Без политически поръчки в бюрото за контрол на СРС

Бюрото няма да надхвърли правомощията си, увери Рашков
3
Без политически поръчки в бюрото за контрол на СРС
Бойко Рашков. Снимка: Булфото, архив

„Не виждам никакви основания за съмнения, че Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства ще изпълнява политически поръчки или че ще се намесва в дейността на органите, които имат права и задължения във връзка с използването и прилагането на СРС“. Това заяви  новият шеф бюрото Бойко Рашков по БНР.

Според него няма опасност бюрото да надхвърли онези правомощия, които са предоставени със закона, още по-малко пък да бъде в услуга на една или друга политическа сила.

Още по темата
„То по дефиниция е независим орган, за разлика от подкомисията, която досега съществуваше. Тази структура ще наблюдава процедурите по искане, разрешаване, прилагане, съхраняване на СРС, както и унищожаване на резултатите, които се получават с тяхното прилагане, ще наблюдава също дали се спазва принципът на финансовата обвързаност, който се отложи“, заяви Рашков.

Бюрото ще осъществява своите функции за контрол и наблюдение на процедурите, независимо от това дали съответният орган е в структурата на МВР, или е в друга структура, категоричен е той.

Предстои да се изготви правилник за работата на Бюрото.

Според Рашков трябва да се проведат конкурси, защото най-важното за структурата са хората, които работят там.

„Убеден съм, че създаването на такава структура в нашата страна в много голяма степен най-напред ще окаже превантивно въздействие върху тези, които са склонни към злоупотреба с правомощия, относими към използването на СРС. Впоследствие съм убеден, че с дейността на Бюрото ще се ограничат в значителна степен случаите, при които ще се нарушават законите и ще се създават проблеми, каквито имаше в близкото минало – с изнасянето на резултати от прилагането на СРС, коментира в заключение той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
33
 
! Отговори
ivo преди 10 години
PAK STARI MAIMUNI NAVSIAKADE ..............DOKATO NE DOIDAT MLADI NEKOROMPIRANI HORA NIKOGA NIAMA DA SE OPRAVIM VESELI PRAZNITSI OT MEN
1
0
 
38
 
! Отговори
Рашков преди 10 години
Не приемам политичекти поръчки, а само кеш!