Кунева няма харизмата на Нейнски,нито нейния ум,нито смелостта й.Тя е много безинтересна и послушна.
25
0
 
2
 
! Отговори
titi преди 10 години
ne sam 4ela i ne se intersuvam ot tehnite sporove , az sam savsem li4no s BOKO
24
1
 
13
 
! Отговори
don baston преди 10 години
Станаха смешни тия хора! Нека си го кажем така - разединението настъпи заради борба за власт и постове. Това е единственото, което искат тези хора, а не да работят за някакви идеали, да постигат цели и прочие. Всеки се цели в апетитния пост на евробюрократа, който както Кунева много добре знае носи огромни облаги. Тези ли хора са ни алтернативата?! Червена снаха, предвождана от алчни сини без морал!
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де! Тоз от де ипълзя като гущер на припек пак! И Надка? Май пак и се ходи депутка в Европа за 15 бондака на месец?
22
6
 
7
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Надежда Нейнски е много по - добър политик от Кунева . Нормално е да има сблъсъци между тях . Кунева обаче въобще не разбира от сериозна политика, затова и хората напускат нейната партия вече..
21
0
 
10
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
Мдааа, няма какво да се изненадваме, пак иде реч за листите, за тяхното редене и кой ще има златната възможност да стане евродепутат.Нищо ново под слънцето!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Десните бесни кучета се сдъвкаха за листите. Власт не останааа... събират се в глутница за по-успешен лов на балъци и мандати.
19
1
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Според мен има зависимости от времето на БКП.Всичко останало е цирк.
18
0
 
8
 
! Отговори
dan преди 10 години
Щом като Томов е гражданския съвет за какви десни се имате