2013-а - годината, в която си отива последният месия, иска Местан

"Евроизборите догодина ще са показател дали трябва да има предсрочен вот"
21 дек 2013 16:26,
70
2013-а - годината, в която си отива последният месия, иска Местан
Лютви Местан Снимка: архив, Булфото

Много искам 2013-а да сe запомни като годината, в която си отива последният месия, защото политиката ни не се нуждае от месии, нуждае се от много повече нормалност. Това заяви в предаването „Годината" по Дарик лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Има много лесна оценка за изминалата годината, че е годината на политическа криза, на протестите. Това на пръв поглед е вярно, но ние имаме една по-различна, по-оптимистична оценка за 2013-а година. Смятаме, че това е годината на болезнените усилия за нормализирането на политическия процес. Говорим за болезнените усилия и на гражданското общество да се излекува от много тежката политическа криза, която смятам, че е продукт на управлението на надявам се на последния месия в българската политика", добави Местан.

По думите му този, който е причина за болестите на българската демокрация през последните четири години, не може да се осмисли като лечението на заболялата политическа система.

Лютви Местан отново подчерта, че от Движението първи са заявили тезата, че евроизборите догодина ще са показател за това дали трябва да има предсрочни парламентарни избори: „Няма смисъл да мерим политическата си тежест с митинги и контрамитинги, протести и контрапротести. Ако двете партии, които стоим зад кабинета „Орешарски" спечелим тези евроизбори, това ще означава автоматично прелегитимиране на една проблематична от гледна точка на съотношението на силите в 42-рото Народно събрание власт".

Той отправи една молба - да се мерят съотношенията на силите на изборите за евродепутати без гласовете на "Атака":

„Аз категорично няма да причисля гласовете на "Атака" към управляващите от БСП и ДПС, защото твърдя, че "Атака" не е част от управляващото мнозинство въпреки ролята им за осигуряване на кворума. Но понеже чувам, че и Бойко Борисов, и Реформаторският блок непрекъснато повтарят, че "Атака" са част от управляващото мнозинство, надявам се и те да не броят гласовете на "Атака: в своята кошница, коментира Местан.

Запитан не е ли логично, ако спечелят повечето гласове, да поискат предсрочни избори, Местан коментира: „Те биха били нелогични при спечелени европейски. Тук партийният егоизъм, свързан с предсрочни парламентарни избори, не трябва да е водещ, защото изборите сами по себе си не са решение на който и да е въпрос. Няма смисъл предсрочно да се прекратява мандат особено ако при едно толкова представително проучване на реалните настроения в българското общество се окаже, че няма необходимост от предсрочни парламентарни избори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Геноцида ВНУЧКА ? ТЯ МУ Е ...... ДЪЩЕРЯ, А ЛЮДМИЛА - МИР НА ДУХЪТ И - ....... не ми се тълкува... ГРОЗНОТО - СИ Е ГРОЗНО ! СТИГА Е ПЛЕЛА ЧОРАПИ ВЪПРОСНАТА - ВНУЧКО-ДЪЩЕРЯ !!!!
47
0
 
32
 
! Отговори
mamma преди 10 години
До georgi Да! До кога ще смята за луди - неговите ... хора !!!? Павле, Павле - всяка изречена или помислена лъжа - ще ти се върне - нищо че не вярваш - ченгетата - вярват или -не вярват - ВСЕ Е ТАЯ .... ЧАКА ГИ МЕСИЯТА ! А
46
0
 
33
 
! Отговори
georgi преди 10 години
Местанчо, тези приказки вече 20 и повече години ги слушаме, колко е лоша създадената от вас АТАКА с цел сплотяване на електората ви, станахте смешни, стига толкова сте плашели бедните и неграмотни хорица, преди избори и т.н....................
45
0
 
35
 
! Отговори
Нова Справедливост преди 10 години
Ами прав е човека. Последния месия си подаде оставката и стана почетен председател на ДПС
44
0
 
34
 
! Отговори
дo: експерт преди 10 години
abe i Borisov nema6e nujniq profesionalen staj no be6e Ministarpredsedatel na Balgariq , a Jivkov be6e nai-golemiq 4obanin na Sveta pak Ministarpredsedatel na Balgariq
43
1
 
39
 
! Отговори
експерт преди 10 години
Поредното скандално назначение на БСП и ДПС. Отредиха шефският пост на Регионалната екоинспекция във Варна на дългогодишния областен председател на антиконституционната партия Ерджан Ебатин. Официално се твърди, че за длъжността е проведен конкурс. Не става ясно обаче на какви критерии е отговорил Ебатин, за да бъде избран, тъй като е нужен минимален професионален стаж от 7 години, какъвто той ням
42
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Владе,по-кротко.Ти и Ментата сте следващите след Бисеров.
41
3
 
39
 
! Отговори
Предсрочен вот преди 10 години
Ще има, ще има!Дано вас да ви няма!
40
1
 
36
 
! Отговори
дошъл от Волгоград преди 10 години
Който е дошъл от Волгоград той да си ходи другите не са дошли от никъде в България , били са по тези земи , тоест сегашна България
39
2
 
36
 
! Отговори
Геноцида преди 10 години
Кога наследници на Тодор Живков ще бъдат подведени под одговорност за Геноцида Възродителен Процес , внучка на Живков е жива така че може излежи присъдата на Дядо ди
38
3
 
37
 
! Отговори
до 33 преди 10 години
защото половината българи се правят на много интелЕгентни И не гласуват.ако имаха и маааалко гънки,щаха да се сетят,че вдигат %-та на етническите партийки,гласуващи под конвой.
37
5
 
41
 
! Отговори
рязяния? преди 10 години
Абе Местане, може ли така да се излагаш! МЕСИЯ има само в християнската религия, прасе необразовано! И ти няма да кажеш дали народа иска избори или не! *** си затова замъли веднъж завинаги!
36
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IBRIIK4IITE VAN OT BG VLASTAAAAAAAAAAA
35
3
 
41
 
! Отговори
Bkp преди 10 години
Agent Pavel ot Darzavna Sigurnost se izkazva ot tribunata na narodnoto sabranie 23 godini sled UZ padaneto na taka narechenia Komunizam !!!
34
0
 
40
 
! Отговори
БОГДАН преди 10 години
Никога ПОВЕЧЕ няма да гласувам за БЪЛГАРСКИ ЕВРО ДЕПУТАТИ защото това са новите принцове на Европа.. и ако нааристократите им се полагат привилегии по наследство то на тези им ТРЯБВА НАШИЯ ГЛАС ЗА ДА СИ ЖИВЕЯТ ЦАРСКИ БЕЗ НИКАКВИ ОТГОВОРНОСТИ..КАКВО СА НАПРАВИЛИ ДОСЕГА ЗА НАС БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРО ДЕПУТАТИ ОСВЕН САМИ ДА НИ ТОПЯТ ПРЕД ИНСТИТУЦИИТЕ И ДА СИ ПРИБИРАТ ХИЛЯДИТЕ ЕВРО ЗАПЛАТА + ВСИЧКИ ЕКСТРИ...НЕ,БЛАГОДАРЯ..ТАКА ЧЕ,ГЛАСУВАНЕТО ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ЕВРО ПАРЛАМЕНТ СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА !!
33
5
 
44
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Тези изобщо не ги интересува какво ще стане с България до евроизборите. Единствената им мисъл е как да се докопат до повече гласове тогава, за да кажат, че няма нужда от предсрочни избори. Българино, готви се за наказание - да им покажем какво мислим за тях!
32
15
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
kolkoto i da laete,mestan e nay umereniya,nay loyalniya i nay umniya politik
31
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой даде толкова власт на тези турци,защо позволихме това БЪЛГАРИ, защо????
30
5
 
49
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
Това *** което работи само с показалеца си да върви в анадола.
29
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей Лютви,ще се погрижа,лично,да съм отговорника за теб в Ада :)